![]() |
legat de ce ai zis despre democratie
|
se speculeaza ca daca se va ajunge la alegeri prezidentiale va concura in turul doi cu G Becali? credeti ca are vreo sansa ?el fiind un om credincios
|
Citat:
|
Citat:
Nu cred ca ajunge in turul doi, dar si el este constient ca, daca ocupa un loc in Parlament, si-a atins scopul.... |
Citat:
|
Citat:
Putem vorbi, asadar, de o lipsa de optiuni. "Fericit barbatul care in sfatul necredinciosilor n-a stat .... " |
Daca ajunge Becali presedinte te-ai nascut in cea mai super tara si anume tara "tutror posibilitatilor"
oricum in politica valorile crestine, cinstea si altele nu prea isi au locul. Un om cinstit nu rezista intr-un sistem corput pentru ca nu stie cum se fac "treburile". Impotriva coruptiei esti atata timp cat nu ai o functie sau un statut care sa iti dea posibilitatea sa fii corupt sau atata timp cat nu stii sa te folosesti de avantajele coruptiei. De cele mai multe ori e mai simplu sa dai peste un functionar care iti "rezolva treaba" cu un anumit pret decat sa astepti sa se rezolve dupa nu stiu ce proceduri. Poate ar fi mai bine legalziarea coruptiei spre exemplu taxa de urgenta pentru intocmirea anumitor dosare (cine are timp poate sa astepte, cine nu sa palteasca pt privilegiul rapiditatii pentru care oricum paltesti intr-o forma neimpozabila) Pana nu demult eram o adepta inraita a corectitudinii insa acum cand depind foarte mult de anumite institutii ma bucur ca exista coruptia/nepotismul etc Fara ele cred nu as fi reusit in veci. Spre ex degeaba esti o firma buna intr-un anumit domeniu dar ca sa castigi o licitatie publica tre sa platesti (uneori incepand cu informatia alteori...)Prin urmare decat sa ne frustram mai bine cautam sa gasim cat mai multe avantaje Ca sa putem alege elite mai intai ele trebuie sa doreasca sa se implice in politica (si multi oameni capabili prefera sa nu faca asta) apoi sa fie promovati un cadrul partidului ( si ce rost are sa promovezi o persoana care nu este corupta?) si apo in alegeri conteeaza campania electorala (si sa nu uitam ca o camapnie insemna bani iar cei care au o campanie buna deja sunt datori celor care au investit in acea capanie in sensul de a le apara interesele). Si sa avem in vedere si educatia poporului si faptul ca cei mai multi nu avem capacitatea si nici interesul de a identifica acele persoane care sa indeplineasca cerite de morala si corectitudine. Daca s-ar putea citi pe fata unui om cat de moral si corect ar fi o treaba. |
nu ma bucur ca exista nepotismul clientelismul pt ca nu toti au relatii dar au capacitatea psihica mentala de a lucra inr-un domeniu mai bine decat cel c are a primit o slujba pt ca are o cunostiinta
dar daca ne lasam asa murdariti de rautatile cu care ne confruntam zi de zi cum vom fi in stare sa ne invatam copiii sa fie ambitiosi sa-si doresca sa fie buni in ceva sa fie corecti daca nici noi nu mai credem in ele ce generatie de tineri vom avea pt ca ei vor fi cei care ne vor conduce mai tarziu?un peisaj sumbru pt o tara crestina nu? |
In aceste vremuri tulburi pt ROMANIA,mi-am amintit de inceputul filmului EL CID,cind preotul luind o cruce mare darimata de mauri,s-a RUGAT LUI DUMNEZEU astfel:DOAMNE DA-NE UN OM,TRIMITE-NE UN om,[CARE SA NE SCAPE DE MAURI SI DE RAZBOAIE].ASA TREBUIE sa ne rugam si noi rominii, lui DUMNEZEU ca sa ne dea un OM, care sa ne conduca tara si sa ne scape de COMUNISTI,care nu vor sa lase friiele din mina, fiid in stare si sa vinda aceasta tara ,fara sa ii intereseze de nevoile poporului. DUMNEZEU sa ajute ROMANIA!
|
referitor la G. Becali, daca e cineva interesat...el a dat si a facut bine oamenilor si fara presa de fata (am fost acolo).
si parintele Gheorghe Calciu cand era pe patul de spital inainte sa moara l-a binecuvantat pe Becali si i-a spus: continua ceea ce faci! chiar daca Becali face lucruri bune cu sau fara presa ideea este ca ajuta oamenii si il pomeneste pe Dumnezeu mereu. nu prea i-am auzit pe fostii presedinti pomenindu-l pe Dumnezeu asa cum se cuvine. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:23:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.