Citat:
În prealabil postat de TFL
Citat:
În prealabil postat de strajeru
La acest sinod s-a hoatarat printre altele ca nu este necesara taierea imprejur si tinerea legii pentru mantuire.
|
aha.adica puem sa poftim la bunurile vecinului si sa fim mintuiti?putem avea si alti dumnezei?
|
Dupa ce au sosit la Ierusalim Pavel si Barnaba, apostolii si preotii s-au adunat pentru a cerceta nedumerirea crestinilor din Antiohia; si dupa o lunga sfatuire, s-a ridicat Petru si a zis: "Barbati frati, voi stiti ca, din primele zile, Dumnezeu m-a ales dintre voi, ca, prin gura mea, neamurile sa auda cuvantul Evangheliei si sa creada. Si Dumnezeu, Cel ce cunoaste inimile, le-a marturisit, dandu-le Duhul Sfant, ca si noua.
Si nimic n-a deosebit intre noi si ei,curatind inimile lor prin credinta. Acum, deci, de ce ispititi pe Dumnezeu si vreti sa puneti pe grumazul ucenicilor un jug pe care nici parintii nostri, nici noi n-am putut sa-l purtam? Ci, prin harul Domnului nostru Iisus Hristos, credem ca ne vom mantui in acelasi chip ca si aceia".
Si a tacut toata multimea si asculta pe Barnaba si pe Pavel, care istoriseau cate semne si minuni a facut Dumnezeu prin ei intre neamuri.
Si dupa ce au tacut ei, a raspuns Iacob, zicand: "Barbati frati, ascultati-ma! Eu socotesc sa nu tulburam pe cei ce, dintre neamuri, se intorc la Dumnezeu.
De ce esti tare la cerbice si interpretezi aiurea?A zis Hristos sa ne inchinam la alti Dumnezei?Sa furam?Sa desfranam?Sinodul acesta se referea la faptul ca nu este nevoie de Lege pt mantuire,ci doar de ceea ce a zis Hristos:)