irina-elena |
22.07.2007 01:36:16 |
eu am avut o vecina care este un exemplu de crestin ortodox si de om cult . poate ati auzit de florica t. campan, profesor universitar la catedra de matematica in iasi, Dumnezeu s-o odihneasca. a scris nenumarate carti de popularizare a matematicii, precum ,,vechi si nou in matematica" sau ,,licuricii din adancuri". a scris si o carte in care demonstreza, prin calcule matematice, existenta lui Dumnezeu. n-am citit-o, ca v-as spune in mare despre ea, cred ca e o carte interesanta si grea. a scris si o varianta versificata a psalmilor, la sfarsitul vietii, ultima sa carte. si a fost si crestina practicanta, poate daca ar fi vazut-o prietenul nostru la biserica ar fi catalogat-o drept o baba cu batic, caci avea o infatisare modesta, desi mintea-i era stralucita. si era un om bland si atent cu cei din jur. pe noi, copiii din scara ne primea la ea, ne dadea ceva bun sau ne facea cadou cate un exemplar din cartile sale, cu dedicatie. mie mi-a imprumutat multe carti bune cand eram copil, ca avea o biblioteca enorma, si a vazut ca-mi place sa citesc si a intuit probabil ca mi-ar prinde bine un indrumator in lecturile mele care altfel se faceau cam alandala. imi amintesc ca proust de madeleina lui de gustul fursecurilor aromate facute de buna batranica, pe care le rontaiam in timp ce citeam teatru de bernard show , imprumutat tot de ea, intr-o dupaamiaza insorita de vacanta.
Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca cu dreptii, a murit tinandu-si singura lumanarea si recitand psalmii preferati.
doamne ajuta sa fim toti asa de ,,inculti" si de buni crestini, si sa traim si sa murim cu numele lui Dumnezeu pe buze!
|