Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   inca o lovitura ecumenista (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4835)

razvan_m 03.11.2008 17:28:34

podolski2 a scris:
Citat:

[SIZE=1]...Sper sa va vad mandrele chipuri schimonosite de durere in iad![/SIZE]
[SIZE=1]
[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1]Frate Podolski2,[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1]Acest blestem al tau, chiar daca rostit impotriva unor ierarhi ortodocsi ecumenisti, deci eretici, aduce foarte, foarte mult a anatema, anatema pe care Sfantul Ioan Gura de Aur ne povatuieste sa n-o rostim noi, oamenii, nici mirenii si nici clericii, impotriva ereticilor si schismaticilor, fie ei vii sau morti, deoarece prin pronuntarea anatemei [ne invata Sfantul Ioan Gura de Aur] Ii rapim Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos dreptul de Judecata Particulara a acelora,trimitandu-i inca vii fiind [ e vorba despre cei care sunt inca in viata] in focul gheenei si in mainile rapitorilor de oameni slujitori ai Satanei, facandu-ne noi, oamenii, Creatia Domnului, mai intelepti decat Creatorul nostru. [/SIZE]
[SIZE=1]O, ce infricosatoare blasfemie, aceasta anatema, la fel de grava ca si pacatele impotriva Duhului Sfant! Frate, caieste-te prin duhovnicul tau Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, ca sa iti ierte acest pacat de moarte... [/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1]Dupa cum injuraturile impotriva Duhului Sfant nu sunt ale noastre personale, ci le rosteste diavolul cel spurcat prin gura noastra, la fel este si cu aceste anateme, ni le aduce in gand Satana si ne obliga, datorita dreptului de stapanire pe care il are asupra sufletului nostru din pricina multelor si grelelor noastre pacate nespovedite pana acum...[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1]Sursa din care am preluat invatatura Sfantului Ioan Gura de Aur expusa foarte pe scurt in acest post: http://www.ioanguradeaur.ro/765/nu-t...nici-pe-morti/[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1]Doamne ajuta![/SIZE]
[SIZE=1]Razvan[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1]Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul![/SIZE]

podolski_2 03.11.2008 23:50:05

[SIZE=1]Data viitoare cand imi dati raspunsuri aveti grija ca stiti la ce m-am referit.

Nu va apucati sa imi dati replay-uri doar de dragu de a ma mustra.

O doza de adevar ai dar nu acolo unde ai batut tu.[/SIZE]

adrian010155 04.11.2008 02:10:40

Mda! Incrancenata discutie! Poate ar fi bine sa mai privim semnele vremilor si sa intelegem ca ce e scris in Apocalipsa asa va fi. Ne-ar ajuta mult la pastrarea calmului si la traversarea acestor valtori tinandu-ne de mana si nu certandu-ne. Cine stie, poate reusim.

mirelat 06.11.2008 05:57:16

lamuriri

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 98995)
[SIZE=1]Data viitoare cand imi dati raspunsuri aveti grija ca stiti la ce m-am referit.

[/SIZE]

as vrea sa te rog sa ne spui exact la ce te-ai referit cand ai deschis acest subiect.

recunosc ca am mai fost intrigata de inceputul articolului postat pe site de Adrian/ admin ds pomenirea mortilor sambata trecuta
Citat:

[SIZE=2]Ziua de 1 noiembrie, este trecuta in calendarul ortodox ca zi de pomenire a mortilor.... [/SIZE]
[SIZE=2]nu spune ca e vorba de anul 2008, pare ca vorbeste la modul general...

stii ceva mai multe decat noi in acest sens? vreun act oficial sau altceva?
[/SIZE]

silverstar 06.11.2008 07:06:27

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 98785)
[SIZE=1]eu de 20 de ani nu imi aduc aminte sa fi fost asa . diferenta asta se vede mult mai bine in ardeal pt sunt ungurii care au si ei ziua de pomenire . si niciodata nu imi aduc aminte ca noi si ei sa avem aceiasi pomenire a mortilor.[/SIZE]

[SIZE=1]pronia lui Dumnezeu este si sa lase necredinciosii la putere ca sa se deosebesca vadit binele de rau.[/SIZE]

[SIZE=1]in ardeal e uneltire diavoleasca. nu stiu cum e in restul tarii. preotii de aici savarsesc slujbe impreuna ba mai mult se inteleg intre ei ca de ziua mortilor sa nu vina nici un preot ortodox in cimitir ci numai greco-catolici ca astfel, cei care cunosc credinta doar din auzite sa nu li se para ceva anormal si sa apeleze la ei.[/SIZE]

[SIZE=1]viclenie lor le merge inainte iar cei care nu cunosc isi dau cu parerea despre ceva ce nu traiesc, negand astfel adevaruri crunte.[/SIZE]

[SIZE=1]paranoici au fost sute de sfinti , bine ca omul modern al zilelor noastre deosebeste paranoia mai bine ca Sfintii Parinti. [/SIZE]

[SIZE=1]si necunoasterea e un pacat mare.[/SIZE]

[COLOR=green]Iata cum fanatismul naste monstrii. Si va mai credeti credinciosi?[/COLOR] :106:

mirelat 06.11.2008 07:12:42

bravo, silverstar... ne-ai zis-o!

silverstar 06.11.2008 21:20:45

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 99318)
bravo, silverstar... ne-ai zis-o!

[COLOR=green]Cui nu-i convine să privească în partea opusă și să nu mă citească... Ce e așa de greu?[/COLOR] :106:

Anca-Miha 06.11.2008 21:57:33

2007 : prima sambata din noiembrie: ziua 3, sambata, pomenirea mortilor
2008: prima sambata din noiembrie: ziua 1, sambata, pomenirea mortilor

Care e problema? In ambele cazuri e vorba de prima sambata din luna noiembrie.

mirelat 07.11.2008 05:09:24

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 99457)
[COLOR=green]Cui nu-i convine să privească în partea opusă și să nu mă citească... Ce e așa de greu?[/COLOR] :106:

dar de ce te-ai suparat? mie chiar mi-a placut ce-ai postat, fara gluma.

sherlock_holmes 07.11.2008 11:33:01

Iar eu m-am uitat in partea opusa si n-am citit nimic....intr-adevar,nu este greu deloc!

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:33:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.