![]() |
Vai, cat adevar graiesti, rebelule drag, care nu esti rebel de fel.
|
Citat:
si tot nu pot spune ca stiu ceva. dar, dupa cum spuneam, ma straduiesc. poate nu-mi iese mereu cum vreau eu dar important e sa fii conectat la sursa. aproape de sursa. aproape de duhovnic, de parintii din manastire, de trairile si experientele lor. imposibil sa nu te folosesti de ceva... Doamne ajuta! |
Nimic din ce spui nu-mi e necunoscut, asa ca stiu si de palme si de straduinta. Oricum nu e suficient, deci mergem inainte. Bine ca drumul e cel bun. Doamne ajuta!
|
Citat:
nu stiu ce-am vrut sa spun exact cu toate acestea dar sper sa intelegi ceva. ai grija de tine. Doamne ajuta! |
Draga rebelule, multumesc pentru mesaj. Dar care e rolul celor care traiesc in alta lume decat a noastra, asa cum ai descris-o mai sus?
Iata ca am citit ceva foarte frumos din Pateric si vreau s-o impartasesc cuiva( ma iertati cei care ati citit-o deja): "Ava Pimenl-a intrebat pe avva Iosif: "Ce sa fac cand se apropie patimile? Sa le tin piept ori sa le las sa intre?" Batranul ii zice: "Lasa-le sa intre si lupta-te cu ele". Celalalt s-a intors la Sketis si statea. Intre timp a venit acolo cineva de la Tebaida si zicea fratilor: "L-am intrebat pe avva Iosif: cand se apropie vreo patima de mine, ii tin piept ori o las sa intre?" si el mi-a zis : "In nici un caz sa nu lasi patimile sa intre, ci tine-le piept fara preget." Auzind avva Pimen ca avva Iosif i-a spus altceva calugarului din Tebaida, s-a sculat si s-a dus iarasi la la Panefisi. Il intreba: "Avva, eu ti-am destainuit gandurile mele, iar tu una mi-ai spus mie si alta fratelui din Tebaida". Batranul ii zice: "Oare nu stii ca-mi esti drag?" El raspunde: "Ba da". " Nu m-ai rugat sa-ti vorbesc ca mie insumi?" "Asa a fost." Batranul zice: "Daca lasi patimille sa intre si ajungi sa le stapanesti, ele te fac mai iscusit. Eu ti-am vorbit ca mie insumi. Altii insa nu au nici un folos daca lasa patimile sa intre; acestia trebuie sa le curme deindata". Citind aceasta apoftegma am realizat ca ne misca in spirala. Mereu, mereu aceleasi probleme de rezolvat, dar la alt nivel. Nu e de mirare, deci ca sfintii se considerau pacatosi, in ciuda drumului parcurs. Erau pacatosi, dar nu comparativ cu noi, ci cu Dumnezeu. Cata diferenta! Urcusul e tot mai greu, dar nu imposibil. Sa ne straduim cu totii sa ajungem la liman. Rebelule,te-as ruga sa-mi spui ceva despre dependenta de care pomeneai. Cat despre forum e si una si alta; depinde cu cine dialoghezi. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Dar am incetat in a considera "material "bun sau rau . De ce ? Pentru ca am trait situatii cand cei mai "rai" (considerati de mine ), mi-au fost de mare sprijin in imprejurari grele . Mi-a fost rusine de mine , am primit lectii . Si de atunci ma uit cu "frica" la fiecare om (indiferent cum traieste)caci nu stiu cum e "privit" la Dumnezeu . Nu ma simt deloc avantajata ,prezenta celor mai slabi ii consider o sarcina in plus. E de datoria mea sa ma rog pentru ei ,cei apropiati . Ceva imi spune , "toti , sau niciunul " . E ca si cand eu am o paine si ei nu , si trebuie sa o impart . Deci cred ca se vor mantui si prin cel care se roaga . Uneori am impresia ca eu imi fac mai putin datoria (ca un crestin), decat ei . Ei si-o fac fara sa-si dea seama , mare atentie ! La fel si cu stainii .Eu consider ca Dumnezeu ne vorbeste prin orice om. Toti cei care imi intersecteaza drumul intr-un fel sau altul ii consider trimisi de El . Faptul in sine are insemnatatea lui ,Dumnezeu stie , dar si ei au nevoie de rugaciune . Si pentru mine se roaga altii . De unde stiu ca au nevoie ei , si nu viceversa e mai greu de spus . Daca cineva te asupreste , e clar el are nevoie. Daca ma mangaie cu o vorba buna ....se schimba aspectul. Cu alte cuvinte ma feresc pe cat posibil sa imi fac o parere despre cineva. Chiar daca e o exceptie sa zicem si arata "fioros" . Cine stie ce inima bolnava ascunde , ce dor sau neputinta poarta cu el ! Mai bine zic "Doamne mangaie-l si pe el ca precis se bucura !". Poate ca sant cu mult mai "mica" decat vreau eu sa cred . Doamne ajuta! |
Citat:
Acum sa fim seriosi, nici noi cei care iesim din Biserica nu iesim de fiecare data cu o inima care sa bata pentru altii. Asa ca si in noi sta nefirescul. In Biserica se spune "sa ne iubim unul pe altul" si noi ramanem cu preferinte in iubire. Ce trebuie sa facem? Sa ne rugam, ca noi sa ne intarim in credinta si ca ei sa fie luminati. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:44:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.