Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Iertare dar aici nu-i vorba de dinte, sau o maruntaie din noi, ci de mintea si gandul cazut in pacate. Chiar nu faci distinctia , care-i destul de clara. Mintea si gandul cazute in pacat nu are vindecare nicaieri in asta lume, ia insasi cazuta in pacat. Vindecarea o avem numai in Biserica prin si cu ajutorul Bunului Dumnezeu.
|
omul este format din 2 parti: trup si suflet.
medicul se ocupa de trup, iar psihologul de suflet. AMBII au acest dar (talent) de la Dumnezeu; nici unul, nici altul nu pot profesa fara darul si ajutorul Lui.
deci atat medicul, cat si psihologul sunt lasati de Dumnezeu.
diferenta dintre preot si psiholog este faptul ca psihologul nu-l poate ierta de pacate pe subiect... ceea ce, intr-adevar, e cel mai important. dar il schimb il poate ajuta sa-si indrepte pasii vietii.
va rog, nu vorbiti fara sa stiti, nu vorbiti doar din auzite sau doar dupa impresii.
Citat:
Randurile tale denota ca nu ai fost niciodata intr-un "ospiciu de nebuni" din Romania ori alta tara "super dezvoltata", ca sa te convingi de cat de putin ii poate ajuta psihologia si chiar psihiatria pe acesti sarmani pacienti rataciti cu sufletul si apoi cu mintea.
|
randurile tale denota ca rezumi toata psihologia la psihiatrie.
tocmai de aceea e nevoie de un psiholog.. pt a nu ajunge la psihiatru.
daca vreti sa ne referim strict la patimi... desi unii psihologi afirma ca masturbarea nu e nociva, multi s-au vindecat datorita lor. sa nu uitam cati au ganduri de suicid si o parte din ei s-au mai linistit dupa cateva sedinte la psiholog. la fel si cu homosexualii.. si cu multi altii, exemplele pot continua. daca tu vrei sa te schimbi, psihologul te ajuta in masura in care poate.. evident, si cu bunavointa ta.
iar viata nu se rezuma doar la fapte bune/ fapte rele.
spre exemplu, eu m-am dus la psiholog cand eram mica din cauza ca eram extrem de inchisa in mine.. si mi-a prins bine. si acum sunt inchisa, dar nu ca atunci; stiu cand sa vorbesc si cand sa tac (sper).
din pacate, romanii inca mai au impresia ca psihologul e pt nebuni... intr-un fel e firesc sa gandeasca asa de vreme ce marea majoritate apeleaza la ei doar in cazuri extreme. :hmmm: