Pace,
sunt nou-nout aici, solicit salvconduct- pana la acomodare - in privinta criticilor
http://www.crestinortodox.ro/forum/i...on7.gif.....la fel cum cineva spunea de temperatura de 18 grade C. ca fiind optima pt un somn ok (ceea ce nu inseamna implicit ca toti vor face astfel; multi vor dormi la 24 de grade C si capacitatea lor de exprimare pe toate planurile va fi diminuata - fara ca ei sa dea importanta), la fel e cu timpul petrecut ca jocurile pe calc: acu 5 anu jucam IGI, acu 4 ani Total War, de acu 2 ani cred ca am jucat cateva nivele de IGI (primul si al doilea) numai la instalarea pe cateva calcuri a jocurilor, si pt a explica viitorului impatimit :)) cum se face (?){cum se face sa pierzi timpul si energia, cu propia ta vointa si stiinta}. Nu e vb de matanii, rugaciuni si alte cele ce se pot face in acest timp, nu asta e important, ci e de mentionat ca miscare fizica nu faci, afara din casa nu iesi, e o "falsa adrenalina creata" fara obiect, si'ti place sa crezi ca intr'un shuter nu omori nimic, pentru ca e virtual - si apoi decat sa mergi in bar sau discoteca......Comparatia e facuta la extrema negativa, iar pe o scara de 1 la 10, cu jocul pe calc te afli la 2 sau 3 maximum, cu beneficiile ce ti le aduce la nivel de fiinta in evolutie te afli la 2 activand numai viteza de reactie si asocierea rapida "am vazut = am dat clic"....cele de strategie, sunt cam asa asociind cu cotidianul: nu am masini, trebuie sa fac o fabrica de masini, un garaj, etc.......nu am tigari, trebuie sa ma duc la ATM, scot bani, ajung la non-stop, cumpar un pachet, apoi voi fuma......Nici un gand propriu creator, "muncit" de tine...Nimic pentru evolutia proprie; fara a sti, jucatorul acumuleaza stari de neliniste si angoase datorate frustarilor incercate la nivelurile repetate si "vietilor pierdute", care se rasfrang in activitatea cotidiana si asupra relatiile personale.
In final: fiecare mananca ce vrea, bea ce crede ca e bine pt el, desfasoara sau nu activitati in natura, joaca pe calc diferite jocuri, etc.....: "totul e permis, dar nu totul e de trebuinta". Sa mai aruncam si stiutele mesaje subliminale ce se pot afla in cadrul unui joc - in discutie? Jocul bun pt om e cel de cuvinte, e cel cu mingea, intr'un cuvant pentru a nu mai lungi frazele, jocuri cu mintea si propriul corp fizic - aici ma refer la o activitate ce solicita miscare si intretine in forma optima muschi, articulatii, ligamente si minte libera de ganduri ce "trag inapoi". Din pacate pentru mine - am ars pana la 43 de ani sa ajung
la aceste concluzii pe care le cred in deplina concordanta cu viata omului si fericire pentru mine - ca totusi am ajuns la acest adevar. Totul vine din cunoastere: citesti, afli, cunosti, stii, aprofundezi, afli, si intrebarea vine sigur: "da cat frate trebuie sa invat, sa citesc, sa studiez?" evolutia asta inseamna: a sti, a afla, altfel sa nu te mire ca starea ta materiala si de sanatate nu e in conditii din cele mai bune. Am citit cateva mii de carti pana in prezent pentru a afla de fapt acu ceva timp de starea de ignoranta in care ma aflu; nu sunt de aruncat sa zicem info de natura geografice, istorice, nu e de aruncat nici capacitatea de exprimare rapida, de analiza a unei situatii in fractiune de secunda, dar ca fiinta umana in evolutie am o nota f mica. Acum tocmai "lucrez" la aruncarea cartilor de prisos si achizitionarea celor de trebuinta. :)) de trebuinta pt viata, si nu pt altceva....de obicei exprimarea lasa loc de ceva ganduri:) Pace, Dzeu sa va binecuvanteze!