Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Unde este iadul? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4126)

glykys 22.01.2011 21:55:48

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 326866)
Unde scrie asta? Eu nu am gasit.

Tatal nostru care esti in ceruri...
Apare si in VT de mai multe ori "ceruri". Se pare ca in ebraica, termenul pentru cer este defectiv de singular (cum e in romaneste, spre exemplu, cuvantul zori, folosit numai la plural) si de aici traducerea romaneasca, la plural.

Raoul 22.01.2011 22:03:38

Da,asa este. Eu te intrebasem pe un ton mai mirat deoarece am avut impresia ca te referi la vreun text din "Facerea",chiar verificasem sa vad daca exista termenul de "ceruri". Acum am inteles ca aminteai de alte texte din Sfanta Scriptura. Oricum este cert ca exista mai multe dimensiuni,s-a demonstrat si matematic. Plus ca noi crestinii stim si de Vamile vazduhului...

Danut7 22.01.2011 22:04:56

la ce va referiti cand ziceti mai multe dimensiuni?

Raoul 22.01.2011 22:56:32

Lumea perceputa de noi,cea in care traim,este una tri-dimensionala. Adica trei dimensiuni. Probabil ai auzit de 3D... Dar s-a demonstrat matematic ca exista "n" dimensiuni. Deci lucruri pe care nu le putem percepe! Un exemplu banal: Ca si cum ai incerca sa gasesti semnal GSM cu un telefon Zapp... (care e CDMA,pe 450 MHz). Nu o sa reusesti niciodata,pt. ca el nu are banda de 900,1800,1900 sau 2100 MHz,efectiv ii lipseste,NU o poate percepe).

Doamne-ajuta!

andreicozia 23.01.2011 00:12:55

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 326963)
Lumea perceputa de noi,cea in care traim,este una tri-dimensionala. Adica trei dimensiuni. Probabil ai auzit de 3D... Dar s-a demonstrat matematic ca exista "n" dimensiuni. Deci lucruri pe care nu le putem percepe! Un exemplu banal: Ca si cum ai incerca sa gasesti semnal GSM cu un telefon Zapp... (care e CDMA,pe 450 MHz). Nu o sa reusesti niciodata,pt. ca el nu are banda de 900,1800,1900 sau 2100 MHz,efectiv ii lipseste,NU o poate percepe).

Doamne-ajuta!

Bravo Raoul , este foarte elocvent exemplul!

..asa cum ceruRI este folosit corect din ebraica, in ideea existentei nivelelor de manifestare a legilor lui Dumnezeu, diferite de la nivele la nivel, si demonstrate matematic

calator prin ploaie 23.01.2011 09:42:43

Citat:

Mai cauta....mai cauta....

calator prin ploaie 23.01.2011 09:45:23

Citat:

mai cauta....mai cauta...

Templier Knight 23.01.2011 11:50:25

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 83218)
Unii sustin ca iadul s-ar afla in interiorul Pamantului (adica a planetei Terra).
Este aceasta o conceptie ortodoxa?

Din cate stiu iadul nu este un loc fizic, ci unul spiritual , in care sufletele pacatosilor platesc pt ce au facut in viata.Chestiile cu smoala si cazane in care de fierb sunt doar pt a te inspaimanta, dar nu ma indoiesc de faptul ca iadul este un loc al suferintei

Raoul 23.01.2011 14:54:34

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 327038)
mai cauta....mai cauta...

Am explicat mai sus,ma refeream la "Facerea". Credeam ca scrie acolo... ca eu nu gasisem.

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 327050)
Din cate stiu iadul nu este un loc fizic, ci unul spiritual , in care sufletele pacatosilor platesc pt ce au facut in viata.Chestiile cu smoala si cazane in care de fierb sunt doar pt a te inspaimanta, dar nu ma indoiesc de faptul ca iadul este un loc al suferintei

Si gradina Edenului era tot un loc spiritual? Eu zic ca ambele variante sunt plauzibile... Dumnezeu stie.

Melissa 23.01.2011 15:34:53

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 83218)
Unii sustin ca iadul s-ar afla in interiorul Pamantului

Nu cred,pentru ca daca ar fi asa, ar fi dat de iad demult,minerii din Valea Jiului...:71:( ei l-au cunoscut deja la figurat, saracii)

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:31:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.