Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Apă de calitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18151)

AlinB 23.10.2015 13:08:33

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 603279)
Cine crede ca poate trai cu apa din grasimi e liber sa incerce. De ce sa raspandim articole gasite pe net ? Sa-si ia aia care cred asta apa din grasimea proprie timp de o saptamana si o sa credem toti. :1:

O saptamana se poate (daca nu maninci).
Chiar si doua in unele cazuri.
Mai mult insa..

AlinB 23.10.2015 13:09:51

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 603287)
ps: știi cât costă un foraj ~ 100 de metri? :)

2-300ron/metru inclusiv tubulatura.
Cu riscul ca forajul sa dea de o stanca si sa trebuiasca mutat, ce s-a forat platesti oricum

Florin-Ionut 23.10.2015 13:10:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603222)
Daca e o apa atat de premiata, cum se face ca nu este nici un buletin de analiza pe site?

Cîteva date de pe eticheta sticlei de apă minerală naturală plată:

ANIONI mg/l

Fluoruri < 0,1
Cloruri < 3,5
Nitrați 2,1
Nitriți < 0,003
Sulfați 15,8
Reziduu sec la 180 de grade Celsius 269
PH la 20 de grade 7,29

CATIONI mg/l

Sodiu 1,76
Potasiu 0,57
Magneziu 7,7
Calciu 94,9

LAREX Raport de expertizare seria F nr. 006306/16.07.2012

AlinB 23.10.2015 13:12:56

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 603283)
Cu osmoza (inversa) e o problema, pentru ca elimina si un mare procent din mineralele necesare in apa (calciu, magneziu, etc.) De aceea unele filtre de osmoza au si un filtru de remineralizare, care introduce minerale in apa filtrata. Deci se obtine o apa distilata, care a apoi e remineralizata. Dar doar unele filtre de osmoza au si remineralizare. De aceea osmoza nu este recomandata la filtrarea apei de la robinet, doar in cazuri de poluare mai grava, cu nitriti, nitrati, etc.
Pentru apa obisnuita, care nu e poluata grav, se foloseste filtrul cu carbon, care nu elimina si metalele benefice.
P.S. Apa filtrata prin osmoza nu are gust bun daca nu e remineralizata. De altfel apa distilata se spune ca are un gust salciu (eu nu am baut).

Am mentionat deja filtrul de remineralizare.
Fiecare si-l echipeaza cum crede de cuviinta.
Apa de oras e poluata oricum, prin tratamentele de "potabilizare".

Nu sa te omoare peste noapte - e cumva la fel ca fumatul.

Apa pura e insipida, nu are cum sa aiba "gust salciu" decat daca e contaminata microbiologic.

catalin2 23.10.2015 13:13:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603222)
Nu exista nici un studiu relevant ca sfintirea apei ar induce o purificare chimica sau chiar microbiologica.
De asta poti sa te convingi si singur, ducand la laborator doua mostre de apa, inainte si dupa sfintire.
Eu as paria pe faptul ca nu sunt diferente notabile in concentratia sarurilor dizolvate in apa.
Microbiologic, f. posibil la fel.

De fapt sunt gresite ambele afirmatii. In primul rand exista un studiu stiintific, il stii si tu pentru ca am disctuat despre asta acum cativa ani. Tu ai sustinut ca aceea e o conspiratie a ziarelor, desi am gasit si institutul unde a fost facut, cercetatorul care a condus echipa. Mai mult, am gasit chiar si un protest al unei asociatii de atei din acel oras (Sankt Petersburg, cred), care erau nemultumiti ca institutul din acel oras a folosit fondurile publice pentur a face acel experiement. Si tu ai spus ca nu a existat acel experiment.
In al doilea rand, minunile si harul au influenta si asupra materiei. Am observat ca mai multe ori ca tu nu intelegi exact acest lucru. De exemplu in discutia despre fotografie, despre Impartasanie, etc. Cred ca toate aceste discutii in contradictoriu au la baza o neintelegere comuna, faptul ca harul actioneaza si asupra materiei. Uite un exemplu simplu: sfintele moaste. ca sa fie considerate sfinte moaste trebuie sa aiba niste caracterisitci, care sunt fizice (neputrezirea, miros specific, uscate, culoare caracteristica, etc.). Acestea se datoreaza harului. La fel, vindecarile miraculoase nu sunt doar ceva abstract, vindecarea ologului insemana ca acela s-a vindecat de o problema fizica, nu doar psihica sau sufleteasca.
Revenind la apa sfintita, daca nu are niciun efect fizic asupra apei, atunci care e deosebirea fata de o apa obisnuita? De ce catolicii pun sare, ca sa nu se strice? Acum gandeste-te si tu logic, de ce se strica apa obisnuita dupa un timp? Din cauza microorganismelor din ea. Inainte era obiceiul sa se puna o sticluta de apa sfintita cand se construia o casa, in unele zone. Scrie ca au gasit o astfel de sticluta ingropata cu 100 de ani in urma, apa fiind buna de baut. Fa acum legatura cu microorganismele.

catalin2 23.10.2015 13:21:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603292)
Am mentionat deja filtrul de remineralizare.
Fiecare si-l echipeaza cum crede de cuviinta.

Am vazut dupa ce am scris mesajul meu ca in alt mesaj mentionai de remineralizare. Dar nu toate filtrele de osmoza au si remineralizare.
Citat:

Apa de oras e poluata oricum, prin tratamentele de "potabilizare".

Era vorba de contaminarea grava, cu nitriti, nitrati, etc. Apa de la robinet nu are asa ceva, de obicei.
Citat:

Apa pura e insipida, nu are cum sa aiba "gust salciu" decat daca e contaminata microbiologic.

Era vorba de apa distilata, nu apa pura. Normal ca apa de izvor are un gust bun. De altfel chiar producatorii de filtre prin osmoza spun ca remineralieaza apa ca sa redea gustul placut. Probabil Florin a baut o apa filtrata prin osmoza care nu era remineralizata, de aceea nu avea gust bun.

AlinB 23.10.2015 13:26:24

Uite cum se obtine apa de robinet, cea "potabila".

https://www.youtube.com/watch?v=eIoSt0-K7wI

Cine poate numara cate chimicale se folosesc in proces?

AlinB 23.10.2015 13:28:37

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 603295)
Am vazut dupa ce am scris mesajul meu ca in alt mesaj mentionai de remineralizare. Dar nu toate filtrele de osmoza au si remineralizare.

Era vorba de contaminarea grava, cu nitriti, nitrati, etc. Apa de la robinet nu are asa ceva, de obicei.

Era vorba de apa distilata, nu apa pura. Normal ca apa de izvor are un gust bun. De altfel chiar producatorii de filtre prin osmoza spun ca remineralieaza apa ca sa redea gustul placut. Probabil Florin a baut o apa filtrata prin osmoza care nu era remineralizata, de aceea nu avea gust bun.

Toate care se vand acum, au sau il poti cumpara ca optiune.
Nu la fel era si acum 3-5 ani.
Atunci se dezbatea intens daca e buna sau nu apa filtrata osmotic, pentru ca nu are minerale.

Apa distilata e o apa pura si insipida.
Apa de izvor nu, are diverse minerale.

AlinB 23.10.2015 13:36:07

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 603293)
De fapt sunt gresite ambele afirmatii. In primul rand exista un studiu stiintific, il stii si tu pentru ca am disctuat despre asta acum cativa ani. Tu ai sustinut ca aceea e o conspiratie a ziarelor, desi am gasit si institutul unde a fost facut, cercetatorul care a condus echipa.

Eroare tde logica tipica.

https://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias

Si eu pot sa zic ca este unul Catalin2 de pe forum crestin care in ascuns sacrifica pisici in cimitir ca ofranda diavolului.
Faptul ca toata lumea stie ca exista un Catalin2 pe forum crestin nu inseamna ca el sacrifica pisici in cimitir ca ofranda diavolului.

Citat:

Mai mult, am gasit chiar si un protest al unei asociatii de atei din acel oras (Sankt Petersburg, cred), care erau nemultumiti ca institutul din acel oras a folosit fondurile publice pentur a face acel experiement. Si tu ai spus ca nu a existat acel experiment.
Serioooos? Ia sa vedem, oare unde, tot intr-un tabloid rusesc, chiar langa stirea despre operatia de sani a cine stie carei vedere si a divortului alteia?

Citat:

In al doilea rand, minunile si harul au influenta si asupra materiei. Am observat ca mai multe ori ca tu nu intelegi exact acest lucru. De exemplu in discutia despre fotografie, despre Impartasanie, etc.
Am observat ca de cele mai multe ori scoti teorii SF din burta si vrei sa le vinzi pe post de ortodoxie autentica.
Crestin nu inseamna credul sau prost.

Citat:

Cred ca toate aceste discutii in contradictoriu au la baza o neintelegere comuna, faptul ca harul actioneaza si asupra materiei.
Asteptam de la tine buletinele de analiza de la apa dinainte de a fi transformata in aghiasma si dupa.
Ca restul, e vorbarie.

Nu ar fi mult, cu 1000 lei poti demonstra si tu o data in viata ca fanteziile tale au o baza reala.

Citat:

Scrie ca au gasit o astfel de sticluta ingropata cu 100 de ani in urma, apa fiind buna de baut. Fa acum legatura cu microorganismele.
Dupa 100 ani, orice bacterie care ar mai fi fost in apa respectiva, mai mult ca sigur e moarta.
Deci da, e posibil sa fie buna de baut.

Asta ca sa nu mai vorbim de alta eroare de logica, tipica pentru cei certati cu ea:

https://en.wikipedia.org/wiki/Anecdotal_evidence

abaaaabbbb63 23.10.2015 13:55:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603296)
Uite cum se obtine apa de robinet, cea "potabila".

https://www.youtube.com/watch?v=eIoSt0-K7wI

Cine poate numara cate chimicale se folosesc in proces?

1. Activated Carbon (Filtrare)
2. Aluminum Sulfate (Filtrare)
3. Organic Polymers (Filtrare)
4. Micro Sand (Pentru filtrare, toate chimicalele de filtrare sunt folosite ca sa elimine chimicale periculoase din apa, dar sunt eliminate dupa aceea)
5. Anthracite (in filtre, nu la propriu in apa, aici sunt scoase chimicalele precedente)
6. 1.9 mg of Chlorine for every liter of water (Dezinfecteaza apa)
7. Phosphate (Pentru a ridica pH-ul)
8. Silicate (impiedica depunerea calcarului pe tevi)

Ce am castigat?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:29:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.