AlinB |
12.11.2015 15:43:05 |
Citat:
În prealabil postat de vladalexandruuhisem
(Post 605559)
FRATI crestini , fata asta vrea sa se POCAIASCA de pacate , neavand legatura cu crestinismul pana acum , vrea sa devina ORTODOXA, ce nu intelegeti ?
|
Pai si atunci n-ar trebui sa o termine cu ateii si prostiile ateiste?
Era o parabola cu un om care a fost ranit de o sageata otravita.
Prietenii vor sa il duca la doctor.
Dar omul zice: "Stati asa, nu vreau la doctor pana nu ma lamuriti, cine a tras asupra mea, era un om scund sau inalt, de ce a tras asupra mea, a fost cu intentie sau un accident? cu ce fel de arc a tras asupra mea, sageata din ce era facuta, etc.".
Evident, in felul asta, omul nostru n-a mai ajuns la doctor, a murit.
Citat:
Eu nu la atei vreau sa le explic lucrurile acestea, ci la un ortodox incepator! Stiu si eu ca Dumnezeu a ingaduit violenta in Vechiul Testament pentru ca asa era mentalitatea oamenilor de atunci, si Israelul nu se putea lasa calcat in picioare de pagani , insa am vrut sa-i dau un raspuns mai detaliat.
|
Stii cum zice englezul: "less is more".
Valabil si in cazul asta.
Daca nu se simte satisfacuta de o explicatie simpla si la obiect, putin probabil ca una complicata o sa faca treaba mai buna.
Atunci omul e problema nu explicatia.
Citat:
La duhovnicul meu nu ma pot duce pana sambata, si am crezut ca puteti sa-mi dati voi un raspuns (multumesc celor care au luat treaba asta in serios si mi-au raspuns potrivit) . Ea, in localitatea unde sta, preotul a informat-o foarte sec despre Ortodoxie, iar parintii nu o lasa sa mearga la Biserica, merge pe ascuns. Plus ca in urma cu 2 luni facuse un pacat foarte grav, avortul , de care vrea sa se pocaiasca.
DECI , cum pot minti cand fata asta e intr-o asemenea situatie ??? EU vreau sa o ajut !
|
Pai daca vrea sa se pocaiasca de ce cocheteaza cu ateii si ideile atee?
Nu cumva mai degraba o tenteaza idee ne-pocaintei, adica daca nu exista Dumnezeu, orice e permis, hai sa ma conving ca nu exista Dumnezeu desi constiinta imi spune altceva.
|