laurschepsis |
11.02.2009 17:41:09 |
Discutii de veac secularizat
Citat:
În prealabil postat de alx
(Post 115574)
laurschepsis, te rog argumenteaza cum am suparat gandindu-ma la rusi, datorita cuvantului "mir". Tot este legat de creier, decizii, modul de interpretare a informatiei receptionate prin receptori, perceptia realitatii. Nu gandesti cu mana, inima, urechea, piciorul, ficatul, unghia, etc. Creier in sensul de subconstient-constient-hiperconstient in tot ansamblul sau, de la materie grosiera, la energie subtila.
|
Doamne-ajuta!
M-am ferit sa pun intrebarile care decurgeau din interventia ta. Una din ele a spus-o Anca mai sus. Dar, fie ca ironizezi cele sfinte, fie ca-l ironizezi pe Traditie, fie ca lasi texte provocatoare, oricum as incerca sa inteleg textul tau, bine, nu suna. Stii si tu asta. Nu-i nimic de explicat. Ce scrisesem acolo era suficient. Decat sa-mi ceri sa argumentez, poate era mai bine sa faci tu altceva.
Da-mi voie, te rog, sa-ti spun ca eu ma bucur ca ai venit pe acest forum. Asa cum observa Adrian, pari posesoarea unui bagaj de cunostinte care iti permite sa dialoghezi usor. Dar, si aici este un "dar" foarte important. Ai venit intr-un spatiu in care cunoasterea se face si prin iubire. Iar, raspunsul la iubire este tot iubirea. Este revelatia. Raspunsul divin. Asta s-a intamplat si la Manastirea Petru Voda. Maica Domnului a raspuns la iubire cu un semn de iubire. Care sunt semnificatiile acestui semn de iubire? Multe. S-a scris mult pe acest forum despre Parintele Iustin Parvu - sa-i dea Dumnezeu inca multi ani frumosi printre noi - incat nu mai e nevoie si de gandurile mele.
E, acest gen de cunoastere presupune un aport sufletesc masiv si curat. Si bine echilibrat rational. Nu exclude stiinta si inseamna echilibru. Echilibru intre minte si inima. Sa crezi nu inseamna doar sa intelegi. Inseamna si sa simti, si, mai ales, sa faci.
Daca poate cineva, nimeni nu il opreste sa ajunga la Dumnezeu cu teorema cresterilor finite (Lagrange). Numai ca s-ar putea sa piarda timp pretios.
Inca o data, bine ai venit printre noi. Adica, fii binecuvantata!
Doamne-ajuta!
|