Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   inundatii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4207)

Noesis 29.07.2008 17:36:45

Eh, si eu tot din Suceava sunt.

Aceste inundatii sunt pedeapsa lui Dumnezeu pentru acei oameni, care intr-un fel, dupa cum spune cineva aici, sunt intr-adevar evlaviosi si cu bun simt, dar pe de alta parte si-au distrus locul pe care traiau si pentru lacomia lor. Voi nu stiti de taierile de copaci masive care s-au facut in Bucovina de la caderea comunismului? Eu am vazut, acum cativa ani, spre groaza mea, dealuri si munti pur si simplu acoperite de cioturi, toti copacii fiind taiati. Si nici pana in ziua de azi, nimeni nu s-a gandit ca acea regiune (si care sufera de inundatii acum) care a fost bractic barbierita ar trebui reimpadurita. Au fost lacomi si au vandut lemn si multi s-au imbogatit, si-au facut case...acum se vede ce se intampla.

Sa nu mai zic de exploatarile irationale de pietris si nisip din albiile raurilor, de podurile care nu au fost reparate de zeci de ani, etc etc etc

Asta este, dupa cum se spune aici in Bucovina, Dumnezeu nu bate cu bota.

Asta este un semn ca nu iti boti bate joc de natura fara sa fii pedepsit. Statul trebuie sa se implice in reimpadurire si in padepsirea celor care isi distrug padurile. Si Biserica poate sa se implice incercand sa educe oamenii in spiritul respectarii mediului inconjurator.

Negroponte 29.07.2008 17:39:48

:)frate ioanhodean,patriarhul nostru este banatean.Cel trecut in vesnicie a fost moldovean.

ioanhodean 29.07.2008 18:47:34

ma iertati..
nu am vrut sa judec.
poate este o incercare de credinta pt locuitori,poate altele,El stie.

cozia 29.07.2008 18:49:22

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
:hmmm: C-tin, Ioan, sa avem mai bine frica de Dumnezeu. Nu cred ca ei sunt mai pacatosi ca noi. Asta e judecata oamenilor. Amintiti-va de Iov!

Lidia/Traian! Lasa sa nu ne mai comparam cu Iov!Ce bine ar fi sa fie aici vorba de suferinta lui Iov. Suferinta Sfantului intru desavarsire sa si totodata intru mantuirea celor multi si impacarea lor cu Dumnezeu!
ADICA! sa sufere unul pentru cei multi... LA inundatiile astea sufera toti...

Nici macar ierarhii nu au inteles! Cu litere de-o schioapa sta in ziare scris ca Biserica face rugaciuni pt incetarea ploii. Na! c-am ajuns si sfinti care pot indupleca pe Dumnezeu sa opreasca urgia:rolleyes: Cand normal ar fi sa scrie CU LITERE DE-O SCHIOPA, ca fac rugaciuni de POCAINTA. Ca-si pun cenusa in cap! Doar asa a scapat cetatea Ninivei ...
Par cinic in textul meu privind acesta inindatie pt ca privesc mai mult la folosul sufletesc decat cel trupesc!
Cand un sfant parinte román din Muntele Athos a fost rugat de fratii sai monahi greci sa faca rugaciuni de incetare a incendiului ce izbucnise in Sfantul Munte. Parintele le-a raspuns in putina greaca pe care o stia: "NU-NU! MULT VERDE, MULTA LENE!". I-a lasat sa le arda bunurie... Noi am spune ca e criminal nu? Daca avea putere de rugaciune sa induplece pe Dumnezeu si n-a facut-o! Fiindca a considerat atunci ca le e mai de folos necazul decat bunastarea...
Sper sa nu va supar cu ce spun, dar eu in cazul asta ma rog numai pentru mantuirea sufletelor lor si atat! iar milostenia o fac in alta parte!

Cat priveste frica de Dumnezeu,,,, cine asculta de frica. e bine! Dar cine asculta din dragoste...e si mai bine!

Si inchei cu un raspuns la afirmatia lui Traian: Dumnezeu nu bate deloc! Ci doar ingaduie ca propria noastra uraciune sa ne trazneasca inapoi!
Unde este intradevar evlavie si smerenie nu sunt astfel de urgii nici macar pt intarirea credintei:rolleyes: lucru care e diferit de la om la om!

Ma gindeam ca continuind pe aceeasi linie a vindecarii sufletului prin cataclisme, este necesar sa multumim Domnului pentru ele si mai ales pentru faptul ca se miluieste de noi sa ne indrepte prin suferinta crunta.
Deasemena alta concluzie ar fi ca trebuie sa-i aducem slava lui Dumnezeu pentru aceste devastari pentru politicienii care isi bat joc de noi(intru smerenia noastra) si pentru faptul ca ditre toti ne-a ales pe noi, si DIN PACATELE LOR nu-i mai alege pe francezi, pe englezi, pe olandezi, pe Elvetieni, pe Austrieci, Italieni. Se pare ca ei s-au afundat asa de tare in pacate grele ca nici cu un Tzunami de 20 de metri nu-i mai faci sa se intoarca la credinta si ca urmare se pare ca sunt lasati sa-si traiasca linistiti viata si batrinetile in huzur, fara nici urma de griji intr-un comfort si lux de-a dreptul dracesc, iahturi, vacante in insule, masini , schimba sotiile/sotii anual... insa pentru scurt timp , pentru ca dincolo nu o sa le mai mearga:)

Z.Lidia 30.07.2008 10:25:25

Ca bine zici, Cozia.
Oamenii ramasi fara cese au nevoie de ajutor acum, dar dupa parerea mea, vor avea mai multa nevoie de sprijin dupa ce se vor retrage apele. Oare va mai ramane cineva sa-i ajute atunci?
Ma uitam cat de solidari pot sa fie, la sat, daca cineva a ramas singur, vecinii, alte familii i-au luat pe langa ei.
Am gasit pe net un cont, sper sa fie ok. Despre Crucea Rosie am auzit de bine, asa ca:
http://www.crucearosie.ro/news/48/34.html

Z.Lidia 30.07.2008 11:56:50

Am mai gasit niste informatii despre ajutoare:
http://www.mediafax.ro/social/ajutoare-pentru-victimele-inundatiilor-galerie-foto.html?1688;2833620

alynnna 30.07.2008 19:47:06

Domnul si Maica Domnului sa le dea rabdare celor loviti si noua inima milostiva pentru a-i ajuta. :(

cozia 30.07.2008 20:19:19

Citat:

În prealabil postat de Noesis
Voi nu stiti de taierile de copaci masive care s-au facut in Bucovina de la caderea comunismului? Eu am vazut, acum cativa ani, spre groaza mea, dealuri si munti pur si simplu acoperite de cioturi, toti copacii fiind taiati. Si nici pana in ziua de azi, nimeni nu s-a gandit ca acea regiune (si care sufera de inundatii acum) care a fost bractic barbierita ar trebui reimpadurita. Au fost lacomi si au vandut lemn si multi s-au imbogatit, si-au facut case...acum se vede ce se intampla.

Noesis,

Ce bine ar fi ca tu, eu si altii dupa ce ne intoarcem din Occident, relaxati, cu bani in banca sa-i vizitam cu masinile noastre frumoase si sa avem pretentia sa vedem maramuresenii la fel smeriti care se zbat in saracie crunta, nu? asa numai pentru pastrarea ecologica a zonei, pentru delectarea OCHIULUI NOSTRU si sa nu cumva sa-si dezvolte cele citeva hectare, deseori impadurite pe care le-au primit. Adica voi taranilor ramineti saraci, sa cada casa pe voi, si nu va atingeti de nimic de pe pamintul vostru , ca NU O SA MAI FIE FRUMOS ca in ELVETIA ci o sa privim doar cioturi....asta ca sa nu mai intram in subiectul bataii de joc sistematice din partea politicienilor care a fost atunci si care continua cu brio.

Priveste si acum cita mistocareala are loc in timpul vizitelor oficiale la sinistrati.

Lucrurile nu le putem privi asa de superficial. Am stat de vorba cu austrieci si sa stii ca si ei pe vremuri, pina cind s-au imbogatit, si deci RELAXAT, au defrisat intr-o veselie si au excavat riurile pentru beton, ...dupa care s-au intors la FRUMUSETE...

mirelat 30.07.2008 20:34:30

:) eu n-am masina si nici cine stie ce bani in banca, iar cand vin in tara nu ma uit de sus la oameni.

Andrei, cred ca ai inteles gresit ce a spus Noesis. Defrisarile masive nu au fost facute de oamenii simpli, ci de afaceriti fara minte care nu au vazut decat profitul imediat, fara sa se gandeasca la dezastrul ecologic pe care il vor declansa. Nu e vorba numai de estetica aici.

C-tin 30.07.2008 20:56:45

Citat:

În prealabil postat de cozia
Ma gindeam ca continuind pe aceeasi linie a vindecarii sufletului prin cataclisme, este necesar sa multumim Domnului pentru ele si mai ales pentru faptul ca se miluieste de noi sa ne indrepte prin suferinta crunta.
Deasemena alta concluzie ar fi ca trebuie sa-i aducem slava lui Dumnezeu pentru aceste devastari pentru politicienii care isi bat joc de noi(intru smerenia noastra) si pentru faptul ca ditre toti ne-a ales pe noi, si DIN PACATELE LOR nu-i mai alege pe francezi, pe englezi, pe olandezi, pe Elvetieni, pe Austrieci, Italieni. Se pare ca ei s-au afundat asa de tare in pacate grele ca nici cu un Tzunami de 20 de metri nu-i mai faci sa se intoarca la credinta si ca urmare se pare ca sunt lasati sa-si traiasca linistiti viata si batrinetile in huzur, fara nici urma de griji intr-un comfort si lux de-a dreptul dracesc, iahturi, vacante in insule, masini , schimba sotiile/sotii anual... insa pentru scurt timp , pentru ca dincolo nu o sa le mai mearga

Parintele Nicolae Tanase ore o predica INEDITA pe acest portal.
AUDIO-PREDICI-PARINTELE NICOLAE TANASE-PURTAREA CRUCII

Aici explica foarte pe inteles in stilul sau caracteristic, pe acel "in lume necazuri veti avea..." in sensul ca daca omul de la sine nu-si cauta "necazuri" pe plac, il napadesc acestea dupa cum nu-i place!

Ascultati-l ca o sa va minunati de vorbele sale cu duh.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:17:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.