Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Este posibil..? Daca da, penti au o legitimare mult mai veche decat cea oficiala... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17893)

AlinB 12.05.2015 14:29:53

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 590813)
Păi îți dai seama că ar bâigui un protest confuz, cum că lumina respectivă nu e fenomen natural, ci prezența ei tine de credință, etc.

"Iti dai seama" nu tine loc de realitate.

Citat:

Dacă penti sunt înșelați, atunci și pelerinii din Ierusalim sunt, sau cei din Ausros Vartai, Jasna Gora, Athos, Mecca sau Prislop.
Ce logica stralucita. Are doar o singura problema, este inexistenta :21:
Adica nu pot exista si credinciosi cu o credinta autentica si cei inselati, trebuie sa fie toti ori, ori. :)

Citat:

Și pentru inculții care aruncă eticheta "demonic" deopotrivă pe șamanism și glosolalie: șamanii adevărați se LUPTĂ/LUPTAU contra demonilor, pentru a apăra tribul de molimi sau atacuri magice.
Si copii se pot juca de-a "exorcistul" asta nu insemna ca ce fac e o lupta reala cu demonii :)

Citat:

Cît despre glosolalie, e clar că, cel puțin o vreme, a originat de Sus.
Asta n-a contestat nimeni.
O vreme, dar de mult trecuta.
In ceea ce priveste glosalia contemporana, e cea mai vulnerabila la testul autenticitatii la care s-ar opune doar cei care cu certitudine stiu ca e o minciuna, dar nu au si taria morala sa o recunoasca.

Mihnea Dragomir 13.05.2015 00:14:10

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 590817)
Dacă un miracol ar fi măsurabil și analizabil d.p.d.v. științific, atuci n-ar mai fi miracol. Știința, prin definiție, studiază naturalul, iar miracolul, prin definiție, este supranatural.

Miracolele se cercetează cu credința, nu cu microscopul (sau casetofonul).

Sunt nevoit sa va contrazic. Amicus Cato...
Daca stiinta, intr-adevar, nu e de prea mare folos in a descoperi mecanismul miracolului, abia cunoasterea acestui mecanism fiind incompatibila cu definitia miracolului, in schimb e un auxiliar de mare pret in a stabili daca un lucru este sau nu un miracol.

Patrie si Credinta 13.05.2015 20:41:24

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 590813)
Cît despre glosolalie, e clar că, cel puțin o vreme, a originat de Sus.

Xenoglosia, te rog.

Patrie si Credinta 13.05.2015 20:48:27

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 590790)
Pana si Pr. Pruteanu recunoaste in parte, vorbitul in limbi ca glosolalie Bine, dupa aia o da la intors, conform loialitatii confesionale, si zice ca penti sunt, evident, "inselati" cica.

Sut curios. Vreau detalii, surse.

Penticostalul Traditional 13.05.2015 22:18:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 590821)
O vreme, dar de mult trecuta.

In calitate de crestin penticostal eu cred ca Duhul Sfant lucreaza astazi la fel ca acum 2000 de ani.
Pentru ca Duhulul Sfant este Dumnezeu. Acelasi ieri, astazi si in veci.
Duhul Sfant lucreaza prin toate darurile Lui si prin intreaga Sa roada.

Nu, vremea lucrarilor Duhului Sfant nu a trecut.
Credinta noastra, de multe ori atat de slaba, e o bariera in calea lucrarilor supranaturale.
Si teologia cesationista. Pe care sper totusi ca nu au imbratisat-o multi ortodocsi si catolici.

Wryetui 13.05.2015 23:30:55

Penticostalul traditional, eu am vazut si multe documentare cu samani sefi de trib din Africa vorbind in limbi, si cei ce practica Voodoo, cultul lui Zor in Etiopia, cultul lui Shango in Africa vestica si oracolul din Delfi in Grecia Antica, paganii find obsedati de vorbirea in limbi, cu ce se diferentiaza ei de harismaticii si penticostalii de astazi, pentru ca, la "biserica" penticostala din orasul meu multi dintre acesti indivizi se comporta mai exacerbat, mai ciudat si mai nevrotic decat samanii si paganii aceia. Cu ce va diferentiati?

Penticostalul Traditional 14.05.2015 08:22:08

Citat:

În prealabil postat de Wryetui (Post 590880)
Cu ce va diferentiati?

Sunt aceleasi diferente ca intre preotii ortodocsi care se roaga pentru vindecari si exorcizari si vracii africani care fac aceleasi lucruri.

Barsaumas 14.05.2015 11:06:21

http://www.stsymeon.org/mission%20an...ment/index.htm

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:40:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.