![]() |
Citat:
|
Multumesc din suflet draga Partenie. Intradevar un articol si bogat ilustrat, ce-mi intareste convingerea ca cele mai marete Biserici, Manastiri si Catedrale ORTODOXE, in Rusia sunt. Poate oi reusi cu ajutorul Bunului Dumnezeu sa vad pe viu o farama din aceste unice capodopere, cu toate ca mai am ceva si pe la noi, necalcate inca de pasii mei. Inca odata multumiri.
|
Iti multumesc din suflet Partenie, pentru ajutorul oferit intre timp.
Parintii acestui sfant erau cucernici si milostivi si obisnuiau sa-i gazduiasca pe calugari. Copil fiind ,era disperat din cauza esecurilor scolare si mai ales din cauza ca nu putea pricepe Sfanta Scriptura. Se ruga cu ardoare sa-l intelepteasca Dumnezeu. Intr-o zi, fiind trimis de tatal sau sa caute manjii pe care-i dusese la camp, la pascut, intalneste un pustnic caruia-i cere sa se roage pentru indeplinirea dorintei lui, apoi il invita acasa. Se roaga cu totii in paraclisul casei. (Rusii aveau o camera speciala pentru rugaciune.) Acest pustnic il pune sa citeasca Ceasul al treilea si apoi cativa psalmi. Spre uimirea tuturor, copilul citea frumos, cu luare-aminte si cu zdrobire de inima! Pustnicul ii proroceste ca din acel moment urma sa inteleaga toata intelepciunea cartilor si va putea citi cu usurinta Sfanta Scriptura. I-a spus chiar ca ii va lumina pe multi, ceea ce s-a si intamplat, caci a adunat pe multi in jurul Sfintiei Sale, povatuindu-i spre sfintirea sufletelor. A trait intre anii 1313 - 1392. Intreaga viata si-a inchinat-o Preasfintei Treimi in numele Careia a ridicat locasuri sfinte, i-a primit pe straini, s-a smerit, s-a jertfit si s-a rugat neincetat. A intemeiat Lavra Sfanta Treime din Rusia, o adevarata comoara a Ortodoxiei. Acatistul acestui sfant se rosteste pentru: ajutor la invatatura, izbavire de mandrie si dobandirea smereniei. Dumnezeu sa ne ajute! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:23:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.