Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ierodiacon Visarion Iugulescu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4380)

floricica 27.04.2011 20:39:29

Lectii de viata-ale Sfantului Teofan Zavoratul

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 356740)
Cum sariti voi visarionistii ca arsi cand se ia lumea de voi.

Scuza-mi lipsa e modestie, dar uneori ma cred in masura sa dau sfaturi.
Iar cand le dau, nu poti sa ma acuzi ca ele sunt in afara ortodoxiei.
Si de unde stii tu ca sunt neavizat?????
Cel putin pe subiectul visarionisti, sigur sunt mai avizat decat tine.

Daca eu iti scuz lipsa de modestie sau nu, nu cred ca te ajuta cu ceva, mai greu iti va fi cand vei cere aceasta scuza in fata Dreptului Judecator. Si fiindca invatatura visarionista nu te-a satisfacut si nu ii place, ia uite ce spune sfantul Teofan Zavoratul:
"Daca nu ai fost inflacarat cu putere de Duhul Sfant, nu pofti sa asculti gandurile straine , ca nu cumva, starnindu-ti prin cele auzite patimile care inca nu au murit, sa iti strici sufletul.
Fericit cel ce propavaduieste virtutea cu faptele -iar daca vorbesti ca unul ce are virtute, dar faci cele potrivnice ei, aceasta nu te va mantui. Nu poti sa cumperi cu bani, fara sa te ostenesti, stiinta de carte sau vreun mestesug:nici deprinderile virtutilor nu se pot dobandi fara staruinta si osardie.
Dintre toate madularele trupului tau, cel mai de seama este capul, si daca da cineva in tine cu piatra, sau cu toiagul, sau cu sabia, jertfesti, ca sa abati loviura de la cap, alt madular al trupului, stiind ca fara de cap nu poti in aceasta viata :si pentru tine lucrul cel mai de seama sa fie credinta in Sfanta Treime, Cea de o fiinta, caci fara aceasta credinta nimeni nu poate sa vietuiasca viata adevarata" -Si vorbesti fara sa fii avizat

Dumitru73 27.04.2011 22:07:06

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 356789)
Daca eu iti scuz lipsa de modestie sau nu, nu cred ca te ajuta cu ceva, mai greu iti va fi cand vei cere aceasta scuza in fata Dreptului Judecator...

stil pur visarionist.
este de ajuns sa zici ca e ceva in neregula cu ei si te trimit in fundul iadului.

de crezi ca esti mai avizata decat mine? sau cine ar trebui sa ma avizeze?

ioan_strainul 27.04.2011 23:02:34

Visarionisti

[quote=Dumitru73;290093]La propriu sau la figurat?[/QUOT

Cred ca fratia ta esti un pic naiv sau cel putin asa vrei sa pari , oare vreunul din noi sarmani si netrebnici am putea obliga pe Dumnezeu sa ne raspunda la Intrebari ca a fratiei tale ????? sigur ca nu .
Insa din Cuvintele SFINTE ale MINTUITORULUI Intelegem ce este de folos si ce ne Invata EL cInd spune cInd pacea veti iubio pururi si va fi dragoste ntre voi atuncea lumea va cunoaste ca sunteti ucenici MEI si daca un om asculta ce a lasat acest Sf: Parinte trecut la Domnul atunci sigur va cunoaste si va raspunde singur la preocuparile lui , Iar daca uni sau numit ucenici Lui si ei nu sunt vrednici de aceasta cinste ei vor fi judecati de Judecatorul nostru al tituror Hristos care a lucrat prin acest Parinte .

Sa nu ma intelgi gresit eu nu sunt ucenic al acestui Sfintit Parinte eu sunt un netrebnic si un nevrednic slujitor si rob al Lui Hristos si ostas al Domnului si nu me rusine sa o recunosc ca cel ce se va rusina de EL In fata oamenilor si EL se va rusina de ei la vremea Judecati si nui va cunoaste asa cum si uni dintre noi nu vor sa asculte glasul chemari sfinte amin amin amin +++ +++ +++ +++ Salutul oastei Domnului este S L A V I T sa fie D O M N U L

Dumitru73 27.04.2011 23:21:35

[quote=ioan_strainul;356848]
Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290093)
La propriu sau la figurat?[/QUOT

Cred ca fratia ta esti un pic naiv sau cel putin asa vrei sa pari , oare vreunul din noi sarmani si netrebnici am putea obliga pe Dumnezeu sa ne raspunda la Intrebari ca a fratiei tale ????? sigur ca nu .
Insa din Cuvintele SFINTE ale MINTUITORULUI Intelegem ce este de folos si ce ne Invata EL cInd spune cInd pacea veti iubio pururi si va fi dragoste ntre voi atuncea lumea va cunoaste ca sunteti ucenici MEI si daca un om asculta ce a lasat acest Sf: Parinte trecut la Domnul atunci sigur va cunoaste si va raspunde singur la preocuparile lui , Iar daca uni sau numit ucenici Lui si ei nu sunt vrednici de aceasta cinste ei vor fi judecati de Judecatorul nostru al tituror Hristos care a lucrat prin acest Parinte .

intrebarea mea era foarte simpla si nu obliga pe Dumnezeu cu nimic.
asteptam un raspuns la fel de simplu, nu unul prin invaluire si fara legatura cu intrebarea.
asa cum spuneam, amenintati cu iadul si Judecata pe oricine face putina lumina in acest caz.
adica cei ce nu mai ii sunt ucenici vor avea parte de iad? sau voi nu veti fi judecati?

propun sa terminam aici. chiar nu am chef sa ma cert. vorbeste si tu despre ortodoxie, despre iubire, etc. si poate o sa-ti dai seama ca nu sunt asa rau cum crezi.

Dumitru73 27.04.2011 23:26:35

[quote=ioan_strainul;356848]
Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 290093)
La propriu sau la figurat?[/QUOT

Sa nu ma intelgi gresit eu nu sunt ucenic al acestui Sfintit Parinte eu sunt un netrebnic si un nevrednic slujitor si rob al Lui Hristos si ostas al Domnului si nu me rusine sa o recunosc ca cel ce se va rusina de EL In fata oamenilor si EL se va rusina de ei la vremea Judecati si nui va cunoaste asa cum si uni dintre noi nu vor sa asculte glasul chemari sfinte amin amin amin +++ +++ +++ +++ Salutul oastei Domnului este S L A V I T sa fie D O M N U L

daca nu esti "ucenic" inseamna ca nu cunosti , probabil, care sunt "pacatele" visarionistilor.
citeste, de exemplu, ce a scris pr prof Petre David despre ei. poate el se bucura de ceva mai multa autoritate in ochii tai.

Melissa 28.04.2011 01:12:43

Hristos a Inviat!

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 356859)
citeste, de exemplu, ce a scris pr prof Petre David despre ei. poate el se bucura de ceva mai multa autoritate in ochii tai.

Uite ce am gasit eu, draga Dumitru :

"Visarionistii constituie o ramură a Oastei Domnului. Se numesc așa după liderul lor spiritual, ierodiaconul Visarion Iugulescu (treapta sa ierarhică e contestată de către unii cercetători, în special de prof. diac. dr. Petre David, care-l numește simplu rasofor).

- liderul s-a născut în 1922, pe Valea Prahovei, numindu-se din botez Vasile. S-a perindat pe la mân. Căldărușani și Cernica, după care a ajuns organizator al Oastei Domnului la Biserica Sf. Nicolae Sârbi. După demolarea acesteia în 1983, se retrage la o casă parohială a Bis. Sf. Nicolae Vlădica (11 Iunie). Aici își reorganizează gruparea, ajutat de sora Elena. A atras f. mulți tineri și tinere, adunați sub denumirea de „Lucrarea”; promovează căsătoriile albe, nunta fără lăutari (numai cu cântări ale Oastei Domnului), vestimentație specifică (haine negre, basmale albe sau albastre, excluderea podoabelor de orice fel).

- după 1989, mișcarea cunoaște o dezvoltare puternică: se publică revista Călăuza ortodoxă, cu predici visarioniste și ilustrații – icoane pictate de Visarion, în stil naiv. S-au alcătuit filme, proiecții de diapozitive etc. Din cuprinsul acestor materiale:

- Visarion se pretinde, el însuși, purtătorul unor revelații primite direct, în urma unor „arătări”, viziuni. În predici, reproduce astfel de mesaje, prezentând dialoguri între Dumnezeu, Maica Domnului, îngeri, diavoli, sfinți, fără bază biblică și patristică. Abuzează de digresiuni, povești și descrieri imaginare, care fac, însă, deliciul adepților. Nu în ultimul rând, creează o psihoză eminamente sectară prin descrierile îngrozitoare ale sfârșitului lumii, ale chinurilor iadului etc. Are, însă, și meritul de a îndrepta adepții pe calea moralității, prin combaterea aspră a păcatelor și viciilor.

- într-o vreme, Călăuza a apărut cu binecuvântarea P.S. Galaction (fie s-a obținut în grabă, fie nu s-a obținut deloc, căci la ora actuală se publică fără nici o binecuvântare).

- la inițiativa pr. paroh Ion Grigore, s-a desființat gruparea de la 11 Iunie. Visarion s-a retras, bătrân, la Comarnic, dar adepții s-au regrupat la alte biserici: Sf. Pantelimon, Sf. Mina, Sf. Silvestru, Sf. Nicolae Șelari, Toți Sfinții, Sf. Stelian, Mătăsari etc. De asemenea, au puternice nuclee în țară: Constanța, Iași, Botoșani, Craiova, Tulcea, Timișoara, Arad.

- au legături, pe filiație, cu Oastea Domnului (cu cântări și manifestări similare), cu mișcarea de la Vladimirești și Turma Sf. Ilie."

-din cursul de Misiologie 1 scris de pr. lector David Pestroiu

floricica 28.04.2011 09:36:02

In aceasta viata putem insela pe altii, ne putem insela pe noi insine, dar nu putem insela Dreapta Judecata a lui Dumnezeu.
Nu va amagiti: Dumnezeu nu se lasa batjocorit, caci ce va semana omul aceea va si secera.
Este foarte adevarat ca "unii oameni si-au facut o meserie si-un crez din a sminti si a calomnia;altii se dau supracorecti si, desi nu merg cu lunile pe la biserica, dau sfaturi desi mandria lor da pe dinafara".
Sa avem incredere ca adevarul va iesi la suprafata ca untdelemnul deaspura apei. Pana atunci, dragi crestini, rugati-va neincetat!

Dumitru73 28.04.2011 10:33:22

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 356864)
Uite ce am gasit eu, draga Dumitru :

"Visarionistii constituie o ramură a Oastei Domnului. Se numesc așa după liderul lor spiritual, ierodiaconul Visarion Iugulescu (treapta sa ierarhică e contestată de către unii cercetători, în special de prof. diac. dr. Petre David, care-l numește simplu rasofor).

- liderul s-a născut în 1922, pe Valea Prahovei, numindu-se din botez Vasile. S-a perindat pe la mân. Căldărușani și Cernica, după care a ajuns organizator al Oastei Domnului la Biserica Sf. Nicolae Sârbi. După demolarea acesteia în 1983, se retrage la o casă parohială a Bis. Sf. Nicolae Vlădica (11 Iunie). Aici își reorganizează gruparea, ajutat de sora Elena. A atras f. mulți tineri și tinere, adunați sub denumirea de „Lucrarea”; promovează căsătoriile albe, nunta fără lăutari (numai cu cântări ale Oastei Domnului), vestimentație specifică (haine negre, basmale albe sau albastre, excluderea podoabelor de orice fel).

- după 1989, mișcarea cunoaște o dezvoltare puternică: se publică revista Călăuza ortodoxă, cu predici visarioniste și ilustrații – icoane pictate de Visarion, în stil naiv. S-au alcătuit filme, proiecții de diapozitive etc. Din cuprinsul acestor materiale:

- Visarion se pretinde, el însuși, purtătorul unor revelații primite direct, în urma unor „arătări”, viziuni. În predici, reproduce astfel de mesaje, prezentând dialoguri între Dumnezeu, Maica Domnului, îngeri, diavoli, sfinți, fără bază biblică și patristică. Abuzează de digresiuni, povești și descrieri imaginare, care fac, însă, deliciul adepților. Nu în ultimul rând, creează o psihoză eminamente sectară prin descrierile îngrozitoare ale sfârșitului lumii, ale chinurilor iadului etc. Are, însă, și meritul de a îndrepta adepții pe calea moralității, prin combaterea aspră a păcatelor și viciilor.

- într-o vreme, Călăuza a apărut cu binecuvântarea P.S. Galaction (fie s-a obținut în grabă, fie nu s-a obținut deloc, căci la ora actuală se publică fără nici o binecuvântare).

- la inițiativa pr. paroh Ion Grigore, s-a desființat gruparea de la 11 Iunie. Visarion s-a retras, bătrân, la Comarnic, dar adepții s-au regrupat la alte biserici: Sf. Pantelimon, Sf. Mina, Sf. Silvestru, Sf. Nicolae Șelari, Toți Sfinții, Sf. Stelian, Mătăsari etc. De asemenea, au puternice nuclee în țară: Constanța, Iași, Botoșani, Craiova, Tulcea, Timișoara, Arad.

- au legături, pe filiație, cu Oastea Domnului (cu cântări și manifestări similare), cu mișcarea de la Vladimirești și Turma Sf. Ilie."

-din cursul de Misiologie 1 scris de pr. lector David Pestroiu

Din cate stiu eu "Lucrarea" nu este o ramura a Oastei Domnului. Legaturi au existat. Cartile pr. Trifa si ale lui Traian Dorz (membri marcanti ai OD) erau la mare cautare.
De legaturi cu Vladimireștii și Turma Sf. Ilie nu am auzit.

In rest, tot absolut tot ce a scris este adevarat.

Dupa cum vezi, ei persista in amenintarile cu pedeapsa lui Dumnezeu asupra celor ce se leaga de ei.
"Nu va amagiti: Dumnezeu nu se lasa batjocorit" zice floricica. Cu alte cuvinte, nu ai voie sa spui ca au anumite greseli, pentru ca il jignesti prin asta, pe insusi Dumnezeu.

Observi ca ei nu vorbesc pe concret?

floricica 28.04.2011 13:18:23

"Nu va amagiti: Dumnezeu nu se lasa batjocorit" zice floricica. Cu alte cuvinte, nu ai voie sa spui ca au anumite greseli, pentru ca il jignesti prin asta, pe insusi Dumnezeu.

Observi ca ei nu vorbesc pe concret?[/quote]

Dezvolta si comenteaza tot ceea ce am scris, nu doar franturi din text. Vad ca ai o grava problema: cand e vorba de Judecata si Dreptul Judecator, asociezi acestea cu un blestem sau cu fundul iadului.
Probabil nici cuvantul IPS Irineu Bistriteanu sau IPS Galaction nu are nici o importanta....unii suntem mai catolici decat papa, cum s-ar spune.
Ramai in pace draga Dumitru si nu uita : roaga-te neincetat caci este imposibil sa nu-ti gasesti pacea si linistea.Fii pe pace, visarionistii sunt inofensivi, nu-ti vor face nici un rau, dar ai de grija cu hula si cu clevetirea caci acestea cu adevarat te pot vatama. Informatii despre ierodiaconul Visarion Iugulescu se gasesc la tot pasul pe internet, lasa-i pe cei interesati sa traga singur concluzii, nu te mai osandi singur caci cu siguranta nu detii tu adevarul absolut.

Dumitru73 28.04.2011 15:04:48

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 356922)
Dezvolta si comenteaza tot ceea ce am scris, nu doar franturi din text. Vad ca ai o grava problema: cand e vorba de Judecata si Dreptul Judecator, asociezi acestea cu un blestem sau cu fundul iadului.
Probabil nici cuvantul IPS Irineu Bistriteanu sau IPS Galaction nu are nici o importanta....unii suntem mai catolici decat papa, cum s-ar spune.
Ramai in pace draga Dumitru si nu uita : roaga-te neincetat caci este imposibil sa nu-ti gasesti pacea si linistea.Fii pe pace, visarionistii sunt inofensivi, nu-ti vor face nici un rau, dar ai de grija cu hula si cu clevetirea caci acestea cu adevarat te pot vatama. Informatii despre ierodiaconul Visarion Iugulescu se gasesc la tot pasul pe internet, lasa-i pe cei interesati sa traga singur concluzii, nu te mai osandi singur caci cu siguranta nu detii tu adevarul absolut.

Ce sa dezvolt, ce sa comentez?
Nu ai scris nimic interesant.

Vad ca va-ti facut un scut din acele cuvinte ale IPS Irineu Bistriteanu si IPS Galaction.
Dar acestea tin mai mult de politete. Cuvantul IPS Galaction apare pe prima pagina http://www.ierodiaconvisarion.ro/ si pe revistele "Pâine și apă pentru suflet", editia a 2a. Iar la prima editie, daca imi aduc bine aminte, cuvantul inainte era scris de IPS Irineu Bistriteanu.
Si ce e cu asta? Este asta vreo garantie?
Cei doi nu cunosteau problema in mod profund. Si oricum nu au spus mare lucru.
Dar de ce sa nu il intrebam pe IPS Teodosie ce parere are despre caz? El era Vicar atunci pr Visarion a fost dat afara din casa parohiala a bisericii 11 Iunie, pe care o ocupa abuziv.
Teodosie a fost rugat personal de catre o persoana publica actuala, pentru ca pr Visarion sa nu fie dat afara din casa. Rezultatul ar trebui sa-l stii.

De fapt, de aceasta imagine negativa, aproape ca nu este vinovat pr Visarion.
Ci ucenicii. Si mai ales cei ce ii conduc. Acestia sunt adevarati lupi in haine de oi.
Un prieten imi spunea ca acestia vad multimea ucenicilor ca pe "o gramada de prosti, in varful careia trebuie sa se suie ei".

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:41:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.