Mirean |
18.09.2007 13:45:36 |
Citat:
În prealabil postat de flory25
daca parintele arsenie a scris acele cuvinte oare trebuie sa ne indoim? nu zicsa acceptam tot ce ni se da farasa gandim, dar dupa parerea mea acest parinte stie ce zice...va rog cercetati...sunteti siguri de curatia imaculata a patriarhului? oricum ce a fost a fost nu traim in trecut ci in prezent dar atata timp cat nu duce bor pe calea ereziilor noi ne ruam pt el.
(daca nu ne convine ceva in BOR ne exprimam opiniile si asa cei dinjur pot sa ne lamureasca asta nu inseamna ca cei care nu inteleg ceva trebuie sa ii gonim(de ce sa mergem la rusi sau greci?! ) e ceea ce numim toleranta si intelegere:)
|
Apoi pr. Arsenie este mai tare ca Sf. Sinod? Sf. Sinod lucreaza sub "obladuirea" Sf. Duh, nu?
Apoi daca patriarhul nu-i ok, nu ti se pare normal ca cei care il acuza sa aduca si dovezi? Zic de el ca vad ca numai de el se leaga lumea...
"Alungarea" la greci si la rusi este legata de afirmatii mai vechi ale "antiecumenistilor". Si ma seaca ca se rastalmacesc vorbele mele.
Pt mine rugaciune nu-i tot una cu slujba. Rugaciunile la care fac referire autorii canoanelr trebuie intelese si in context istoric. In primele secole crestinismul nu era cristalizat, iar pericolul caderii era mult mai mare. Diferentele intre ortodocsi si eretici erau mult mai fine...tineaui de "fineturi" dogmatice pe care majoritatea nu le intelegea. Astazi lucrurile sunt mai simple, diferentele clare, informatia circula, este accesibila, poti mlesne lua la cunostinta ce si cum.
Apoi rugaciunea de care vorbeam este o marturie a credinteo ortodoxe, o apostazie. Ne rugam si pentru cei "bolnavi", nu? Si ne rugam alaturi de ei...
Inca ceva....ma uit ca se da copy/paste de pe un site...eresulcatolic. Atata rautate ca acolo nu am vazut nicaieri. Atata intoleranta, ura, acuze fara dovezi. plus ca majoritatea articolelor nu-s semnate... Ingrijorator este ca, pentru multi, site-ul asta ramane singura sursa de informare...
|