Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   voi ce credeti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2947)

sadiy 15.01.2008 14:44:34

Nu ma refeream la a nu te spala pe tine insuti ca fiinta, ci de a nu spala pe jos, de a nu spala rufe........ deci de a nu face apa murdara ( ca cica aceasta apa se da la mortii pe care-i ai - si e pacat sa le dai zoaie)

cristiboss56 15.01.2008 14:51:59

Citat:

În prealabil postat de sadiy
Nu ma refeream la a nu te spala pe tine insuti ca fiinta, ci de a nu spala pe jos, de a nu spala rufe........ deci de a nu face apa murdara ( ca cica aceasta apa se da la mortii pe care-i ai - si e pacat sa le dai zoaie)

Referitor la aceasta, parintele la sfarsitul slujbei, ne-a spus ca sunt simple superstitii . Deci liniste si pace in aceasta privinta.

silviuberlusconii 15.01.2008 18:39:59

IMPORTANT sa i ti pastrezi credinta ,daca simti ca vrei sa te duci -dute , da poate e pacat dar cand cand faci dragoste cu prietenul inainte de casatorie nu mai este pacatv sau cand tratezi lumea cu dispret ca nu are hainele tale si nu e asa trendy ca tine ,,trufia numai e pacat . , hai sa ne vedem gunoaiele din ochi nostri si apoi sa vb . Scuze nu am vrut sa jignesc ,am dat doar un exemplu .

Dia20_diana 15.01.2008 19:19:01

eu am fost cand eram mai mica la martorii lui Iehova( matusa mamei m-a dus) si nu mi-a placut deloc, in timp ce eram acolo imi doream doar sa fiu intr-o biserica, nu am simtit nimic deosebit si nici nu am plecat cu sentimentul de multumire in suflet, pentru mine a avut un efect de a nu mai vrea sa merg niciodata

nimeni 16.01.2008 12:59:19

Nu sunt de acord cu prozeletismul pocait. nici nu imio place migratia asta interconfesionala de la ortodcsi in general spre diferite directii. Mi s epare cat s epoate artificiala si de prost gust.
Totusi nu cred ca iti interzice nimeni sa mergi. Nu iti este interzis sa intri intr-o biserica catolica. Toate miturile de genul "vei arde in iad" dac

nimeni 16.01.2008 13:01:04

(gresala)

daca vei merge la pocaiti mi se par hilare si amuzante. du-te, vezi care este treaba, retine ce ai vazut, gandeste-te la ceea ce ai vazut si apoi gata. ti-ai satisfacut curiozitatea!

alexa.oni 16.01.2008 14:22:12

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

În prealabil postat de alexa.oni
Acum nu de mult o prietena sa botezat la"pocaiti"si ma chemat si pe mine dar eu sunt ortodoxa.Voi ce credeti?imi interzice religia sa merg la estfel de evenimente?

Daca tot te declari ortodoxa ce iti trebuie "pocaiti". De ce nu ai merge la Biserica in loc sa te legi la cap cand nu te doare? Daca te intreb daca ai mers la Biserica duminica asta ai sa imi spui ca nu ai avut timp. Daca mergi la biserica in fiecare Duminica si de sarbatori si ai si duhovnic...intreaba-te in momentul ala daca vrei sa ai si alte experiente "pocaite"

Eu nu prea cred ca tu nu ai prieteni de alta religie,in plus ea mi-e colega de munca

alexa.oni 16.01.2008 14:24:21

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

În prealabil postat de alexa.oni
Acum nu de mult o prietena sa botezat la"pocaiti"si ma chemat si pe mine dar eu sunt ortodoxa.Voi ce credeti?imi interzice religia sa merg la estfel de evenimente?

Daca tu zici ca esti ortodoxa, tu ce crezi ? Sau ai aruncat bomba si astepti explozia ?

nu draga Cristi am avut si eu doar o intrebarea ,si nu cred ca asi fi avut motive sa "arunc bomba"dar iti multumesc pt tot.

alexa.oni 16.01.2008 14:26:37

Va multumesc pentru parerea voastra si spre linistea sufletului meu vreau sa stiti ca nu m-am dus si sincer nu am pierdut nimic.Va multumesc pentru ca ati incercat sa ma sfatuiti.

pirina 16.01.2008 16:09:42

Citat:

În prealabil postat de sadiy
Am si eu o nelamurire. Cat timp de la Boboteaza nu se spala? La mine a venit preotul pe 4.01 si am auzit ca 2 saptamani apale sunt sfintite. Dar am mai si auzit(de la diverse persoane) ca deja se spala

nu se spala 9 zile de la boboteaza

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:37:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.