Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Cu ce fel de cantari trebuie sa-i aducem lauda lui Dumnezeu? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4981)

Geony 09.05.2010 19:03:58

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 245469)
Da intradevar cantarile vechi specifice Oastei Domnului sunt chiar frumoase, ele se canta si in bisericile ortodoxe din ardeal, dar adunarile neo-protestante mari au cam renuntat la ele si prefera sa foloseasca in serviciile religioase o muzica fara nimic duhovnicesc in ea, doar spectacol si sentimentalisme

Muzica ii da omului o buna dispozitie: manelistul e satisfacut cand aude maneaua, rocker-istul e atras de zbenguiala si ritmul muzicii...ortodoxul se umple de bucurie la auzul muzicii psaltice iar sufletul i se misca ... NP-ul ca si manelistul si rocker-istul se simte fascinat de maneaua crestina....
Unde se cauta si miscarea sufletului in muzica?
Parerea mea este ca nu e suficient sa aduci lauda lui D-zeu daca nu participi si sufleteste la cantare.... este ca si cum ai pune un CD sa cante; cantarea de pe CD lauda pe D-zeu iar casetofonul nu face decat sa redea cantarea asa cum a fost inregistrata pe CD...
Asa si NP-ul lauda pe D-zeu cu buzele...

penticostalulmantuibil 09.05.2010 20:58:10

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 245548)
ortodoxul se umple de bucurie la auzul muzicii psaltice iar sufletul i se misca ...

NP-ul lauda pe D-zeu cu buzele...

Bine macar ca zici ca il lauda pe Dumnezeu. Altii ar zice ca pe diavolul.
Dar felul cum pui problema imi aduce aminte de o rugaciune din Biblie:

Dumnezeule, Iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, rapitori, nedrepti, adulteri, sau ca si acest vames. Postesc de două ori pe saptamana, dau zeciuiala din toate cate castig...

Geony 10.05.2010 08:02:28

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 245587)
Dumnezeule, Iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, rapitori, nedrepti, adulteri, sau ca si acest vames. Postesc de două ori pe saptamana, dau zeciuiala din toate cate castig...

Aceasta rugaciune o au din nefericire NP ... ei se cred oameni pocaiti si mantuiti; se considera implinitorii Bibliei; pe ortodocsi ii considera pacatosi si idolatri...mai asculta si tu pe la credo, speranta, Radio vocea Ev, etc sa vezii ce vb pastorii de noi ortodocsii..

Eu am vb de muzica doar...fariseul se indreptatea in fata lui D-zeu cu ceea ce facea in viata de zi cu zi...asa fac si NP se lauda ca numai ei citesc si implinesc...

Geony 10.05.2010 08:06:55

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 245728)
Aceasta rugaciune o au din nefericire NP ... ei se cred oameni pocaiti si mantuiti; se considera implinitorii Bibliei; pe ortodocsi ii considera pacatosi si idolatri...mai asculta si tu pe la credo, speranta, Radio vocea Ev, etc sa vezii ce vb pastorii de noi ortodocsii..

Eu am vb de muzica doar...fariseul se indreptatea in fata lui D-zeu cu ceea ce facea in viata de zi cu zi...asa fac si NP se lauda ca numai ei citesc si implinesc...

PS problema pe care am pus-o, o vezi tu cum vrei.
In ochii fariseului vamesul era un pacatos.
Eu spun ca si voi il laudati pe D-zeu, insa numai cu buzele...nu v-am judecat, am tras doar concluzii .

tricesimusquintus 10.05.2010 09:01:05

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 245729)
Eu spun ca si voi il laudati pe D-zeu, insa numai cu buzele...nu v-am judecat, am tras doar concluzii .

Dragul meu, din ce spui se pare că ne-ai judecat și nu ne-ai judecat doar "buzele", ci și sufletul unde se pare că ai reușit să pătrunzi.
În plus generalizezi nepermis de mult. Vei fi auzit tu de "manea creștină", însă să ști că cvasi-majoritatea NP nu sunt de acord cu așa ceva. Vei întâlni muzică duhovnicească și la NP, nu doar la ortodocși; trebuie doar să fi cinstit în a o recunoaște.

eodor nastasa 10.05.2010 09:06:07

Candva in negura timpului vietuiau trei ciobani, p'un picior de plai, p'o gura de rai, si unu' se ruga asa : "Doamne, noi suntem trei".

glykys 10.05.2010 10:23:09

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

http://www.youtube.com/watch?v=5GjMA...next=1&index=4

Doriana 14.05.2010 19:35:35

Cand am cantat cu inima uscata,
Fara de griji in cantec alintat.
Mi se parea ca ingeri coboara
In ritmul veseliei de chitara
Stiu insa azi ca atunci nu am cantat
Dar cand am fost cu inima mahnita
Sub cruce apasat si-mpovarat
N-a fost nici melodia stralucita
Nici vers de poezie iscusita
Stiu insa azi ca atuncea am cantat

Cand am cantat sa se auda bine
Cu sunet sigur bine intonat
Si sa nu cante nimenea ca mine
Si sa fiu laudat de orsicine
Oricum as fi cantat n-a fost cantat
Dar cand am fost cu inima zdrobita
Sub cruce-apasat si-mpovarat
Rugandu-L sa ma scoata din ispita
Si-n voce-mi era lacrima topita
Nu se auzea nimic dar am cantat.

Valentin Popovici

Rodica50 14.05.2010 20:44:33

Laudati pe Domnul intru sfintii Lui;
Laudati-L pe El intru taria puterii Lui.
Laudati-L pe El intru puterile Lui;
Laudati-L pe El dupa multimea slavei Lui;
Laudati-L pe El in glas de trambita;
Laudati-L pe El in psaltire si- n alauta.
Laudati-L pe El in timpane si in hora;laudati-L pe El in strune si organe.
Laudati-L pe El in chimvale bine rasunatoare;laudati-L pe El in chimvale de strigare.
Toata suflarea sa-L laude pe Domnul!

gabriela8 14.05.2010 21:04:53

Muzica psaltica! In ortodoxie se canta din suflet si nu e spectacol instrumental!
http://www.youtube.com/watch?v=Ol6k0...eature=related

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:55:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.