Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Camine de batrani sau ce facem cu parintii de care nu ne putem ingriji (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17967)

ioana5760 19.06.2015 14:55:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 592965)
Nu reusesti un om normal sa-l faci sa tina post negru, pe unul cu probleme din astea care nici macar pastilele nu vrea sa si le ia cand are crize ca e convins ca-l otravesti, crezi ca te lasa sa-l infometezi?

Da, astia pe toti din jur ii vad dusmani si nebuni, numai el e normal la cap.
Urate bolile astea de cap. Cele mai urate.

ioana5760 19.06.2015 15:01:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 592967)
Si problema mea e legata de ce medicamentatie se mai foloseste.
Stiu un astfel de caz care ia niste chestii cam generice si nu prea dau rezultate.
Revenirea defenitiva se stie ca nu e posibila in boala asta.

Raspunde-mi macar pe privat.

Cele generice sunt mai ieftine pentru ca nu sunt de calitatea celor originale, la unii li se potrivesc si acelea, dar la altii deloc. Desi sunt mai scumpe, merita folosite doar cele originale, au in spate ani de teste dintre substanta de baza si celelalte componente.

ioana5760 19.06.2015 15:09:11

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 592906)
Sunt disperata si nu stiu ce sa fac si nicaieri nu gasesc niciun raspuns.

Si ce facem? in cazurile in care traim in asa tara unde nu sunt azile pentru cei cu probleme, trebuie ca unul din familie sa renunte la serviciu si sa stea acasa pentru a-l ingriji, sa se sacrifice pana la sfarsit? asta e viata?
Si noi la randul nostru daca vom ajunge neputinciosi va trebui sa repetam istoria? adica sa-ti obligi un copil sa te tina?

ovidiu b. 19.06.2015 16:15:20

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 592968)

Ionuț, mulțumesc pentru acest documentar, trecând, bineînțeles, peste înțelegerea greșită a postului. :)

Florin-Ionut 19.06.2015 16:43:49

Apropierea de Dumnezeu implică întodeauna o curățire. De orice fel.

DragosP 19.06.2015 17:11:48

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 592972)
Si ce facem? in cazurile in care traim in asa tara unde nu sunt azile pentru cei cu probleme, trebuie ca unul din familie sa renunte la serviciu si sa stea acasa pentru a-l ingriji, sa se sacrifice pana la sfarsit? asta e viata?
Si noi la randul nostru daca vom ajunge neputinciosi va trebui sa repetam istoria? adica sa-ti obligi un copil sa te tina?

Nu, normal. Îi încuiem într-o cameră, stingem lumina, aruncăm cheia și plecăm.

Vitiate 19.06.2015 17:40:46

Foarte dur spus, Dragos. Dar ai dreptate, asta face societatea post-moderna cu batranii oamenilor.

AlinB 19.06.2015 17:48:39

Hai sa fim seriosi.

Exista cai de mijloc, doar ca interesele unor factori de decizie nu prea coincid in cazul asta si nu se materializeaza mai nimic concret.

La noi cel putin.

Afara cred ca sunt solutii decente. Si aia sunt atei si mai rau.
Nu e cazul sa generalizam cu "societatea post-moderna".

DragosP 19.06.2015 19:04:56

Dacă n-ai bani te mănâncă câinii.

ovidiu b. 19.06.2015 20:49:21

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 592976)
Apropierea de Dumnezeu implică întodeauna o curățire. De orice fel.

Cei din documentar nu "postesc" pentru apropierea de Dumnezeu, ci pentru vindecarea trupească. E posibil ca unii dintre ei să apuce pe calea spre Dumnezeu, nu exclud această posibilitate. Nu poate fi vorba de post în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă de o dietă sau un regim alimentar. Oricum, documentarul mi-a fost de folos. Mulțumesc. :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:02:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.