Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Rugaciune pentru impacarea cu cei invrajbiti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5044)

cristiboss56 24.06.2009 17:38:54

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 147811)
Cineva,astăzi mi-a trimis pe messinger rugămintea să mă rog pentru vrăjmași.Eu fac aceasta mereu,niciunul din cei cu care am dorit să mă împac nu dă semne că ar dori aceasta.Poate rugăciunea mea este slabă,crdința mea asemenea.Sau...cine știe de ce Dumnezeu nu îngăduie aceasta.
Binecuvintează Doamne pe vrăjmașii mei!

Ști de ce Dorina ? Pentru că nici tu în sinea ta nu o faci 100% din convingere, undeva înăuntrul tău există o reținere. Aici mă refer, nu la persoana ta în mod special, ci la noi toți în general. Există o dorință de împăcare, dar în acea dorință există o reținere mică, dar există, adică nu o facem cu tot sufletul și cu toată inima. Nu conștientizăm în totalitate, dar există și acea reținere !

dorinastoica14 24.06.2009 17:59:55

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 147866)
Ști de ce Dorina ? Pentru că nici tu în sinea ta nu o faci 100% din convingere, undeva înăuntrul tău există o reținere. Aici mă refer, nu la persoana ta în mod special, ci la noi toți în general. Există o dorință de împăcare, dar în acea dorință există o reținere mică, dar există, adică nu o facem cu tot sufletul și cu toată inima. Nu conștientizăm în totalitate, dar există și acea reținere !

S-ar putea să ai dreptate Cristi!
Ca să fiu pe deplin sinceră nici nu știu dacă mai doresc să mă împac cu acei cu care nu sunt în armonie.Este o luptă prea grea,sunt prea multe lucruri pe care nu le înțeleg.
Să dau sfaturi sunt pricepută dar când e vorba de problemele mele trebuie să recunosc că mă descurc mai greu.
E cam la fel cu psihologul care nu înțelege și nu are soluții pentru fiul sau soțul dar,consiliază pe alții și dă verdicte sau asemenea preotului care are fii și fice duhovnicești pe care cu iscusință îi duce pe calea cea bună iar pe fiii sau ficele naturale nu-i poate nicicum aduce la adevăr.

cristiboss56 24.06.2009 18:17:36

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 147882)
S-ar putea să ai dreptate Cristi!
Ca să fiu pe deplin sinceră nici nu știu dacă mai doresc să mă împac cu acei cu care nu sunt în armonie.Este o luptă prea grea,sunt prea multe lucruri pe care nu le înțeleg.
Să dau sfaturi sunt pricepută dar când e vorba de problemele mele trebuie să recunosc că mă descurc mai greu.
E cam la fel cu psihologul care nu înțelege și nu are soluții pentru fiul sau soțul dar,consiliază pe alții și dă verdicte sau asemenea preotului care are fii și fice duhovnicești pe care cu iscusință îi duce pe calea cea bună iar pe fiii sau ficele naturale nu-i poate nicicum aduce la adevăr.

Răspunsul tău mi se potrivește ca o mănușă ! ! !
:25:

patinina34 27.06.2009 02:36:51

Este totusi relativ.
Adica a te impaca cu cei care te dusmanesc are pina la urma mai multe laturi ale problemei:

1. este ca tu sa vrei 100% sa te impaci cu ei(mentionat aici de Cristi)
2. ca tu sa te impaci cu ei in sufletul tau, dar nu fizic
3. ei sa doreasca acelasi lucru

Din aceste motive, pentru mine este important ca eu sa nu simt rancoare fata de vrajmasii mei, sa fiu cu sufletul impacat ca am facut pasul, sa ma rog pentru ei, apoi restul depinde si de ei.

Uneori functioneaza, alteori nu.

Daca nu ai de a face cu crestini, de multe ori nu functioneaza. Uneori nu functioneaza chiar intre crestini...

Acestea fiind spuse, am ajuns la concluzia, ca nu intotdeauna depinde de mine pentru ca o relatie de prietenie sa fie armonioasa, dar eu trebuie sa fac tot ce imi sta in putere sa elimin vrajmasia.

zoridezi 28.06.2009 00:43:41

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 103080)
Am deschis acest topic cu scopul de a incerca sa ne depasim mandria si sa incercam sa iertam pe acei care ne-au suparat sau pe care i-am suparat(sa le cerem iertare).Sunt oameni care atunci cand le ceri iertare automat considera ca tu esti vinovat pentru toate necazurile lor si nu te iarta.
Vreau sa ma rog bumului si milostivului Dumnezeu sa ma ajute sa-mi amintesc de supararile ce am facut altora pentru a putea sa-i rog sa ma ierte.
Ma rog pentru:Maria,Lucretia,Jana -intoarcerea lor cu ganduri bune asupra mea.
Ma mai rog pentru ca Stefan sa se impace cu Raluca.

Macar ai incercat sa le ceri iertare in realitate? Nu se poate sa nu te ierte, e de datoria noastra sa ne recunoastem greselile... du-te si te impaca cu ei si ai sa vezi ce bine o sa iti fie, macar nu o sa te mai simti asa de impovarata. Curaj!

Doamne ajuta :53:

dorinastoica14 28.06.2009 01:51:06

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 148638)
Macar ai incercat sa le ceri iertare in realitate? Nu se poate sa nu te ierte, e de datoria noastra sa ne recunoastem greselile... du-te si te impaca cu ei si ai sa vezi ce bine o sa iti fie, macar nu o sa te mai simti asa de impovarata. Curaj!

Doamne ajuta :53:

Da, de multe ori!

dorinastoica14 28.06.2009 14:52:44

2 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 148646)
Da, de multe ori!

" ...ca nu cumva vreunul din ei să pățească ceva rău pentru mine necuratul nici în veacul de acum nici în cel ce va să fie"
Lângă gardul meu,vecina are niște tufe cu flori.În toamnă a strigat la noi că i-am uscat tufele aruncând asupra noastră potop de vorbe urâte și insulte!
Acum,tufele s-au umplut de flori.Îmi sunt dragi ca de altfel toate florile căci în flori Dumnezeu își arată măiestria și iubirea.
Vecina însă nu le poate vedea sărmana căci zace la pat răpusă de o boală cumplită.O chiiamă Jana și dacă vreți pomeniți-o pe în rugăciunile voastre !
"Iar mie ,Stăpâne dăruiește-mi duhul curăției,al gândului snerit,al răbdării și al dragostei pentru ca în pace și cu bucurie să grăiesc către Tine unele ca acestea "[COLOR=navy]Iartă-ne nouă greșalele noastre ,precum și noi iertăm greșiților noștri"[/COLOR]

zoridezi 29.06.2009 01:15:30

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 148695)
" ...ca nu cumva vreunul din ei să pățească ceva rău pentru mine necuratul nici în veacul de acum nici în cel ce va să fie"
Lângă gardul meu,vecina are niște tufe cu flori.În toamnă a strigat la noi că i-am uscat tufele aruncând asupra noastră potop de vorbe urâte și insulte!
Acum,tufele s-au umplut de flori.Îmi sunt dragi ca de altfel toate florile căci în flori Dumnezeu își arată măiestria și iubirea.
Vecina însă nu le poate vedea sărmana căci zace la pat răpusă de o boală cumplită.O chiiamă Jana și dacă vreți pomeniți-o pe în rugăciunile voastre !
"Iar mie ,Stăpâne dăruiește-mi duhul curăției,al gândului snerit,al răbdării și al dragostei pentru ca în pace și cu bucurie să grăiesc către Tine unele ca acestea "[COLOR=navy]Iartă-ne nouă greșalele noastre ,precum și noi iertăm greșiților noștri"[/COLOR]

Dorinastoica14, imi pare rau de vecina ta, poate ca s-a imbolnavit din cauza ca nu v-ati impacat, cine stie :( Oricum cel mai urat e cand oamenii se urasc de la lucruri minore, in loc sa-si vada de altele mai importante.
Dumnezeu sa o ierte si sa o insanatoseasca grabnic, bine ar fi daca i-ar trece supararea.
Floricelele-s tare frumoase! Ar fi dragut sa-i duci un buchetel de flori ca de impacare, gestul asta face mai mult decat o mie de rugaciuni... ma indoiesc ca si de data asta ar mai ramane suparata pe tine...
E pacat mare sa ramaneti suparate din cauza unui lucru atat de insignifiant! Doamne ajuta!:53:

Hartford 29.06.2009 06:25:23

o rugaciune

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 148695)

Draga Dorina
Uite incearca pentru indeplinirea oricarei dorinte citeste rugaciunea asta de 30 de ori pe zi timp de 40 de zile.

Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei.
Amin

dorinastoica14 29.06.2009 19:39:33

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 148822)
Dorinastoica14, imi pare rau de vecina ta, poate ca s-a imbolnavit din cauza ca nu v-ati impacat, cine stie :( Oricum cel mai urat e cand oamenii se urasc de la lucruri minore, in loc sa-si vada de altele mai importante.
Dumnezeu sa o ierte si sa o insanatoseasca grabnic, bine ar fi daca i-ar trece supararea.
Floricelele-s tare frumoase! Ar fi dragut sa-i duci un buchetel de flori ca de impacare, gestul asta face mai mult decat o mie de rugaciuni... ma indoiesc ca si de data asta ar mai ramane suparata pe tine...
E pacat mare sa ramaneti suparate din cauza unui lucru atat de insignifiant! Doamne ajuta!:53:

Draga mea Zoridezi.Nu cred că s-a îmbolnăvit din această cauză.Îmi pare rău că este bolnavă.I-am trimis minunate flori din grădina mea cu toată dragostea mea.
Ideia este că atunci când nu iertăm acumulăm mult rău sufletului și chiar trupului nostru.
Cel ce iartă se simte eliberat dar cel care nu iartă tare mult rău își face lui și celor ce vor urma după el.Vrăjmașului însă nu-i place iertarea și împăcarea de aceia încuie inimile și mințile noastre cu neiertarea.
Mulțumesc Vasia pentru rugăciune.Voi încerca și cu aceasta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:26:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.