![]() |
Da quasar, ai dreptate, dar in cazul in care el totusi nu face pe cat scrie, inseamna ca posteaza intentionat ideile sale, generand situatii in care nu se afla, deci mai rau pacatuieste asa decat ar fi pacatuit cu ce a scris el acolo, ca placerea de a-ti insusi fapte pacatoase numai ca sa te dai drept pacatos este fatarnicie incurabila...dar eu sper ca am inteles gresit, si ca vsovi nu face asa ceva :dozingoff:
|
"Ochii imi varsa siroaie de lacrimi pentru ca legea Ta nu este pazita."
(ps.119, 136) |
poi cum sa fac pe cat vorbesc vorbe? nu-tzi zisei ca nu sunt instare de nimci decat sa ma smiorcaiesc, dar nu ma caiesc, shi in loc sa faca patimile mele poc, adica sa dau in POCaintza, nu fac decat sa ma lamentez sa iau vrednicie de la voi, de la fraierii de pe forum care ma iau in seama, adic circ, shi istericale shi lacrimi de crocodil cu care emit pareri ca fac trimitere la iad ca sa vedetzi voi cat sunt eu de mishcator in sufletul maeu la una alta, mai ceva ca un maistru ce tzine la baietzii lui sau ca un tatic monah care ishi face griji uriase pentru fiii duhovniceshti. E simulacru, shi oricum nu aia e calea, ci dupa ce ajungem fiii lui Dumnezeu prin Botez shi Pocaintza, sa urmam in a deveni copii Dumnezeului Copil, sa capatam umilintza tainica, dar cine poate sa se umileasca tainic, eu n-am ajuns inca acolo shi de aceea te rog sa ma iertzi pentru aventura asta aberanta de a-mi pune oasnadele shi ocarile in cap shi a ma face de toata nerozia prin a ma plange shi smiorcai ca o proasta fara a avea nici o fapta de vrednicie asha cum te-ai ashtepta. Nici mie nu-mi vine sa cred cand ma cercetez ca toate le fac anapoda in schimb ma cred pentru ele vrednic ashteptand medalii shi mangaieri de la Hristos shi bineintzeles pile pentru rushinea shi palmele pe care i le dau lui Hristos prin duhul razvratirii shi nemultzumirii shi trufiei potrivitnice shi antipotrivitnice cu care ii clatesc pe colegii de forum ca sa faca ei ceea ce trebuia sa fac eu, daca tot vorbeam vorbe, shi sa nu cad in fatzarnicie fatza de Cuvantul lui Dumnezeu cum bine ma invetzi dumneata Veliur ca seaman cu o placa stricata pusa pe plangareala shi laudaroshenie imputzita. Dar din aia vicleana fireshte. Adica ce pare smerenie.
Mie nu imi varsa ochii decat bolovani shi nicovale shi menghine shi shine de cale ferata shi ape tulburi shi grozavii shi aventuri shi multa priveala. Dar imi e clar ca nu respect Legea Ta shi Cuvantul lui Dumnezeu, in inima shi duhul meu cu credintza, frica shi dragoste..... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Noi tot timpul ne rugam pentru toata lumea.:) Insusi Hristos ne-a condamnat(:D) sa ne rugam astfel prin rugaciunea "Tatal nostru" si alte rugaciuni. Cand spunem Tatal nostru, spunem in numele tuturor nu spui Tatal meu, cand spui la rugaciunile incepatoare "Vino si Te salasluieste intru noi" spui noi, nu in mine.:)
|
spune-le ca ortodoxia nu e religie (si adevarul asta e... nu e religie).
denumirea de ortodox vine din greaca si inseamna drept credincios (corectati-ma daca gresesc). ortodoxia e un mod de viata, si nu orice mod, ci cel drept, asa cum ne indeamna si Mantuitorul. un fost prof de religie spunea ca nu-i de acord cu aceasta denumire... pt ca ortodoxia nu e religie, ci revelatie. iar dreapta credinta nu este de la Iisus incoace, ci de la protoparintii nostri, Adam si Eva. de exemplu, un ortodox nu citeste numai Tatal nostru, ci si alte rugaciuni care au fost scrise inainte de a veni Mantuitorul... vezi psalmii lui David. sunt multe de spus si e greu sa vorbesti cu sectantii... din simplul motiv ca ei nu cauta adevarul.. ci pur si simplu i-a atras cineva, au vazut ca e bine, se simt comod si nici mustrari de constiinta nu mai au (unii se trezesc abia cand se vad fata in fata cu moartea)... si atunci ei nu-si apara credinta pt ca sunt convinsi de veridicitatea ei, ci pt ca se simt bine asa cum sunt si le e greu sa creada ca adevarul e altul... (nu mai spun ca altii o fac pt bani...) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:51:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.