Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Surpriza navigand pe site-ul CrestinOrtodox.ro si nu numai!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15796)

UNNOOM 29.11.2012 18:33:26

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 485003)
ce e asa rau la Dune?

Viermii aia uriasi care incearca sa manance tot ce prind!

Crestin_Simona 29.11.2012 18:38:25

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 485025)
In ceea ce ma priveste... nu vad nici o problema sa citesc dune

In acest caz chiar imi pare sincer rau de tine!

MihaiG 29.11.2012 19:35:30

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 485030)
In acest caz chiar imi pare sincer rau de tine!

Și mie îmi pare sincer rău de oricine nu citește Science Fiction. Nu știți ce pierdeți - sau credeți că știți, dar vă înșelați; îmi pare sincer rău de oricine confundă o ideologie dogmatică cu adevărul eliberator.... cu atât mai mult cu cât aceasta, în mod real sau doar imaginat, îi impune diverse limitări, de genul "nu e bine să citești SF", sau "nu e bine să asculți rock" etc...

UNNOOM 29.11.2012 19:37:34

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 485047)
Și mie îmi pare sincer rău de oricine nu citește Science Fiction. Nu știți ce pierdeți - sau credeți că știți, dar vă înșelați; îmi pare sincer rău de oricine confundă o ideologie dogmatică cu adevărul eliberator.... cu atât mai mult cu cât aceasta, în mod real sau doar imaginat, îi impune diverse limitări, de genul "nu e bine să citești SF", sau "nu e bine să asculți rock" etc...

Limitarile sunt bune atata timp cat raspund cum trebuie la intrebarea "De ce?"! Iar raspunsul "fiindca asa spune Dumnezeu" nu pare a fi unul...

Crestin_Simona 29.11.2012 19:44:40

@MihaiG
Limitarile sunt ca sa te salveze si nu sa te ,,limiteze".
Este rau cand suntem bolnavi si ne suparam pe medic!

MihaiG 29.11.2012 19:52:27

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 485050)
@MihaiG
Limitarile sunt ca sa te salveze si nu sa te ,,limiteze".
Este rau cand suntem bolnavi si ne suparam pe medic!

Știți că sunt și medici care își înșeală pacienții, atribuindu-le boli închipuite, ca să vândă cât mai multe medicamente ? Sau persoane care înșeală bolnavii, pretinzând că sunt medici deși nu sunt ?

Crestin_Simona 29.11.2012 19:57:57

Stiu! Ca lupi in haine de oi sunt destui!
Si tocmai ne reantoarcem la adevaratul off al acestui thread: sa nu ne trezim noi in aceasta ipostaza chiar si fara de vrerea noastra!

UNNOOM 29.11.2012 20:06:05

Nu stiu pe cati conving apelurile la "austeritate"!

Patrie si Credinta 29.11.2012 20:35:09

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 485015)
Dupa parerea mea, este un ,,foarte" convingator mod de a insinua ca omul se poate autocontrola si controla pe ceilalti cu vrajitoria, vezi Bene Gheserit sau cum le-o mai fiind numit; drogurile, vezi melanjul; libertinajul dus la extreme (a se subantelege care), vezi ultima parte a romanului, clarviziunea, vezi navigatorii si legata tot de droguri - devenind astfel stapan suprem prin el insusi si cu ajutorul patimilor, toate fiind viclean controlate prin tot feluri de intrigi ADICA prin minciuna.
Si nu in ultimul rand asa zis-a ,,conducere inteleapta" si ,,plina de sacrificii" (a se citi tirania) - celui rau - denumit in carte pe fata ca fiind cine este!!!
Sincer, ca si structura si desfasurare, este o adevarata capodopera literara, dar atat. Nici mie nu-mi vine sa cred cat de mult se poate schimba orizontul unui om atunci cand cunoaste adevarul!

nasol, cam asta reprezinta unele dintre calitatile care fac romanele bune. Personaje umanizate, cu defecte, o lume si societate cu vicii, ca in viata reala(sunt chiar fanul unei anumite serii Sf in care acest lucru e dus la culme, si e chiar interesant, cu niste personaje f bine conturate, si dileme morale interesante). Ca altfel ai niste personaje cliseu, plictisitoare. E fictiune pana la urma, nu vad care ar fii pericolul, dat fiind ca numai suntem copii, si stim de diferentiem adevarul de fictiune.

UNNOOM 29.11.2012 20:38:20

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 485063)
nasol, cam asta reprezinta unele dintre calitatile care fac romanele bune. Personaje umanizate, cu defecte, o lume si societate cu vicii, ca in viata reala(sunt chiar fanul unei anumite serii Sf in care acest lucru e dus la culme, si e chiar interesant, cu niste personaje f bine conturate, si dileme morale interesante). Ca altfel ai niste personaje cliseu, plictisitoare. E fictiune pana la urma, nu vad care ar fii pericolul, dat fiind ca numai suntem copii, si stim de diferentiem adevarul de fictiune.

Biblia e plina de violenta, adulter, poligamie, consum de alcool, legi dure, genocid etc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:48:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.