![]() |
De ce tot dati exemple din VT? Mie mi s-a raspuns ca aceea este legea veche si nu se mai aplica.(asta cand am intrebat ce ar trebui sa fac cand am menstruatie, ca in VT am gasit ca orice ating spurc iar cel ce atinge un lucru atins de mine trebuie sa se spele si devine curat seara, sau ceva asemanator; ar trebui sa levitez?)
Stiti ce ar insemna sa se interzica anticonceptionalele in Romania? Am ajunge mai rau ca in Africa. Desigur, este alegerea fiecaruia cati copii face, daca face. Dar trebuie respectata si alegerea celor din jur. Mie una mi se pare egoist sa torni copil dupa copil de frica sa nu ajungi in iad. Nu mi se pare corect: mama se mantuieste iar copilul moare de foame. Iti trebuie o stabilitate materiala si psihica pentru a avea copii. Iar pentru cine decide sa faca cati copii i-o da Dumnezeu, pana la 36 sau cum zicea cineva, sa se inarmeze cu rabdare cand or cere aia mici de mancare..iar pe la 12-13 ani calculator, haine nu mai stiu de care, carti, intimitate. |
e o binecuvantare sa ai copii,nu torni pentru ca nu esti o galeata...dar fiecare cu parerea lui ,nu torni copii in scopul mantuirii neaparat ci pentru a fi placut lui Dumnezeu iar o nastere a unui copil dincolo de durerile normale care o insotesc este ca o dovada de pocainta in fata lui Dumnezeu,e mai pretioasa decat orice lacrima e o izbavire de pacate,iar pacatele nostre fiind asa multe 4-5 nasteri nu vad pe cine ar speria totusi,in conditiile in care aproape toate dintre noi ne casatorim pe la 26-30 ani(ca asa e moda acestui veac) si exista o apropiere intre noi si partenerii nostri care se presupune ca respecta posturile din saptamana si din an,o infranare.... ca nu suntem iepuroaice : nu cred ca mai mult de 4 copii eu personal voi face pana sa se instaleze menopauza,nu exgerati,iesiti ca sarpele in drum degeaba.
|
Eu stiu sigur ca de ma voi casatori voi face sigur doi copii cu viitoarea sotie...spun asta pentru ca eu am un frate si stiu cat de frumos este sa cresti impreuna cu un frate: m-am invatat in spirit de egalitate, am invatat sa impart in doua tot ce primesc, si asa mai departe. Mi-am petrecut copilaria cu el la tara, cand eram la oras mergeam peste tot cu el(la cinematograf, la strand, la mare, la munte si in multe alte parti), chiar ma mir cum de mi-a dat Dumnezeu un frate asa bun, pentru ca am vazut in alte familii cum se bateau fratii intre ei si se certau mereu, cum se dispretuiau, erau fiecare pe cont propriu si cu asta basta. Fratimiu m-a luat peste tot unde se ducea - bine, asta cand eram mici, cam pana la varsta de 14 ani - acum s-au schibat lucrurile pentru ca el este matur, iar eu sunt deja la facultate, dar tot asa uniti am ramas. Slava Domnului ca nu am avut un frate care sa ma urasca si sa ma indeparteze de la el sau cumva sa nu ma suporte.
|
Citat:
|
cred ca se poate extinde altfel intrebarea de mai sus: "este permis sa ai relatii sexuale neproductive in cadrul familiei?"
|
:)ca sa gandim crestineste pana la capat ,desi faptele ne lipsesc(cel putin mie)si de acei amarati cu punga de aurolac in mana are Dumnezeu grija,are planul Lui cu ei...stiu din experienta personala ca atunci cand se naste un copil Dumnezeu se ingrijeste sa aiba si el bucatica lui de paine(daca parintii sunt de buna credinta,pot munci,sunt harnici s.s.m.d.p.).Cand lucram intr-o fundatie(Cobncordia,Sf.Lazar)cu copiii strazii ,am intalnit o mama cu 10 copii,care tocmai fusesera investigati de medicul din centru;,acesta le-a facut o serie de analize mai amanuntite si a fost uimit sa constate ca nici unul din copii nu suferea de o boala grava,desi murdari si prost imbracati toti aveau privirea vioaie,rumeni in obraji,nici o problema cu fierul cu calciul...cat despre saracie si boli,poti avea si un singur copil care se poate imbolnavi grav desi ii oferi si luna de pe cer(leucemie sau altele) si eu nu sunt habotnica,dar am tras aceste concluzii repet din experientele pe care le-am avut prin tot felul de centre,de orfelinate,de scoli ..poti ajunge cu el in strada chiar daca perspectiva ti se pare atat de indepartata...totul este la mana lui Dumnezeu.Asa ca putina nadejde nu ne-ar strica..nadejea ca Dumnezeu nu ne lasa..nu trebuie sa o judecam pe acea mama sau s-o desconsideram,ea se va mantui inaintea noastra fiti convinsi...eu cand vad asa o mamA MA cuprinde un sentiment de rusine,pentru ca nu ma pot compara cu ea in veci,e mult mai bogata decat mine cu toata suferinta ei,tocmai asta o inobileaza..dar suntem obisnuiti sa judecam omul dupa haine,dupa cate doctorate are...adica suntem destul de superficiali,elitisti si fandositi,incercand sa tinem pasul cu moda acestei lumi...sper ca nu ma urati ,nu ma adresam cuiva anume..
|
Citat:
|
Citat:
Adica batranii care nu mai pot avea copii nu au voie sa faca dragoste? Cei mai tineri care dintr-un motiv sau altul nu pot sa aiba copii -- trebuie sa divorteze si sa se duca intr-o manastire??? Unde ai auzit de asa ceva. Nici macar nu cred ca este undeva asa ceva in canoane. |
Citat:
Mama are doi copii, si nu am vazut-o niciodata sa aiba dureri intense de cap. Nici alte femei care stiu ca au unul-doi copii. Pai atunci cele care nu au nici un copil si se feresc ar trebui sa nu poata umbla de durere de cap...eh. Eu stiu ca excesul de foliculina duce la aparitia mustatii, barbii...eu am vazut asta chiar la femei cu multi copii. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:18:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.