Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Din durerile lumii... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4944)

silverstar 18.11.2008 08:01:58

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 101022)
Sa ne rugam pentrusu sufletele celor care au murit dar si pentru acei care au intrat din nou in mina pentru a scoate trupurile celor morti.

[COLOR=green]Da, sa ne rugam pentru sufletele celor care nu mai sunt, dar sa luptam si pentru drepturile celor care au ramas. Nu trebuie cazut in apatie si nici sa acceptam ca pe o fatalitate tot ce ni se da. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu e prima data cand in zona mor oameni. Si atunci, si acum, s-au perindat politicieni, au fost ajutoare, promisiuni neonorate si-apoi, totul a fost lasat in uitare. Lumea si-a amintit de mineri la alta catastrofa.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Minerii si nu numai, muncitorii romani nu-si cunosc drepturile, de aceea se lasa exploatati, mintiti, manipulati, dispusi la orice compromis numai sa nu piarda locul acela de munca atat de periculos. De pe urma lor, conducerea si sefii de sindicat castiga enorm si simt nevoia sa se razbune atunci cand cineva indrazneste sa-i acuze, sa le reproseze conditiile inumane in care muncesc minerii. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Daca ati urmarit discutiile la TV-uri, cred ca ati observat ca minerilor le e teama sa vorbeasca despre munca lor in subteran, despre abuzurile la care sunt supusi de sefi. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Si aici, ca peste tot in societatea romaneasca unde sunt muncitori, functioneaza legea tacerii. Ca angajat trebuie sa accepti toate conditiile angajatorului. Cine deschide gura, cine indrazneste sa ceara conditii umane de munca este pierdut. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Oamenii, salariatii trebuie sa fie ascultati si ajutati. Si asta se va intampla cand vom avea legi functionale, aplicabile oricui, nu numai celor cu bani.[/COLOR]

silverstar 18.11.2008 22:01:04

[COLOR=green]Astazi la Realitatea TV, s-a prezentat modul de a gandi si de a-si accepta soarta a minerilor din Valea jiului. Suna cam asa: Daca mina functioneaza, daca pot munci in mina, adica, mor mai putini. Dar, daca mina se inchide, mor toti. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ce credeti? Cum comentati?[/COLOR] :33:

silverstar 20.11.2008 08:35:00

[COLOR=green]Am deschis acest subiect crezand ca intereseaza, crezand ca adevaratii "crestin-ortodocsi" vor veni cu o idee, cu o parere. Dar, nu! Nu intereseaza pe nimeni. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Este mai eficient sa stai sa-ti jelesti de mila ca vine sfarsitul lumii decat sa te preocupe soarta celui de langa tine. Este mai comod sa te gandesti la o lume iluzorie despre care nimeni nu s-a intors sa ne vorbeasca, decat sa te preocupe durerile lumii, dureri pentru care si tu esti vinovat pentru ca ramai pasiv si nesimtitor la ceea ce se intampla intr-o societate prost croita. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=green]Unde este iubirea de aproapele de care se vorbeste in Biblie?[/COLOR][/SIZE]

silverstar 20.11.2008 12:27:27

[COLOR=green]Anul trecut am fost banata pentru ca vreo doua doamne cresti-ortodocse de pe aici erau deranjate de postarile mele si atat au stat pe capul administratorului pana mi s-a interzis accesul pe forum. [/COLOR]
[COLOR=green]Ok, acum a inceput acelasi lucru. Doi dintre useri au spus administratorului ca eu le-am trimis mesaje in care i-as fi felicitat ca nu sunt "pierduti"... Chiar nu va este rusine celor care va ocupati cu asa ceva? Daca aveti sa-mi spuneti ceva, de ce nu o faceti aici, direct, in vazul tuturor? De ce sunteti lasi? De ce va ascundeti rautatea in spatele credintei? De ce sunteti ipocriti?[/COLOR] :43:

MarinaAlca 20.11.2008 12:40:13

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 101461)
[COLOR=green]Anul trecut am fost banata pentru ca vreo doua doamne cresti-ortodocse de pe aici erau deranjate de postarile mele si atat au stat pe capul administratorului pana mi s-a interzis accesul pe forum. [/COLOR]
[COLOR=green]Ok, acum a inceput acelasi lucru. Doi dintre useri au spus administratorului ca eu le-am trimis mesaje in care i-as fi felicitat ca nu sunt "pierduti"... Chiar nu va este rusine celor care va ocupati cu asa ceva? Daca aveti sa-mi spuneti ceva, de ce nu o faceti aici, direct, in vazul tuturor? De ce sunteti lasi? De ce va ascundeti rautatea in spatele credintei? De ce sunteti ipocriti?[/COLOR] :43:

Silvia, nu e treaba mea sa intervin, dar sincer, te rog ceva... maine cand te vei trezi, deschide cu calm si detasare acest forum si citeste postarile tale din ultima vreme.... cu detasare!!!!!... sa vedem cum ti se vor parea .... pana nu demult citeam postarile tale cu multa placere si interes.... dar acum chiar nu stiu ce tulburare s-a produs in sufletul tau... mesajele tale din ultimul timp sunt o adevarata oglinda a starii interioare.. iarta-ma... sper sa o recitesc curand pe adevarata Silvia!:53::6:

silverstar 20.11.2008 12:55:25

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 101463)
Silvia, nu e treaba mea sa intervin, dar sincer, te rog ceva... maine cand te vei trezi, deschide cu calm si detasare acest forum si citeste postarile tale din ultima vreme.... cu detasare!!!!!... sa vedem cum ti se vor parea .... pana nu demult citeam postarile tale cu multa placere si interes.... dar acum chiar nu stiu ce tulburare s-a produs in sufletul tau... mesajele tale din ultimul timp sunt o adevarata oglinda a starii interioare.. iarta-ma... sper sa o recitesc curand pe adevarata Silvia!:53::6:

[COLOR=green]Daca e ceva in neregula, de ce nu mi se spune? De ce se umbla cu asemenea lucruri? Cui foloseste? Cui face bine? [/COLOR]
[COLOR=green]Daca eu am o stare mai rea zilele acestea, asta nu inseamna ca doi, cinci sau sapte forumisti sa mearga cu jalba-n protap si cu minciunile in jalba sa reclame la administrator.[/COLOR]
[COLOR=green]E jenant si dezonorant! [/COLOR]
[COLOR=green]Nici elevii mei la scoala nu coboara la asa un nivel. Ar fi scuzabil pentru ca sunt niste copii. [/COLOR]

cristiboss56 20.11.2008 13:11:05

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 101465)
[COLOR=green]Daca e ceva in neregula, de ce nu mi se spune? De ce se umbla cu asemenea lucruri? Cui foloseste? Cui face bine? [/COLOR]
[COLOR=green]Daca eu am o stare mai rea zilele acestea, asta nu inseamna ca doi, cinci sau sapte forumisti sa mearga cu jalba-n protap si cu minciunile in jalba sa reclame la administrator.[/COLOR]
[COLOR=green]Nici elevii mei la scoala nu coboara la asa un nivel. Ar fi scuzabil pentru ca sunt niste copii. [/COLOR]

Nu cred ca cineva te-a "reclamat" si chiar daca ar fi asa, nu sunt motive de "ingrijorare". Chiar nu cred asa ceva! Ar fi chiar culmea sa vorbim toti la fel, sa facem un imens cor. Dar, pentru ca exista un dar, trebuie evitate polemicile ce ranesc efectiv. Draga Silvestar, eu cand am venit aici pe forum in '96, tu deja aveai un an vechime si sincer am fost un fan al tau cand scriai gen povesti cu talc si multe altele. Tie draga Silvestar iti sta perfect cand vorbesti de flori, natura, armoni si cugetari folositoare. Avem nevoie de oameni ca tine , asa ca te rog scrie si in continuare despre cele care cu adevarat iti trec prin suflet, pentru ca avem nevoie de asa ceva.

cristiboss56 20.11.2008 13:17:33

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 101468)
Nu cred ca cineva te-a "reclamat" si chiar daca ar fi asa, nu sunt motive de "ingrijorare". Chiar nu cred asa ceva! Ar fi chiar culmea sa vorbim toti la fel, sa facem un imens cor. Dar, pentru ca exista un dar, trebuie evitate polemicile ce ranesc efectiv. Draga Silvestar, eu cand am venit aici pe forum in '96, tu deja aveai un an vechime si sincer am fost un fan al tau cand scriai gen povesti cu talc si multe altele. Tie draga Silvestar iti sta perfect cand vorbesti de flori, natura, armoni si cugetari folositoare. Avem nevoie de oameni ca tine , asa ca te rog scrie si in continuare despre cele care cu adevarat iti trec prin suflet, pentru ca avem nevoie de asa ceva.

Iarta-ma si poeziile sunt la fel de folositoare sufletului. Deci te rog mergi pe linia ta cea care te caracterizeaza cel mai bine si bine primita si placuta celor cu simtire.

ortodox4life 20.11.2008 13:23:46

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 101465)

Draga silverstar sa sti ca daca eu as fi fost administratorul acestui site nu te-as fi banat dar te-as fi rugat sa numai vorbesti despre teme religioase pentru ca tu nu numai ca nu crezi in Dumnezeu dar poate ca fara sa iti dai seama tu defapt denaturezi invataturile credintei ortodoxe si facand asa ii poti sminti si pe cei slabi,care pot invata ceva folositor pentru sufletul lor de pe acest forum.Adica ce vreau sa zic este ca ai putea sa te abtii sa dai comentarii pe tema de credinta,pentru ca nu esti inca pregatita sa vorbesti despre asa ceva.Acum sa nu crezi ca incerc sa te cenzurez dar este ca si cum ar fi sa vin eu in locul tau la catedra si sa incerc sa le vorbesc elevilor despre nu stiu ce materie care eu de fapt habar nu am.Ce folos?Ba din contra sa-i mai invat si eronat,ce folos?Le fac un mare rau.A vorbi nu insemna a debita cuvinte doar de dragul de a zice ceva.Gandeste-te ca un cuvant zis cu ura la momentul nepotrivit unei persoane ii poate produce mult rau,la fel si o afirmatie sau o conceptie gresita,pe care care el o poate lua drept adevarata si asa greu va mai scapa de ea.Cei mai intelepti si valorosi oameni sunt cei care vorbesc putin cu putere si folos,nu mult si in zadar doar de dragul de a nu tace.Sfintii Parinti ne indeamna sa vorbim cat mai putin si ziditor adica spre folosul duhovnicesc al celui care asculta.Imagineaza-ti ca esti singura in acest univers ca oamenii de pe acest forum nici nu exista si ca nu are cine sa te mai deranjeze,crezi ca ai putea trai singura?Ei bine nu esti singura,Hristos te asteapta sa te intorci la El,daca ti se pare ca cei din jur nu te iubesc sa sti ca El te iubeste fie ca tu crezi in El sau nu.Domnul sa te lumineze intru cuvantul Sau cel plin de viata si adevar,Doamne ajuta!

fadmin 20.11.2008 13:56:00

Silvia, sunt zile cand postezi unde trebuie si cum trebuie. Dar sunt si zile in care cei ce citeaza din Sfintii Parinti, sunt pentru tine lipsiti de personalitate, inculti, .... Am rugamintea sa respecti si celelalte moduri de gandire. Iar daca esti lipsita de trairea in Dumnezeu, asta nu inseama ca El nu exista.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:36:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.