Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   logodnicul meu este hindus....ajutati-ma (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3006)

ancah 22.01.2008 01:07:13

"M-am gandit si eu sa termin totul, sa inchei aceasta relatie....dar au trecut 2 ani.... si imi doresc foarte tare sa il intorc la dreapta credinta, vreau sa lupt pentru el, sa fac tot ce imi sta in putinta sa ii ajut sufletul"

Daca ti-a venit ideea de a incheia relatia, atunci asculta de gandul tau. In rest te poti ruga la Dumnezeu pentru ca el sa se converteasca cu adevarat. Oricum convertirea Dumnezeu o face, nu noi, cu conditia ca cel in cauza sa-si deschida usa inimii lui.

mirelat 22.01.2008 03:16:05

...dar de ce sa nu asculte de gandul care ii spune sa lupte pentru el?! si apoi, fratele Florinei este calugar, si eu intleg ca nu a sfatuit-o sa se desparta de acest baiat!

ancah 22.01.2008 03:21:52

Ba da, Mirela, sa asculte si de acel gand, dar prin rugaciune, nu neaparat legandu-si soarta de el, devreme ce gandul ei tainic ii spune sa nu o faca. E bine sa ascultam de glasul Ingerului nostru pazitor, care ne sopteste la ureche.
Daca Florina vrea sa se casatoreasca cu hindusul, atunci noi putem sa o tot sfatuim sa nu o faca, ca pana la urma tot se marita cu el. Dar daca Ingerul ei pazitor ii spune sa o lase balta si sa-si caute perechea printre ai ei, si ea va asculta de Ingerul ei, atunci ii va fi mai bine.

ancah 22.01.2008 05:26:21

Sf. Vasile cel Mare:
"Si intrucat nimeni nu este stapan sa afle prin propriile sale puteri cele ce trebuie sa savarseasca, Dumnezeu ne-a adus o binefacere noua, ne-a dat sfatuitori, dar nu stapanitori peste noi. Caci este datoria si treaba imparatului sa porunceasca celor de sub stapanire; iar a sfatuitorului, sa convinga despre cele de folos pe cei pe care ii sfatuieste."

Si care sfatuitor e mai bun ca propriul Inger pazitor? El este cel care ne sopteste la ureche. Si apoi Florina insasi spune: "M-am gandit si eu sa termin totul, sa inchei aceasta relatie...".
Am folosit termenul de hindus din lipsa unui nume.
Iar in privinta soptitului la ureche, s-o lasam pe Florina sa stabileasca, daca vine de la Inger sau de la cel rau.

ancah 22.01.2008 05:38:12

Iata ce zice sf. Vasile mai departe:
"Pe de alta parte, cel care asteapta sfatul altcuiva acorda o vreme mai indelungata pentru gandurile si cugetarile sale, pentru ca sa chibzuiasca ceea ce trebuie ca dovedire si atentie. Astfel ca mult folos in chip silit vine de la sfatuire in viata oamenilor, pentru ca un singur om nu este indeajuns pentru sine insusi pentru toate, ci are nevoie de tovarasi intru alegerea celor folositoare mai mult decat in lucrarile si ostenelile trupesti. Astfel ca un om fara de sfatuitor este ca o corabie fara de carmaci, care ajunge sa fie purtata de vanturi. Daca insa vom primi de obicei sfatuitori in cugetarile noastre asupra celor ce se intampla, atunci, cand ne vom sfatui asupra sufletului si asupra celor care il intereseaza pe el, nu va trebui oare sa cautam sfatuitori minunati?"

O felicit deci pe Florina, ca s-a gandit sa-si ia sfatuitori...

anita 22.01.2008 10:57:38

Citat:

În prealabil postat de StoicaFlorina
Logodnicul meu este indian, prin urmare hindus. Nu stiu cum sa mai fac sa ii descopar dreapta credinta, sa se lepede de aceea. Acum, crede in Maica Domnului chiar foarte foarte mult o iubeste nespus, in Mantuitorul nostru Iisus Hristos in tot ceea ce i-am povestit. A si fost la biserica, s-a si spovedit(m-am mirat ca l-a spovedit din moment ce nu este botezat). Dar acum crede si in zeii lui si in Adevaratul Dumnezeu. A spus ca pentru casatorie se va bboteza ortodox dar ca tot va mai crede si in zei ca a cunoscut acea religie de cand s-a nascut. Visez ca in ziua botezului lui sa ii se lumineze mintea si sufletul.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ce sa mai fac, ce sa ii mai spun sa ii deshid ochii? nu vreau sa simta ca il presez dar tare sufar cand stiu ce persoana buna este dar orbit de religia aceea fara de sens.

Citeste cartea Monicai Ferma ,Talita Kumi ,e un caz asemanator.
Ii trebuie un bun duhovnic sa ii explice cum e cu ortodoxia ,e bine ca a acceptat sa se boteze ,restul va veni dupa.
Sa nu iti faci griji

erzbet 22.01.2008 13:26:17

Parerea mea este ca incercand sa ii impuna religia ei insa refuzand complet sa auda de religia lui,vor aparea probleme de comunicare. Ar trebui lasat omul sa isi aleaaga singur calea pe care doreste sa o urmeze: la urma urmei te casatoresti cu el, nu cu religia lui.(asta daca te casatoresti, iar este alegerea ta; insa daca te decizi sa o faci, accepta-l asa cu este si nu incerca sa il schimbi, pentru ca asta inseamna ca nu il iubesti pe el, ci ideea despre el pe care ti-o doresti). Iar daca el in timp isi alege ortodoxismul, ar fi bine ca decizia sa ii apartina in totalitate, altfel va fi confuz si vor aparea si frustrari mai tarziu

anita 22.01.2008 14:57:18

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Parerea mea este ca incercand sa ii impuna religia ei insa refuzand complet sa auda de religia lui,vor aparea probleme de comunicare. Ar trebui lasat omul sa isi aleaaga singur calea pe care doreste sa o urmeze: la urma urmei te casatoresti cu el, nu cu religia lui.(asta daca te casatoresti, iar este alegerea ta; insa daca te decizi sa o faci, accepta-l asa cu este si nu incerca sa il schimbi, pentru ca asta inseamna ca nu il iubesti pe el, ci ideea despre el pe care ti-o doresti). Iar daca el in timp isi alege ortodoxismul, ar fi bine ca decizia sa ii apartina in totalitate, altfel va fi confuz si vor aparea si frustrari mai tarziu

De ce dai astfel de sfaturi?
Nu stii oare ca o casatorie cu cineva de alta credinta inseamna concubinaj ,deoarece nu e o casatorie binecuvantata de Dumnezeu?
Si in afara de asta ,ea il aduce pe indian la mantuire ,chiar daca nu il ia de sot .Ea nu l-a obligat sa treaca la ortodoxie el a vrut asta si nu e simplu pt.el.

anita 22.01.2008 14:58:53

Citat:

În prealabil postat de StoicaFlorina
Logodnicul meu este indian, prin urmare hindus. Nu stiu cum sa mai fac sa ii descopar dreapta credinta, sa se lepede de aceea. Acum, crede in Maica Domnului chiar foarte foarte mult o iubeste nespus, in Mantuitorul nostru Iisus Hristos in tot ceea ce i-am povestit. A si fost la biserica, s-a si spovedit(m-am mirat ca l-a spovedit din moment ce nu este botezat). Dar acum crede si in zeii lui si in Adevaratul Dumnezeu. A spus ca pentru casatorie se va bboteza ortodox dar ca tot va mai crede si in zei ca a cunoscut acea religie de cand s-a nascut. Visez ca in ziua botezului lui sa ii se lumineze mintea si sufletul.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ce sa mai fac, ce sa ii mai spun sa ii deshid ochii? nu vreau sa simta ca il presez dar tare sufar cand stiu ce persoana buna este dar orbit de religia aceea fara de sens.

Foarte bune sunt cartile in limba engleza a sf.Serafim Rose ,chiar viata lui ar trebui sa o citeasca.
Acesta a fost un american convertit la ortodoxie .

erzbet 22.01.2008 20:19:42

Citat:

În prealabil postat de anita
Citat:

În prealabil postat de erzbet

De ce dai astfel de sfaturi?
Nu stii oare ca o casatorie cu cineva de alta credinta inseamna concubinaj ,deoarece nu e o casatorie binecuvantata de Dumnezeu?
Si in afara de asta ,ea il aduce pe indian la mantuire ,chiar daca nu il ia de sot .Ea nu l-a obligat sa treaca la ortodoxie el a vrut asta si nu e simplu pt.el.

Nu inteleg cu ce gresesc. Incerc sa privesc si din punctul lui de vedere- este dreptul lui sa aiba religia pe care si-o doreste, si repet, daca se va converti la ortodoxism va fi alegerea lui. Iar daca ea se casatoreste cu el numai dintr-o dorinta de a-l mantui, mai bine se gandeste si a doua oara. Daca il iubeste intr-adevar, il va lasa sa isi aleaga singur calea si il va sprijini. Daca decide sa isi pastreze religia hindusa, atunci este alegerea ei daca ramane sau nu cu el. Normal ca nu este simplu pentru el. Insa solutia universal valabila pe care ati gasit-o cu totii- sa citeasca diferite carti de ortodoxie, nu mi se pare o solutie relevanta pentru moment.(cand este confuz). Ar trebui mai multa comunicare intre cei doi

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:13:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.