Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   E BINE SA PLANGI IN TIMPUL SLUJBELOR (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2241)

IonelS 06.09.2010 10:57:00

Pai har mare plansul in timpul slujbei ! Eu sunt nesimtitor rau de tot ! Nu zic de altii..

cristian67 24.09.2010 14:43:24

Citat:

În prealabil postat de pocainta (Post 285896)
Mai mult decat atat, plansul daca vine din sinceritate si inima zdrobita, este izvorul pocaintei.
De-ar fi plans Adam si Eva de prima data, pentru neascultarea si caderea lor, Dumnezeu i-ar fi iertat si primit in Rai.

Citeam mai demult in cartile Sfintilor Parinti, ca preotii savarseau Sfanta Liturghie cu lacrimi. Asa de mare era emotia si trairea, primilor crestini.

Doamne ajuta! Mantuire sufletelor voastre!

ARSENIE BOCA slujea Sfanta Liturghie si Impartasirea credinciosilor cu lacrimi,in acele momente cu totii plangeau in Sf.Biserica.Unde mai intalnim azi asa ceva?Si nu avea parintele dreptate cand spunea,,va plangeti ca nu aveti preoti,nasteti-i''

ioan_strainul 24.09.2010 21:01:02

plInsul

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 87369)
Cel mai usor ajungi in inima prin lacrimi. Nu plangi pentru ca deznadajduiesti, ci pentru ca ai fost despartit de Viata. Pentru patimi, lacrimile nu sunt roua. Prin ele patimile nu capata mai multa putere in radacina, dimpotriva, se ofilesc.

Bine ai spus ca pentru patimi plInsul nu e roua ,Ele nu capata mai multa putere ce se ofileste .
Bunul Dumnezeu sa ne dea tuturor sa plIngem cu lacrimile caintei si a pocaintei aici pe acest pamInt amin amin amin
+++ +++ +++ +++

anamaria.lupu 26.09.2010 17:27:38

plang cand canta corul "Miluieste-ma Dumnezeule...." si azi am mai vazut 2 persoane plangand dar in momente diferite ale Liturghiei.Fiecare om are problemele lui.
Am plans in hohote la Prohod.CAnd am vazut parintele ca scoate crucea pe umar din altar ,mi-am inchipuit pe Mantuitor cum a carat crucea si mi s-a rupt inima,am izbucnit in plans si am fugit in spatele bisericii ca sa nu se sperie oamenii sau sa creada ca plang ca sa ma vada ei.Cred ca nu m-a vazut nimeni,m-a facut Dumnezeu invizibila .

Mihnea Dragomir 26.09.2010 18:30:42

Citat:

În prealabil postat de anamaria.lupu (Post 291953)

Am plans in hohote la Prohod.

Off-topic: Care prohod ?? Iertați-mi ignoranța, dar în BOR astăzi este Prohodul și se scoate Sf Cruce și Sf Aer ??? Sau este vorba de un grup care funcționează după alt calendar ?

Traditie1 26.09.2010 19:39:48

Acest plâns este de natură demonică, rod al închipuirii de sine. Nu lacrimile sunt de dorit ci căința, durerea inimii pentru păcate și nevrednicie și asta de cele mai multe ori se manifestă pe uscat, fără lacrimi, dacă se manifestă. Dar a avea noi căință pentru păcate e ceva deja prea departe.

Lacrimile ne fac să credem că ne asemănăm cu Sfinții Părinți și de aceea le și provoacă vrăjmașul. Așa că dacă pocăinț nu avem, măcar să nu cădem în plasa lui de a ne crede și sfinți.

arriel 26.09.2010 20:06:42

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 292025)
Acest plâns este de natură demonică, rod al închipuirii de sine. Nu lacrimile sunt de dorit ci căința, durerea inimii pentru păcate și nevrednicie și asta de cele mai multe ori se manifestă pe uscat, fără lacrimi, dacă se manifestă. Dar a avea noi căință pentru păcate e ceva deja prea departe.

Lacrimile ne fac să credem că ne asemănăm cu Sfinții Părinți și de aceea le și provoacă vrăjmașul. Așa că dacă pocăinț nu avem, măcar să nu cădem în plasa lui de a ne crede și sfinți.

Ce conceptie gresita...Cand plangem la liturghie ne deschidem sufletele si ele simt ca trebuie sa planga,ca au nevoie sa planga.Eu plang ca "ploaia" cand sunt in genunchi si ma rog pentru lumea aceasta si sunt situatii cand simt ca nu mai am aer.Incerc sa nu vada lumea pentru ca intr-o zi a venit o vecina si mi-a spus "Vai tu cumnata-mea m-a intrebat ce probleme mari ai ca a vazut cum iti picura lacrimile pe covor la biserica..."Am zambit si am raspuns ca am plans ca sa ma fereasca Dumnezeu de "probleme".Cine nu stie sa planga,nu stie sa iubeasca...

Traditie1 26.09.2010 20:25:43

Citat:

În prealabil postat de arriel (Post 292034)
Ce conceptie gresita...Cand plangem la liturghie ne deschidem sufletele si ele simt ca trebuie sa planga,ca au nevoie sa planga.Eu plang ca "ploaia" cand sunt in genunchi si ma rog pentru lumea aceasta si sunt situatii cand simt ca nu mai am aer.Incerc sa nu vada lumea pentru ca intr-o zi a venit o vecina si mi-a spus "Vai tu cumnata-mea m-a intrebat ce probleme mari ai ca a vazut cum iti picura lacrimile pe covor la biserica..."Am zambit si am raspuns ca am plans ca sa ma fereasca Dumnezeu de "probleme". Cine nu stie sa planga,nu stie sa iubeasca...

Închipuirea de sine ia toate aspectele posibile, maimuțărește toate virtuțile. Singura virtute care nu este batjocorită de închipuirea de sine e smerenia.

Prin închipuirea de sine omul se îndulcește cu gândurile că este bun, smerit, sfânt etc. Lacrimile sunt una din mijloacele clasice prin care diavolul împinge oamenii la închipuirea de sine, le sugerează că au ajuns asemenea sfinților.

Închipuirea de sine e principala cauză a mândriei, rădăcina tuturor relelor.

cristiboss56 26.09.2010 20:31:27

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 292043)
Închipuirea de sine ia toate aspectele posibile, maimuțărește toate virtuțile. Singura virtute care nu este batjocorită de închipuirea de sine e smerenia.

Prin închipuirea de sine omul se îndulcește cu gândurile că este bun, smerit, sfânt etc. Lacrimile sunt una din mijloacele clasice prin care diavolul împinge oamenii la închipuirea de sine, le sugerează că au ajuns asemenea sfinților.

Închipuirea de sine e principala cauză a mândriei, rădăcina tuturor relelor.

Intr un cuvant , este vorba de Slava Desarta , ce a atins si pe Sfintii Parinti , si asta o spun din cele citite , nu din auzite ! Dar , frate draga , plansul e curatitor , linistitor , inaltator , are toate calitatile intru curatirea noastra ! Acum , frate draga , sa nu exageram si sa spunem ca totul e rau si rasul . si plansul , si zambetul , si privirea . . . Echilibru si discernamant ! ! !:30:

mihele_m 26.09.2010 20:36:59

E bine sa plingi in timpul slujbelor

Citat:

În prealabil postat de albinuta (Post 40952)
EU MERG IN TARA ODATA PE AN PRIMUL LUCRUL CARE IL FAC MERG LA SLUJBA SF LITURGHI NU AM PUTUT SA MA ABTIN SI AM PLANS APROAPE TOATA LITURGHIA TIN SA VA SPUN CA MI-AM SMINTIT PRIETENII MAI ALES PE PREOTEASA:thumbsup:ACUM CE SA FAC SA NU MAI MERG LA SLUJBA? DAR NU POT SA FAC ASTA.mai bine schimb biserica decat sa ma despart de slujbe.Ce ma sfatuiti sa fac? DOAMNE AJUTA

Da lacrimile in timpul slujbei iti aduce pace in suflet ,atunci cind plingi simti ca rugaciunea iti este ascultata ,esti mai aproape de Dumnezeu .

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:26:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.