Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   "Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5638)

Negroponte 15.02.2009 21:48:07

Draga Sofia dincolo de credinta fiecaruia dintre noi,pe care Domnul o stie,incearca sa respecti Divinitatea, scriind cu litera mare despre Dumnezeu,si pe forumisti fara adresari de tip "matale".Doamne ajuta!

antoradoi 15.02.2009 22:29:13

Statistica

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 116414)
Cristian am ocazia sa ma ocup de statistici. Exista o vorba in lumea asta a statisticienilor: "NU cred decit intr-o statistica manipulata de mine"
O statistica de felul celei prezentate de tine nu are nici o importanta. Si o sa ma explic , explicind si primul meu mesaj care a "atins" teologii de profesie si pe cei amatori. Chiar daca ar spune toata America ca crede asta nu schimba nimic din datele problemei. Crede si tot iadul! Intre a crede si a face cele ale credintei e un drum lung.

"Statistica este apogeul minciunii" Am lucrat pentru Instit de Statistica,intr-un program de colaborare.Trebuia sa fac un sondaj in jud Ilfov.Dintr-o localitate imi erau trecute intr-un tabel anumite adrese(aleatorii sau ba ,habar n-am!..) Cetateanul ,la poarta caruia sunam si-i spuneam ca sint reprezentantul Inst de Statistica,ma lua la 3 zicindu-mi:pai observ ca la vecinu' n-ati sunat!Ce-i smecheria asta? Si ,de la unul dintre proprietari am scapat doar pt ca masina mea a demarat la timp...(imaginati-va..omul sapa in gradina...!!!)...Apoi ,tot cu ocazia acelui sondaj (facut in 2006) am descoperit ca Dl Gioana avea o cas in Snagov care nu era trecuta la...taxe si impozite.Intreb si mi se raspunde ,ofensator :-"daca cetateanul n-a venit sa declare proprietatea ,noi nu-l putem obliga!!!"-Domnilor,dar e ditai viloiul,cu iesire la lac,vreti sa va cred cind imi spuneti ca nu aveati habar ca in localitatea dv exista acesti mastodonti (cladiri)?Nu trebuiesc platite taxe?Pai io mi-am cumparat o rabla de Dacie si am platit instant impozitu'!Asa ca nu va mai tineti de glume si raspundeti-mi cite HA are omul si cite alea ,alea ,ce era trecut in tabelu' ala de la UE,caci putin imi pasa mie ca e vb de Dl Gioana(cu mastodontu' lui) si/sau o amarita de batrinica saraca lipita pamintului,care n-avea nici dupa ce bea apa(si pe care cadea bojdeuca).Asa ca sa nu ne mai luam dupa statistici!...In ceea ce priveste "a crede si a face cele ale credintei",da,si eu sint de parere ca trebuie sa unim CREDINTA cu FAPTA,si "sa-L cunoastem pe Dumnezeu asa incit sa-l reprezentam in caracterul nostru!" Un CRESTIN nu poate sa se roage dimineata 10 minute si mai apoi, toata ziua ,sa se poarte ca un salbatic.NU.Ci este cu luare-aminte la tot.
Toate bune!

laurschepsis 15.02.2009 23:49:08

Alege nadejdea!!!

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 116029)
Cand ma uit in jur si la televizor la lumea actuala nu prea imi vine sa cred ca pentru foarte multi dintre noi este importanta religia cel putin nu pare .Se vede ca lumea a ajuns rau de tot.Este foarte importanta credinta in vremurile aproapitate Apocalipsei.

Doamne-ajuta!

Frate Alin, suntem dupa 70-80 de ani de cadere, in ultimii 10 am intrat chiar in picaj. Dupa '89 avalansa de ispite ne-a gasit cu garda jos si nu a fost necesar prea mult efort ca sa ne insusim patimi noi. Parintele Teofil Paraian spune ca pentru a ne despatimi trebuie nu numai sa identificam patima ci si sa o inlocuim cu exercitiul unei virtuti. Altfel revii la exercitiul pacatului (patima) pe care tocmai credeai ca l-ai eliminat sau, asa cum se intampla cel mai des, inlocuiesti o patima cu alta. De aceea, ceea ce a scris Marius (bmd) la prima interventie eu sustin si spun ca este corect. Indiferent ca te consideri crestin sau ateu, hindus sau baptist, important la "examen" nu este cat de bine ai inteles teoretic teologia sau fizica cuantica, important este cat ai practicat efectiv binele Hristic. Totusi, in ultima vreme ceva se misca. In sensul bun. Chiar si azi, am constatat ca din ce in ce mai multe biserici din Bucuresti au devenit neincapatoare. Observ aceasta situatie de aproape 1 an. Nu deznadajdui. In jurul fratiei tale este si frumos si mult bine. Numai ca acesta se manifesta mai discret decat raul. Parintele Cleopa stim ce spunea: Raaaaaaaaaaaaabdaaaaaaaaaaaare, raaaaabdaaaaaare... Si dupa aceea, raaaaaaaabdaaaaaaaaareeeee... . Dar, era vorba de o rabdare activa atat fata de tine cat si fata de semeni. Si mai era ceva in acel raaaaaabdaaaaaaaaaaaare imperativ: era multa nadejde. Sa ne rugam dar, sa nu uitam sa si facem ce trebuie. Ca, slava Domnului, avem atatea in jurul nostru care trebuie sprijinite.

Doamne-ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:17:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.