Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Internetul ,oricat de bun ar fi, depărteaza de Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16994)

Daniel_Ortodox 28.02.2014 16:38:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 552650)
Să înțeleg că tu ești făcător de minuni, scrii pe forum pe calea gândului, fără să tastezi și fără să utilizezi internetul? Vorbe goale, demonstrezi contrariul. Chiar nu realizeti ipocrizia?

Doamne ajută.

Ai tu ce ai cu mine. Mult mă bucur. Slavă Domnului ! Că prin tine mă mai smeresc.

Nu dragul meu, eu sunt aici pe forum ca să mărturisesc pe Hristos, nu să dobîndesc Duhul Sfînt. Și prin înțelepciunea și cunoștiințele ce mi le-a dat Dumnezeu, sunt aici să pot sluji aproapelui și să împărtășesc la toți care vor să primească, tot ce mi-a dat și mie Hristos. Cu dragoste și jertfelnicie.

Și astfel, acolo unde știu intru și unde nu știu ce să spun, nu intru, tac și citesc. Și cand scriu vreau să fiu spijin tare, să fiu de ajutor, să fiu de folos. Și cînd cad, mă bucur mult să mă sprijinească altcineva, să-mi fie de ajutor și folos.

Da, sunt ipocrit în viața de zi cu zi.

Dar atenție, frățior drag, la ce am spus aici în topic, pe pagina cealaltă, nu am spus sub nicio formă vorbe goale, ci am spus Adevărul !

Iartă-mă pentru orice te-am smintit și hai să ne sprijinim spre mîntuim împreună, mai departe, ca și pînă acum !

Bucurii.

Mandea77 28.02.2014 16:43:29

Un bisturiu se foloseste pentru a face o operatie si implicit cu scopul de a vindeca pe cineva, dar in mana unui criminal, devine arma crimei. Diverse obiecte desi sunt construite cu scopul de a face bine, in mana unui retardat pot deveni arme letale. La fel e si cu internetul, telefonul mobil, televizorul, etc., depinde cine si cu ce scop le foloseste. Faptul ca un copil needucat sau nesupravegheat poate fi influentat negativ de internet, televizor, etc ... este doar vina parintilor si nu a internetului in sine.

Faptul ca pe acest forum si implicit pe acest topic, pe langa cei interesati de religia ortodoxa si subiectul topicului mai apar si tot felul de indivizi certati cu buna cuvinta, nu este vina nici a internetului si nici a administratorului acestui forum, ci a parintilor acelor indivizi care nu au reusit sa le dea educatia necesara in primii sapte ani de viata.

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552653)
Dar atenție, frățior dragi, la ce am spus aici în topic, pe pagina cealaltă, nu am spus sub nicio formă vorbe goale, ci am spus Adevărul !

Asa este, aveti dreptate, sunt total de acord cu Dvs. Nu mai luati in serios atacurile la adresa Dvs, doar stiti ca sarsaila este neobosit si lucreaza permanent prin slugile lui. Cu cat sunteti mai clar in idei si mai ziditor cu atat se vor inversuna impotriva Dvs dusmanii lui Dumnezeu. Mai tineti minte cun spunea Petre Tutea,... "aia sunt dihori si or sa moara dihori", iar o baba nespalata pe picioare care se roaga la altar o sa moara OM.

Daniel_Ortodox 28.02.2014 16:59:04

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552659)
Faptul ca pe acest forum si implicit pe acest topic, pe langa cei interesati de religia ortodoxa si subiectul topicului mai apar si tot felul de indivizi certati cu buna cuvinta, nu este vina nici a internetului si nici a administratorului acestui forum, ci a parintilor acelor indivizi care nu au reusit sa le dea educatia necesara in primii sapte ani de viata.

Doamne ajută.

Frățior Mandea, nu te supăra niciodată pe nimeni. Sub nicio formă. Nici dacă îl vezi cu ochii tăi, cum îți ia din buzunar portofelul. Spune-i că îi dai banii din el, dar să-ți lase actele și pozele sau ce mai ai de acolo. Și apoi spune-i să plece liniștit.

Mai ales nu te supăra niciodată pe cei ce te critică, te judecă, îți pun etichete, etc.

Și extrem de important, cînd vrei să ajuți pe cineva, să îndrepți (dacă Dumnezeu îți dă cuvînt), să sprijini, să mustri (știi cum verifici dacă Dumnezeu îți dă cuvînt, sau dacă dracu îți dă ispită? prin rugăciune, anume te rogi cît de sincer și curat poți tu, și chiar dacă e ispită, și cazi, Dumnezeu vede inima ta că a fost sinceră și curată și nu te va lăsa, spun Sfinții Părinți), deci mai ales dacă vrei să intervii cu ceva pentru cineva, știi cum? Să te gîndești că îi scrii mamei sau tatălui, sau fratelui sau surorii tale sau soțului, soției, sau oricine ți-e ție cel mai drag. Și să te gîndești că acea persoană e în spital, sau din pușcărie. Așa să scrii.

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552659)
Asa este, aveti dreptate, sunt total de acord cu Dvs. Nu mai luati in serios atacurile la adresa Dvs, doar stiti ca sarsaila este neobosit si lucreaza permanent prin slugile lui. Cu cat sunteti mai clar in idei si mai ziditor cu atat se vor inversuna impotriva Dvs dusmanii lui Dumnezeu. Mai tineti minte cun spunea Petre Tutea,... "aia sunt dihori si or sa moara dihori", iar o baba nespalata pe picioare care se roaga la altar o sa moara OM.

Da?
Așa lucrează vrăjmașul?

Na apăi și eu vreau să fiu la fel de neobosit ca vrăjmașu !

Să nu stau nici un minut fără rugăciune, să nu stau nici un minut fără să îmi pese de iubitul și scumpul om de lîngă mine. Pentru că în el e chipul lui Dumnezeu ! Și se chinuie să ajungă la asemănare ! În el e Hristos, mai mult sau mai puțin, nu contează, e Hristos acolo, înțelegi ? E Hristos acolo !
Și sunt frate cu acel om, direct din Adam.
Pînă la sînge, pînă la ultima secundă de viață, vreau să lupt cu dragoste, împotriva oricui aduce ură.
Și împotriva puterilor întunericului să lupt cu ură sfîntă, cum spun Părinții, cu mînie sfîntă ! Pînă ajung să îl iubesc și pe vrăjmaș, cum îl iubește Dumnezeu. Dar asta la desăvîrșire, sau în pustie. Și nu mă văd să ajung acolo.

Și dacă cad în mîndrie, și în orice alt păcat, Domnul să aibe milă de mine, să mă ridice, să mă pot ridica, și să pot continua. Tot la fel. Pînă cad iar. Și iar. Și iar. Și apoi tot la fel. Pînă adorm în Domnul ! Dar vreau să iubesc pe Domnul meu și Dumnezeu meu, și pe aproapele meu ca pe mine însumi, și mai mult decît pe mine însumi, spun Sfinții Părinți.

Așa vreau să lucrez și eu, neobosit ca vrăjmașul !
Și dacă Domnul vrea să mă trimită în focurile iadului, Doamne slavă Ție ! În vecii vecilor. Acolo mă duc. Că nu sunt vrednic de altceva, decît de iad.

Și încă un lucru, cel mai important (!!!) Petre Țuțea a greșit, sărăcuțu de el.
Omul nu e dihor. Și nici nu va fi vreodată, orice ar face. În dihor nu e chipul lui Hristos ! Și omul nici nu o să moară ca un dihor. Ci va muri cu sete de Dumnezeu ! Poate plîngînd pentru păcatele lui și căutînd pe Dumnezeu. Și poate Dumnezeu îl va mîntui, chiar dacă a avut păcate mari.

Iartă-mă și pomenește-mă.
Bucurii de la Maica Domnului.

Mandea77 28.02.2014 17:03:12

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552666)
Să te gîndești că îi scrii mamei sau tatălui, sau fratelui sau surorii tale sau soțului, soției, sau oricine ți-e ție cel mai drag. Și să te gîndești că acea persoană e în spital, sau din pușcărie. Așa să scrii.

Bine spus, aveti dreptate ! Doamne ajuta !

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552666)
Da? Așa lucrează vrăjmașul?
Na apăi și eu tot vreau să fiu la fel de neobosit ca vrăjmașu !
...
Și dacă cad în mîndrie, și în orice alt păcat, Domnul să aibe milă de mine, să mă ridice, să mă pot ridica, și să pot continua. Tot la fel. Pînă cad iar. Și iar. Și iar. Și apoi tot la fel. Pînă adorm în Domnul ! Dar vreau să iubesc pe Domnul meu și Dumnezeu meu, și pe aproapele meu ca pe mine însumi, și mai mult decît pe mine însumi, spun Sfinții Părinți.

Așa vreau să lucrez și eu, neobosit ca vrăjmașul !

Doar ca Dvs sunteti unul iar vrasmasii sunt mai multi. Dumnezeu sa va dea puterea necesara pentru a va lupta cu ei.
Desi, nu lupta cu vrasmasul este solutia, dupa cum bine afirmati mai sus. Lupta cred ca trebuie sa o duceti cu Dvs mai intai.
Parintele Cleopa ne invata ca trebuie sa ne rugam necontenit, cred ca asta este solutia corecta.

Daniel_Ortodox 28.02.2014 17:27:47

Doamne ajută.

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552668)
Bine spus, aveti dreptate ! Doamne ajuta !

Sunt cuvintele Sfinților Părinți. Ei au dreptate. Nu am eu dreptate decît cînd spun că merg în iad. Ei au dreptate mereu. Slavă Domnului ! Și mărire Preacuratei Maicii Sale.

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552668)
Doar ca Dvs sunteti unul iar vrasmasii sunt mai multi. Dumnezeu sa va dea puterea necesara pentru a va lupta cu ei.
Desi, nu lupta cu vrasmasul este solutia, dupa cum bine afirmati mai sus. Lupta cred ca trebuie sa o duceti cu Dvs mai intai.
Parintele Cleopa ne invata ca trebuie sa ne rugam necontenit, cred ca asta este solutia corecta.

Doamne miluiește !
Așa să ne ajute Dumnezeu, să biruim în Hristos. Toți care dorim această biruință. Doamne ai milă.
Da, lupta trebuie să o ducem cu noi înșine, cu puterile întunericului și cu lumea, spun Sfinții Părinți.
"Biruință binecredincioșilor creștini, asupra celui potrivnic, dăruiește, Doamne, și cu Crucea Ta păzește pe poporul tău", cum spune rugăciunea.

Da, bine zice părintele Cleopa, e biblic:
I Tesaloniceni 5:
17. Rugați-vă neîncetat.
18. Dați mulțumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi.
19. Duhul să nu-l stingeți.

Și încă un lucru important (!!!)

Am scris ceva mai sus de Petre Țuțea, să citiți vă rog, și mai bine să nu mai citiți din Petre Țuțea absolut nimic, sau de la nici un alt legionar și nici un alt activist politic, de nicio factură. Niciodată !

Și oricît de frumos a scris Petre Țuțea, și alții ca el, au strecurat și otravă. De ce? Pentru că nu era Hristos în ei. Nu era Duhul Sfînt în ei. De unde știm? Pentru că nu au vorbit biblic. Nu au vorbit plini de dragostea lui Hristos. Plini de pacea lui Hristos ! "Pacea Mea dau vouă," spune Scriptura. Nu au vorbit în jertfelnicie de sine, în iubire de Dumnezeu și de aproapele. "Așa să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi", mai spune Biblia.

Da? Avem datoria să discernem binele de rău. Adevărul de minciună, de draci.

Păi cum adică omul e dihor și moare dihor ?
Astea-s vorbe sataniste. Întrun om care caută pe Dumnezeu. Vorbe din ispitire și din căderea în care era.

Dumnezeu nu are politică. Are sfințenie.

Să citiți cărți scrise de sfinți. Sfinți canonizați.

Iertare tuturor.

Bucurii.

Mandea77 28.02.2014 17:43:07

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552671)
Am scris ceva mai sus de Petre Țuțea, să citiți vă rog, și mai bine să nu mai citiți din Petre Țuțea absolut nimic, sau de la nici un alt legionar și nici un alt activist politic, de nicio factură. Niciodată !

Sa nu uitam ca hotul de pe cruce care a fost alaturi de Iisus a fost primul care a intrat in Rai. Eu nu am nimic cu Petre Tutea si nici cu sectantii, catolicii budistii sau cei de alta credinta decat a mea ... doar Dumnezeu va hotara daca acestia se vor mantui sau nu.

Daniel_Ortodox 28.02.2014 17:56:46

Doamne ajută.

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552673)
Sa nu uitam ca hotul de pe cruce care a fost alaturi de Iisus a fost primul care a intrat in Rai. Eu nu am nimic cu Petre Tutea si nici cu sectantii, catolicii budistii sau cei de alta credinta decat a mea ... doar Dumnezeu va hotara daca acestia se vor mantui sau nu.

Greșit, dragul meu frățior.

Dumnezeu a hotărît deja.

Vrea ca toată omenirea să se mîntuiască.

Și ne-a arătat în Biblie cum anume trebuie să ne mîntuim. Amintesc doar două versete.

"De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu." - Ioan 3, 5
"Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi." - Ioan 6, 53.

Tot ce trebuie să știm e acolo, în Biblie. Slavă Domnului pentru asta.

Doar că mulți oamenii nu vor să urmeze ce e scris în Biblie. Mă refer la eretici, musulmani, hinduși, budiști, atei, etc.

Cu alte cuvinte, nu vor să se mîntuiască.

Și nu se vor mîntui !

Nu eu spun asta. Dumnezeu a spus asta !

Nu se vor mîntui.

O spun cu durere, pentru că îi iubesc.

Vor fi mai mulți care nu se vor mîntui decît cei ce se vor mîntui. De aceea ne spune "turmă mică" și spune că puțini vor afla calea strîmtă și îngustă care duce la viață.

Dumnezeu nu ne bagă cu forța în Rai sau în iad. Noi alegem. De aici din viața asta.

Știi ce e iadul? Foarte pe scurt:

Conștiința care ne va chinui veșnic (nu Dumnezeu și nu demonii), cum că am fi putut și nu am vrut să fim creștini. Ortodocși. Nu eretici. Se vor chinui și demonii prin lipsa voită a lui Dumnezeu din iad. Că acum, și pe demoni îi ține mila, iubirea și atotputernicia lui Dumnezeu. Cum i-a ținut și înainte de a deveni demoni. Dar atunci, după Judecata de Apoi, Dumnezeu voit nu va fi în acel loc, în iad, ca să vedem ce este mila și iubirea Lui. Ca să vedem ce înseamnă că am ales încă din această viață (și demonii prin cădere) să ne lipsim de Dumnezeu, prin neascultare, și neurmarea Lui. Ne va da, ce ne dorim. Ce am ales, în libertatea noastră, cum nu ne-a forțat niciodată spre nimic.

Pînă la Hristos, iadul se lua prin nerespectarea legile morale și raționale ale iubirii și păcii firești dintre oameni și după Hristos, e Noul Testament. Atunci și în iad era totuși Dumnezeu. Și încă este și acum Dumnezeu în iad, și ușurează pedepsele, sau mai scoate pe cîte un om din iad, pentru rugăciunile Bisericii Sale, dar după Judecata de Apoi, Dumnezeu voit se va lipsi din iad, ca să ne dea ce ne-am dorit, și să ne arate ce înseamnă ce ne-am dorit, să fim lipsiți de Dumnezeu. Și se va lipsi de acolo. Vai vai !

Acel loc, iadul, Dumnezeu l-a gătit dintru început pentru demoni (l-a gătit după căderea îngerilor) ca să le dea ce au ales și ce și-au dorit. Dar tot acolo vor ajunge și oamenii care, la fel, resping cu putere pe Hristos Dumnezeu, și aleg să se golească de tot și toate (budiștii), aleg să ridice "război sfînt" contra "infidelilor", anume creștinii (musulmanii), aleg să aibe 33 de milioane de zei (hindușii), aleg să schimbe Adevărul dat spre mîntuire (ereticii) sau aleg să nu creadă (ateii).

Deci e treaba lor ce aleg. E alegerea lor.

Noi numai să nu fim în indiferență și să-i iubim și să ne jertfim pentru ei, pentru toți, cît putem de mult.

Atît, mai departe Dumnezeu Hristos și sfinții îi vor judeca. Conform Bibliei. Pe toți.

Doamne miluiește.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:58:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.