Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   "Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5114)

cristiboss56 02.08.2012 18:39:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 438698)
Ceai de gălbenele, trei frați pătați, soc, pătlagina, scai vânăt, coada soricelului, mușetel... frunze de țelină, pătrunjel, mărar, busuioc, cimbru... echinaceea, hrean, usturoi (prinre cele mai puternice antibiotice naturale), ceapă, țelină, pătrunjel, ridiche neagră și alte plante și legume care au propietăți antiseptice.

:1:

Patrunjelul s-a dovedit o adevarata minune pentru multe afectiuni . Se poate consuma ca atare si da o respiratie proaspata si un miros placut al gurii !
Pacat ca uitam pe zi ce trece de " Farmacia verde ". . . !

glykys 03.08.2012 15:48:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 462848)
Patrunjelul s-a dovedit o adevarata minune pentru multe afectiuni . Se poate consuma ca atare si da o respiratie proaspata si un miros placut al gurii !

Grrr, de cand ma stiu, puneam patrunjelul pe marginea farfuriei la fiecare masa. Imi place mai mult hasmatuchi, ruda sa mai parfumata.

ovidiu b. 03.08.2012 17:08:59

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 462848)

Așa este... pătrunjelul este un bun antiseptic. Păcat că nu ne folosim de aceste medicamente naturale...în schimb la farmacii e plin de oameni care dau tone de bani pe medicamente.

Yasmina 03.08.2012 18:04:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 463010)
Așa este... pătrunjelul este un bun antiseptic. Păcat că nu ne folosim de aceste medicamente naturale...în schimb la farmacii e plin de oameni care dau tone de bani pe medicamente.

Da,pentru ca oamenii se prezinta la doctor in ultimul timp,asta si pt ca unele afectiuni sunt atat de hoate si nu dau semne decat in faza finala.
Atunci,la urgente,nu scapi cu patrunjel,usturoi,ceapa si hrean ci cu medicamente de sinteza.
Cu aceste produse trebuie sa ai o relatie lunga ca sa-si arate roadele,un an,doi.
La primele semne de raceala,la mine nici o medicatie naturista nu-si face efectul :(

stefan florin 03.08.2012 19:20:10

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 463020)
La primele semne de raceala,la mine nici o medicatie naturista nu-si face efectul :(

ca la mai toti oamenii...

ovidiu b. 13.08.2012 13:38:55

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 463020)
Da,pentru ca oamenii se prezinta la doctor in ultimul timp,asta si pt ca unele afectiuni sunt atat de hoate si nu dau semne decat in faza finala.
Atunci,la urgente,nu scapi cu patrunjel,usturoi,ceapa si hrean ci cu medicamente de sinteza.
Cu aceste produse trebuie sa ai o relatie lunga ca sa-si arate roadele,un an,doi.

Păi dacă ai avea o alimentație sănătoasă...racela spre exemplu nu ar mai avea putere asupra ta. Un sistem imunitar puternic greu poate fi doborât și chiar dacă este doborât, raceala are doar o formă ușoară, pe care o rezolvi pe cale naturistă. Dar ca să ajungi aici trebuie să te faci prieten cu prietenii sistemului imunitar. Noi suntem cei care dăm curs bolilor. Așadar nu virușii și bolile sunt de vină, ci noi oamenii. La fel se poate transpune și în planul spiritual.

Yasmina 13.08.2012 19:48:03

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 465026)
Păi dacă ai avea o alimentație sănătoasă...racela spre exemplu nu ar mai avea putere asupra ta. Un sistem imunitar puternic greu poate fi doborât și chiar dacă este doborât, raceala are doar o formă ușoară, pe care o rezolvi pe cale naturistă. Dar ca să ajungi aici trebuie să te faci prieten cu prietenii sistemului imunitar. Noi suntem cei care dăm curs bolilor. Așadar nu virușii și bolile sunt de vină, ci noi oamenii. La fel se poate transpune și în planul spiritual.

Ei,de mic copil am fost mai sensibila.Probabil ca totul a inceput cu pneumonia pe care am avut-o la numai 10 luni de viata.Asta si faptul ca mama nu m-a alaptat.Am dezvoltat alergii si am un sist. imunitar...hmmm.

ovidiu b. 13.08.2012 19:55:00

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 465107)
Ei,de mic copil am fost mai sensibila.Probabil ca totul a inceput cu pneumonia pe care am avut-o la numai 10 luni de viata.Asta si faptul ca mama nu m-a alaptat.Am dezvoltat alergii si am un sist. imunitar...hmmm.

Alăptatul are un rol foarte important în dezvoltarea imunității pruncului. Dar totuși trecutul poate fi frânat ... dar am observat că alimentația ta e una care se bazează pe multe acidități care fac sistemul imunitar ușor de penetrat. :1:

Yasmina 13.08.2012 20:06:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 465108)
Alăptatul are un rol foarte important în dezvoltarea imunității pruncului. Dar totuși trecutul poate fi frânat ... dar am observat că alimentația ta e una care se bazează pe multe acidități care fac sistemul imunitar ușor de penetrat. :1:

Posibil... Dar la ce aciditati va referiti?
Sucurile de fructe? Citricele? Rosiile?

ovidiu b. 13.08.2012 20:23:49

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 465110)
Posibil... Dar la ce aciditati va referiti?
Sucurile de fructe? Citricele? Rosiile?

Roșiile, vinetele, ardeii creează un dezechilibru atât în planul biochimic cât și cel bioenergetic. Și citricile, spre exemplu, ananas se recomandă a se consuma 2/7, adică 2 zile pe săptămână. Am mai vorbit eu de ciuperci care sunt de bază pentru majotritatea vegetarienilor, eu unul însă nu le recomand.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:29:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.