Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   voi ce credeti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4091)

eclat_de_lune 13.07.2008 13:46:23

Citat:

În prealabil postat de alexa.oni
Buna , nu de mult am vazut la stiri ceva de genu:ca dupa spusele lui Socrate mai e mult pana cand va veni apocalipsa .
Eu sunt de parere ca doar Dumnezeu stie .
Voi ce credeti!

Unde a spus Socrate asa ceva? Se stie, poate ma insel, ca Socrate nu a lasat nimic scris. Ceea ce stim despre el, vine prin scrierile lui Platon in ceea mai mare parte.

ioanhodean 13.07.2008 14:43:01

o sa vina cand ne asteptam cel mai putin sa vina, cand nu ne gandim la dansa.

alexa.oni 15.07.2008 14:23:16

Citat:

În prealabil postat de eclat_de_lune
Citat:

În prealabil postat de alexa.oni
Buna , nu de mult am vazut la stiri ceva de genu:ca dupa spusele lui Socrate mai e mult pana cand va veni apocalipsa .
Eu sunt de parere ca doar Dumnezeu stie .
Voi ce credeti!

Unde a spus Socrate asa ceva? Se stie, poate ma insel, ca Socrate nu a lasat nimic scris. Ceea ce stim despre el, vine prin scrierile lui Platon in ceea mai mare parte.

Pai acuma nu tiu exact unde dar ti-am zis k am auzit la televizor

7th_Brigade_TzHL 15.07.2008 14:47:33

Domnul Iisus Hristos a spus:

Matei 24:36. Iar de ziua si de ceasul acela [color=red]nimeni nu stie, nici ingerii[/color] din ceruri, nici Fiul, [color=green]ci numai Tatal.[/color]

sofiaiuga 15.07.2008 19:09:17

Dar tot Dumnezeu ne indeamna sa cunoastem semnele ,vremurile ,ba mai mult ,ne trimite si semne in legatura cu aceste eveninente ,iar un SEMN este si filmul INGERUL DIGITAL ,PE CARE VA SFATIESC CU TOATA SERIOZITATEA SA IL CPOIATI DE PE ARHIVA-ORTODOXA/INFO ,LA SECTIUNEA VIDEO SI SA-L URMARITI CU MARE ATENTIE CACI ACOLO SINT SPUSE SI ARATATE SEMNELE VREMURILOR ,care sint tocmai cele pe care le traim acum!NU VETI REGRETA CA VETI VEDEA ACEST FILM ,BA MAI MULT SFATUL DAT IN FILM ESTE SA IL PROPAGAM PT AFI CUNOSCUT DE TOTI CRESTINII ORTODOCSI.

tigerAvalo9 15.07.2008 19:51:03

Multumesc Sofia ,am sa urmaresc filmul.

veilur 15.07.2008 20:38:30

Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL

Matei 24:36. Iar de ziua si de ceasul acela [color=red]nimeni nu stie, nici ingerii[/color] din ceruri, nici Fiul, [color=green]ci numai Tatal.[/color]

Eu nu inteleg ceva: de ce stie numai Tatal, daca Fiul este aceeasi cu Tatal si invers?

costel 15.07.2008 21:24:15

Stefan, in acest verset e vorba de Fiul lui Dumnezeu ca Om. El nu a primit o natura omeneasca desavarsita, ci o natura pe care o ridica treptat, pana la deplina transfigurare prin incadrarea ei in ipostasul vesnic. De aceea se spune despre El "crestea si se intarea cu Duhul". Deci, nu e vorba de o natura umana statica, ci de una care cunoaste o deplina prefacere in El.

achimovjan 15.07.2008 21:24:33

Citat:

În prealabil postat de veilur
Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL

Eu nu inteleg ceva: de ce stie numai Tatal, daca Fiul este aceeasi cu Tatal si invers?

Este vorba de Fiul ca om,de firea umana a Mantuitorului.Oamenii au o cunoastere progresiva,in timp ce Dumnzeu cunoate totul,in Dumnzeu se afla totul.deci pe orice cale ar lua-o oamenii,Dumnzeu stie cum o vor sfarsi.Adica nu este neaprat necesar ca oamenii sa ajunga sa se inchine lui Antihrist,nu este voiaDomnului asta,insa oamenii pe drumul acesta o iau.dumnzeu,vaznd asta,arata dinainte prin prooroci,care este sfarsitul acestei cai.De aceea Fiul ca om nu stie timpul,pentru ca pentru umanitate,timpul inca nu s-a sfarsit.Dumnezeu este insa in afara timpului,si stie sfarsitul oricarei cai a aomului.

veilur 16.07.2008 18:53:52

Tot nu am inteles. Pai Iisus s-a inaltat la Cer si sade de-a dreapta Tatalui, adica a petrece iarasi in Sfnata Treime. Pentru mine e mai greu de inteles, dar oricum, daca in Biblie asa scrie, eu nu neg, dar nu prea pot inelege in aceste momente.
Pai dupa cum mia-ti explicat voi, inseamna ca Iisus este inca om acolo sus, iar dupa Judecata de Apoi va deveni iarasi parte comuna a Sfintei Treimi sau cum?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:15:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.