![]() |
Citat:
|
Citat:
Sunt preocupat pentru am multi oameni in jur care considera ca gresesc si tocmai pentru ca vreau binele copilasului vreau sa ma conving de cat de mult am dreptate. Tocmai de aici dilema mea, eu sunt complet fericit si consider ca am dreptate sa gandesc cum gandesc, si nu inteleg de ce oamenii credinciosi imi spun ca de nu am dreptate si ca de fapt nu sunt fericit, si ca ei au solutia pentru asta. Ceea ce mi se pare pueril, si per global, cu riscul sa fiu criticat ca generalizez, oamenii credinciosi nu mi-au parut izbitori de fericiti sau de linistiti, ci din contra chiar par mai apasati si mai nevrotici. Imi cer scuze daca am insultat pe cineva, nu am dorit sa insult, doar sa spun un punct de vedere. Deci nu am ce sa regret ca sunt crestin-ortodox in buletin. Eu cred in posibilitatea ideei de Dumnezeu, dar la nivel de idee filosofica a existentei noastre si asa mai departe. In rest convingerea mea este ca trebuie sa fim buni unii cu ceilalti si sa fim corecti in tot ceea ce facem. Si pentru asta nu e nevoie de religie, e nevoie de bun simt si de ordine. |
Citat:
chiar asa? in buletinul tau scrie ca esti crestin-ortodox? eh, am ramas in urma. si daca tu esti liber cugetatoare :dozingoff:, ce te mustra constiinta in legatura cu copilasul tau? invata-l sa fie bun cu ceilalti si ordonat. fa-ti datoria de parinte asa cum crezi tu de cuviinta. cind vei fi cu adevarat ortodox, practicant, nu doar cu vorba, atunci va tinji inima ta pentru mintuirea copilasului tau. pina atunci nu ai cum sa intelegi ceva ce nu accepti ca fiind vital pentru tine si familia ta. |
Citat:
chestia cu buletinul era o metafora/gluma .. ma asteptam sa intelegi dar poate ca am fost prea serios. ideea de liber cugetator e prea rotunda pentru tine pentru ca te face somnoros ? parca religia trebuia sa va invete sa fiti mai intelegatori cu noi astialalti care nu stim "calea cea dreapta" si care totusi incearca sa lege un dialog .. somn usor oricum. nu ma mustra deloc constiinta, chiar nu ai mai vazut un om calculat in viata ta. incerc doar sa ma informez din cat mai multe surse. e un exercitiu care face foarte bine, ai putea sa-l incerci . oricum o sa imi fac datoria de parinte. sa nu ai nici o grija. in legatura cu ultima propozitie, ma gandesc daca nu acel "ceva" devine vital doar prin accept, daca nu el nu e si nu va fi de loc vital. hai ca zici tu ceva aici parca. |
Citat:
daca vrei sa te informezi, fa un drum, oricit de scurt la o biserica. acolo inchegi un dialog cu folos, nu pe un forum. oricum, ma gindesc, asa de calculat cum esti, sa intrebi si vecinii ori trecatorii... poate poate afli ceva despre ortodoxie. oare nu e mai bine sa mergi si sa vorbesti cu cei care chiuar ar putea sa-ti indrume pasii in mod inspirat? ma gindesc ca la sfirsit chiar erai obosit. |
Citat:
nu pierd speranta sa gasesc niste oameni rezonabili aici, mai ales ca tu si numai tu mi-ai dat raspunsuri ceva mai nervoase. acest lucru nu e o problema pentru ca urmele tale de pe internet te lasa descoperit ca o persoana mai colerica cu fitil scurt.toti avem dreptul sa fim uneori asa. incearca totusi sa fii mai intelegator si mai pasnic. din cate am vazut pe forumul asta sunt multe persoane sensibile care chiar dau impresia ca traiesc religios cu tot spiritul, persoane cu care mie mi se pare interesant sa comunic chiar si doar pe un forum. oricum nu traiesc in romanica asa ca ar fi mai greu cu vecinii si trecatorii sunt in general mai obosit avand un bebelush acasa :dozingoff: :|:| |
Citat:
Daca ai o alta credinta, este traba ta; dar atunci mai bine ii intrebi pe cei de o credinta cu tine, daca vrei sa ti se cante in struna. Noi, aici, iti vom da raspuns cum e corect din punct de vedere crestin-ortodox. Iar faptul ca ti-ai luat nick-name-ul de toma_nec, mie imi spune cate indoiesti de ceva. De ce anume te indoiesti? |
Citat:
Pe mine ma surprind atacurile personale in acest forum crestin-ortodox. Nu ma asteptam sa mi se raspunda cu "valea de aici" . Pentru o persoana care crede cu trup si suflet in doctrina crestin-ortodoxa da-mi voie sa iti spun ca esti cam violenta, pai nu se predica in biserica la voi iubirea celui de langa tine. sper ca tu nu intelegi pe asta doar familia si restul lumii e material de luat la palme nu. comunitatea asta din forum e un grup de persoane care se apropie chiar si doar pentru a dezbate niste idei. eh practic sunt mai aproape de tine decat un strain pe care-l vezi pe strada, si atunci tu dece vrei sa ma inlaturi ? legat ne nick chiar nu are rost sa cauti nod in papura, am explicat ca mi s-a parut interesanta formula toma_necredinciosul care in forma completa e chiar caragios de lunga .. sau, ca sa iti fac jocul si sa iti dau un pic de satisfactie sherlock-iana: poate ca de fapt nu sunt necredincios pana la capat, ci doar 25% ? :P |
mersul la Biserica nu este ca mersul la opera.Acolo au loc niste Taine,se intampla niste lucruri.E bine ca copilul sa stea intr-un astfel de mediu.iar indobitocirea....care indobitocire religioasa?Ca sa-ti iubesti dusmanul,sa-i tolerezi pe toti,sa ierti?Pai vreau si eu indobitocire de-asta
|
Citat:
Alexandra, CINE a mentionat cuvantul indobitocire. Te rog sa imi zici unde a aparut cuvantul asta pana acum ???? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:57:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.