Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Lumina Inviarii 2008 (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3600)

cozia 01.05.2008 00:13:18

Citat:

În prealabil postat de costel
atunci ar trebui sa vedem si celelalte minuni care se petrec in jurul nostru.

eu zic ca daca suntem prezenti in acel loc, de regula ar trebui sa vedem minunea.

Eu unul am vazut cu ochii mei si auzit cu urechile mele cum o fetita posedata racnea in bratele Par. Argatu facind EXACT ca un nechezat de cal. De fapt asta m-a si atras in chilia lui sa vad ..."CALUL" ,pe care-l auzisem CLAR prin fereastra chiliei stind afara si mincind nuci

ancalpop 01.05.2008 00:24:57

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de costel
atunci ar trebui sa vedem si celelalte minuni care se petrec in jurul nostru.

eu zic ca daca suntem prezenti in acel loc, de regula ar trebui sa vedem minunea.

Eu unul am vazut cu ochii mei si auzit cu urechile mele cum o fetita posedata racnea in bratele Par. Argatu facind EXACT ca un nechezat de cal. De fapt asta m-a si atras in chilia lui sa vad ..."CALUL" ,pe care-l auzisem CLAR prin fereastra chiliei stind afara si mincind nuci

Daca ai vazut una nu e greu sa le crezi si pe cele pe care nu le-ai vazut.

ancah 01.05.2008 01:37:48

Cred ca erau mai buni, frate draga, caci de aceea au si fost consemnati in biblie si toata lumea ii pomeneste pe orbii si ologii si leprosii vindecati prin credinta lor de catre Iisus. Noi cu ce ne laudam? Cu pacatele noastre, ca virtuti de unde...
Dar Lumina se vede, cel putin pe film, si in biserica; lumea agita lumanarile tocmai ca si acolo se aprind de la sine.
Citesc acum ca drumul spre indunezeire are doua mari etape: ascetica (purificarea de patimi) si mistica (inaintarea in unirea cu Dumnezeu). Sa ne purificam deci de patimi si vom vedea mai mult decat niste lumanari aprinzandu-se: atunci ne vom putea apropia de Dumnezeu, pentru a ne uni cu El.

costel 01.05.2008 11:06:18

Andrei, doar ai auzit "calul", nu ai si vazut diavolul sub acest chip. Asa cum spunea si Ancah, e nevoie de purificarea de patimi. Caci cel ce si-a vazut pacatul este mai mare decat cel care a vazut ingeri. Abia dupa aceasta vedere a adancului propriu, aspira sufletul cu adevarat catre Dumnezeu. Si asa ajungem la vorbele Sf. Grigore de Nyssa: "A-L vedea cu adevarat pe Dumnezeu inseamna sa nu te saturi niciodata sa-L doresti". Dimpotriva, noi privim si aceasta lumina ca pe orice altceva din aceasta lume si o dam uitarii. Cati dintre noi, auzind de aceasta minune, vazand filmat evenimentul, a uitat de toate si a iesit in intampinarea acestei Lumini? Mult prea putini sau chiar deloc.

moro.d 01.05.2008 14:54:07

Hristos a inviat! :)

cata vreme Sf Lumina se pogoara din Cer (fie ca un fulger, fie ca o ceata sau in felurite chipuri), si nu se aprinde direct acolo, in Sf Mormant, ca o scanteie, nu vad pt ca mai e nevoie sa fim si noi prezenti acolo. :dontgetit:
Fericiti cei ce n-au vazut, dar au crezut... si cu toate astea, cei prezenti acolo vad cand si cum se pogoara Sf Lumina.

nu stiu care o fi adevaratul motiv pt care numai patriarhul are voie, insa pt mine e destul de clar si logic... ce s-ar intampla daca am avea toti acces? evident ca toti si-ar dori sa intre, ceea ce este imposibil avand in vedere spatiul incaperii.... si inevitabil s-ar isca o galceava.... chiar si intre clerici.

eu si mama ne-amintim ca am vazut acum cativa ani la TV o filmare de la Inviere.. exact momentul in care s-a pogorat Sf Lumina, puternic si cu viteza... dar de-atunci n-am mai vazut.

alte 2 mari minuni, neascunse de ochii pacatosilor, sunt intoarcerea Iordanului de Botezul Domnului si pogorarea norului pe muntele Tabor de Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos.

si chiar daca nu ne invredniceste Dumnezeu sa ajungem acolo, sa vedem cu ochii nostri minunile, dovada ar trebui sa ne stea sutele sau chiar miile de oameni care se convertesc anual la ortodoxie atunci cand, spun ei, au vazut cu ochii lor aceste minuni.
eu personal cunosc pe cineva care lua in deradere Biserica si s-a dus de Botezul Domnului in Tara Sfanta mai mult de gura sotiei sale... apoi si-a sunat nevasta plangand si spunand ca ce-a vazut acolo n-o sa uite toata viata.

dar nu va smintiti de pe-acum si nu slabiti in credinta... caci va veni vremea cand, intr-adevar, Sf Lumina nu se va mai pogori... si atunci va fi cea mai mare umilinta pt noi, ortodocsii, si toti ne vor arata cu degetul sustinand in continuare si cu mai multa tarie ca Biserica Ortodoxa a prostit lumea atatea secole...

cristiboss56 02.05.2008 00:20:23

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
Hristos a inviat! :)

cata vreme Sf Lumina se pogoara din Cer (fie ca un fulger, fie ca o ceata sau in felurite chipuri), si nu se aprinde direct acolo, in Sf Mormant, ca o scanteie, nu vad pt ca mai e nevoie sa fim si noi prezenti acolo. :dontgetit:
Fericiti cei ce n-au vazut, dar au crezut... si cu toate astea, cei prezenti acolo vad cand si cum se pogoara Sf Lumina.

nu stiu care o fi adevaratul motiv pt care numai patriarhul are voie, insa pt mine e destul de clar si logic... ce s-ar intampla daca am avea toti acces? evident ca toti si-ar dori sa intre, ceea ce este imposibil avand in vedere spatiul incaperii.... si inevitabil s-ar isca o galceava.... chiar si intre clerici.

eu si mama ne-amintim ca am vazut acum cativa ani la TV o filmare de la Inviere.. exact momentul in care s-a pogorat Sf Lumina, puternic si cu viteza... dar de-atunci n-am mai vazut.

alte 2 mari minuni, neascunse de ochii pacatosilor, sunt intoarcerea Iordanului de Botezul Domnului si pogorarea norului pe muntele Tabor de Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos.

si chiar daca nu ne invredniceste Dumnezeu sa ajungem acolo, sa vedem cu ochii nostri minunile, dovada ar trebui sa ne stea sutele sau chiar miile de oameni care se convertesc anual la ortodoxie atunci cand, spun ei, au vazut cu ochii lor aceste minuni.
eu personal cunosc pe cineva care lua in deradere Biserica si s-a dus de Botezul Domnului in Tara Sfanta mai mult de gura sotiei sale... apoi si-a sunat nevasta plangand si spunand ca ce-a vazut acolo n-o sa uite toata viata.

dar nu va smintiti de pe-acum si nu slabiti in credinta... caci va veni vremea cand, intr-adevar, Sf Lumina nu se va mai pogori... si atunci va fi cea mai mare umilinta pt noi, ortodocsii, si toti ne vor arata cu degetul sustinand in continuare si cu mai multa tarie ca Biserica Ortodoxa a prostit lumea atatea secole...

Adevarat a Inviat ! Bine ai revenit. Superb ce ai scris si foarte adevarat. As mai adauga totusi, referitor la umilinte. Noi ortodocsii, am fost umiliti si suntem , indiferent de conjunctura, dar ne-am verticalitatea si credinta nealterata, dand ortodoxiei unicitate din acest punct de vedere. Cate si cati or mai navali asupra credintei noastre noi ramanem aceeasi. Iata o minune si o realitate de netagaduit pentru ori si cine .

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:08:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.