Luare-aminte
Citat:
În prealabil postat de Hector
(Post 132892)
Este cea mai importanta rugaciune a ortodoxiei. Eu tare mult m-am folosit de ea. Nu am spus-o cu o tehnica speciala (respiratie, stat in genunchi, sau continuu etc), ci am zis-o ca pe orice alta rugaciune. Este foarte folositoare crestinilor.
|
Acest mod de practicare a rugaciunii nu are cum sa ajunga la folosul specific acestei rugaciuni, care este provenita din pravila obligatorie a monahilor, fiind rugaciunea de toata vremea, tinzand spre rugaciunea neincetata, si este aducatoare de putere pentru cei ce se nevoiesc in lupta cu patimile, care au inceput constient urcusul duhovnicesc, care nu poate fi decat neincetat si pentru vesnicie, si de aceea aceasta rugaciune are nevoie de indrumarea unui duhovnic care practica si el aceasta rugaciune , fiind inaintat in ea si capabil sa fereasca pe ucenic de pericolele inselarii care sunt cele mai mari datorita puterii acestei rugaciuni.
Totusi, ea poate fi practicata prin pogoramant, ca orice alta rugaciune, avand cu totul alt scop decat acela original pentru monahi, care este unirea mintii cu inima spre a fi lacas Duhului Sfant si Sfintei Treimi, anume pentru o cat mai deasa indreptare a gandului spre Dumnezeu, care are rolul de a tine mintea ocupata cu gandul bun, spre a nu fi atacata de gandurile rele prea des , existand insa si asa , datorita puterii chemarii Numelui lui Iisus Hristos, pericolul unei mai dese si mai puternice ispitiri prin oamenii rai intalniti in viata de zi cu zi, indemnati fiind si de duhurile rele.
Lupta duhovniceasca in pace!
|