Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   la biserica in Romania (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4141)

achimovjan 19.07.2008 18:37:12

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut
Seara tinea cateheze, unde se faceau rugaciuni, se canta (chiar si la chitara),

nu stiu ce inseamna pt tine preot bun... faptul ca te atrage prin mijloace lumesti sau ca se straduieste din toate puterile sa respecte Cuvantul lui Dumnezeu?
nu vreau sa te dezamagesc sau sa te supar, dar orice instrument de cantat este interzis in Biserica...

Sigur,sunt interzise instrumentele,dar este plin de microfoane,statii de amplificare,boxe,de zici ca esti la un concert rock.Sf Pr David canta la Pslatire,un fel de harpa,si avea cantareti pe leviti care aveau multe instrumenet de cantat.Eu unul nu vad nimic rau in a se folosi,la cateheza chitara,sau pianul,de exemplu.Noi la teologie ne luam tonul dupa un pian,aflat in incinta Arhiepiscopiei.

alexandra28again 19.07.2008 20:57:13

Citat:

"Spectacolul" era parte din cateheza de seara acolo la Iasi. Probabil ca nu ai vazut asa ceva, deci nu stii ce zici.

Credinta spui... Cati din cei care sunt prezenti duminica in biserici stiu ce se intampla in timpul Liturghiei?! Cred ca maxim 15%. De ce? Pentru ca asa-i la noi in general, lipseste acel "spectacol". Popor de drept-credinciosi ce suntem!

lipseste educatia religioasa la noi.de unde sa invatam despre cele religioase?ceea ce are romanul este credinta,chiar daca nu prea stie Biblia

veilur 19.07.2008 21:09:15

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again

lipseste educatia religioasa la noi.de unde sa invatam despre cele religioase?ceea ce are romanul este credinta,chiar daca nu prea stie Biblia

Pai cum de unde sa inveti despre cele religioase? Pai e plin netu de siteuri ortodoxe, sunt atatea carti in librariile ortodoxe. Pai cum alexandra, tu de asta iti faci griji? Hehe, eu zic ca ar trebui sa te intrebi de ce oamenii nu citesc. Avem literatura patristica o gramada, dar cine sa citeasca? Cine sa se intereseze? Numai in pateric si in vietile sfintilor avem atatea de invatat, dar nu citim...

C-tin 19.07.2008 21:57:11

Citat:

Vad ca si-au facut si un inceput de sait... :)
http://www.curelari.3x.ro/index.php

Am vizitat si eu siteul asta dar cand am facut facut clik pe "foaia bisericii" mi-a aparut umatoarele (copy-paste)

eroare 1
Delicios Sau Nu?
vino sa votezi fete delicioase si
baieti draguti. parerea ta conteaza!
deliciu.ro Promovare Gratuita
mult trafic pentru site-ul tau!
gratuit!
hit100.ro
Reclama ta aici!

C-tin 19.07.2008 22:07:04

ca sa fiu sigur ca n-am gresit ceva am mai facut clik odata pe siteul bisericii cu pricina si uite cu ce m-am ales acum...(copy paste)

eroare 1
Apel Urgent
orice gest le este de un real ajutor.
adopta un caine!
daisyhope.ro Intimitate-doar Sex
daca vrei pe cineva pt o relatie
scurta sau pentru sex,aici e locul.
imitate.ro
Reclama ta aici!

??????

mirelat 19.07.2008 22:11:51

frate, intra pe site fara copy/paste, scrie in browser adresa www.curelari.3x.ro

dar, adevarul este ca in josul paginii apar tot felul de reclame nepotrivite ptr un astfel de site. ce sa-i faci, asa e cand te arunci la web hosting gratuit ???

C-tin 19.07.2008 22:35:11

he0he! eram deja pe site respectiv si am vrut sa le vad foaia bisericii...

si copy-paste-ul este continutul cu ceea ce am gasit in foaia bisericii!! reclama dubioasa!

Ce biserica este asta? Ca vad ca ies la inaintare cu numele marilor teologi ortodocsi!
Cu siguranta pe post de momeala... Ca nu pare sa apartina de BOR

Florin-Ionut 19.07.2008 23:14:53

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
Citat:

Seara tinea cateheze, unde se faceau rugaciuni, se canta (chiar si la chitara),

nu stiu ce inseamna pt tine preot bun... faptul ca te atrage prin mijloace lumesti sau ca se straduieste din toate puterile sa respecte Cuvantul lui Dumnezeu?
nu vreau sa te dezamagesc sau sa te supar, dar orice instrument de cantat este interzis in Biserica...

:)) Hai ca-i buna asta cu chitara. (E vorba de chitara clasica, nu bass...)

Pana si ingerii din ceruri canta la trambita. Mai uita-te si prin Vechiul Testament din cand in cand; fara suparare, cum zici tu.

mirelat 19.07.2008 23:46:48

Citat:

În prealabil postat de C-tin
he0he! eram deja pe site respectiv si am vrut sa le vad foaia bisericii...

si copy-paste-ul este continutul cu ceea ce am gasit in foaia bisericii!! reclama dubioasa!

da, m-am gandit si eu apoi ca de fapt asta ai facut. eu cred ca site-ul functioneaza defectuos, vezi si tu acolo sa zice "eroare 1". eu m-am uitat la "cine suntem" si nu mi s-a parut nimic ciudat. e insa ceva ce recunosc ca m-a impresionat neplacut: imaginile/ icoane care mi se pare ca au iz catolic.

mirelat 20.07.2008 00:04:47

:) adica n-avem voie sa avem impresii?

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:18:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.