![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
:) Daca pentru tine filmul asta e zero barat, nu vreau sa stiu ce filme iti plac! Filmul are mesaj! Un mesaj pentru prezent. Chiar daca nu mai traim sub comunism regulile nu s-au schimbat. Din fericire, nu mai mor oameni ca inainte, nu mai traim in mizeria aceea din jur, dar din pacate mizeria a inceput sa fie inauntrul noastru. De ce daca deschizi televizorul la ora 5 vezi atatea cazuri de copii aruncati in tomberoane? Cu toate ca avortul nu mai este interzis. Sa fim realisti. Oamenii mai gresesc si am ajuns vremea in care astfel de greseli pot fi corectate. Ce rost are ca un copil sa se nasca daca nu e dorit, nu e vrut, e urat de toti si poate deveni un alt copil dintr-un centru de plasament? Daca nu se nasc inseamna ca Dumnezeu ingaduie!
Dupa mine, nu se face nimic daca interzicem dpdv moral si cresinesc avortul si nu incepem de jos, de la copii pana la adolescenti, ce inseamna o viata sexuala, ce riscuri poate avea, atat psihic cat si psihic. Am vazut ca multi parinti, care "sunt dusi pe la biserica" le ascund copiilor mult timp astfel de probleme, si la fel am vazut cazuri in care se ajuntea la un necaz? Poate ar trebui sa cautam mai in amanunt problema... Iar 432 este cu adevarat un film bun, nu este o capodopera in niciun caz. Un film cu un mesaj puternic, cu o intreaga istorie in spate, a zeci si sute de femei moarte din pricina aceea. |
Am vazut si eu filmul acum vre doua luni. Mi-a placut. NU este intr-adevar o capodopera, dar este bine facut.
Si nu, nu am avut deloc impresia ca ar face reclama cu covor rosu la avort, dimpotriva. Dupa cum am inteles eu filmul vrea sa spuna ca avrtul e o tragedie pentru toata lumea (pentru fetele cele doua, pentru copilasul pe care chiar ti-l arata in film)... Cum poate sa fie un film pro-avort daca arata un copilas avortat bine format...Daca asta nu te face sa te cutrmuri de grozavia avortului, atunci nu stiu. In esenta, cred ca filmul vrea sa spuna ca avortul este o nenorocire, dar ca trebuie sa ramana o optiune si legal, ca se evite mai multe nenorociri. |
Filmul mi s-a parut foarte bun, cei care zic ca e pro avort cred ca nu l-au vazut de fapt.Cand veziprin cate a trecut fata aia si copilul ala mort acolo, cum sa-ti mai vina vreodata in viata sa faci avort?????????????Dupa parerea mea, filmul este in primul rand impotriva sistemului comunist, in al doilea rand prezinta o realitate socanta si dureroasa, fizica si psihica, a urmarilor avortului...care nu poate indemna la a face asa ceva...
|
Filmele americane au atata succes pentru ca stiu cum sa le "vanda". Majoritatea sunt proaste, dar tin la public(american pie,spre exemplu?). Filmele frantuzesti au o clasa peste cele americane.(si aici am multe exemple, dar ma voi rezuma la cateva...cum ar fi amelie,sau jocul copilariei). Filmul lui Mungiu mi se pare bun,socant, dramatic.(cel putin scena din final,in care cele doua sunt fata in fata fara sa mai vorbeasca reprezinta tipul omului rapus de sistem). Un film cu un mesaj pozitiv nu este obligatoriu bun. Filmul nu este nicidecum o bataie de joc la adresa tarii, prezinta drama unor oameni obisnuiti subjugati de un sistem nedrept, dovada fiind resemnarea din final.
|
buna am vizionat filmul si eu si clar nu e un indemn la avort, ci oglindeste vremurile de trista amintire in care nici macar prezervative nu erau ca era o crima sa le folosesti, ca daca ar fi folosit prezervativ n-ar fi ajuns acolo, ca tipul cu care ,,a facut-o,, nici nu se pomeneste, deci tipa era singura, si nu in ultimul rand sacrificiul facut de prietena ce a ajutat-o, car mie mi s-a parut a avut rolul ppal,si ar mai fi nenorocitul profitor care executa acel avort,si s-a folosit de ele...in modul cel mai josnic cu putinta...asa ca mie mi s-a parut a fi un film bun, cu mesaje f importante.pacat de cei ce n-au avut ochi si urechi sa vada si sa retina...parerea mea.pt mine a avut un impact.
|
Putem lua in discutie si punctul de vedere al unui preot: "Filmul nu se concentreaza pe tragedia unei femei nevoite sa avorteze ilegal in epoca Ceausescu. Daca ar fi avut aceasta intentie, Mungiu ar fi ales ca varsta celui avortat sa fie de maximum trei luni. E perioada pana la care, in Romania de azi, avorturile sunt considerate legale. Insa o sarcina in luna a cincea, care nu presupune nici un fel de probleme de sanatate pentru mama sau pentru fetus, nu poate fi intrerupta nici in Romania de azi. Povestea Gabitei din 1987 ar putea fi povestea oricarei Gabite din 2008! De fapt aici este cu adevarat cutremurator filmul.
El nu pare a fi o critica la adresa unui regim care a interzis avorturile, ci mai degraba un indemn la responsabilitate fata de viata sexuala si o pledoarie pentru viata. Odata ce a acceptat o relatie intima, fara sa fi fost casatorita, Gabita (sau oricare alt tanar) trebuie sa se astepte ca, intr-un fel sau altul, sa existe si consecinte neplacute ale alegerii sale. Otilia, cealalta studenta, are un dialog extrem de relevant cu prietenul ei, Adi (interpretat de Alex Potocean). Intrebarea Otiliei (daca s-a gandit vreodata la faptul ca ea ar putea ramane insarcinata), il gaseste pe Adi extrem de descumpanit. Avand in minte consecinta dramatica a relatiei Gabitei, spectatorul e obligat sa priveasca dintr-un unghi mai putin uzitat (adica din perspectiva moralitatii) relatia "intima" a doi tineri." pr. Constantin STURZU |
Citat:
sistemul comunist n-are nimic de-a face cu nici o drama din acest film, oamenii sunt subjugati de ei insisi, nu de sistem. PS: mult mai pertinent mi se pare comentariul preluat de Costel - al pr. Constantin Sturzu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:42:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.