Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre sufletul nostru (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5828)

patinina34 10.03.2009 18:59:19

Oare s-a mai intimplat cuiva sa ofteze fara motiv, sa respire greu fara motiv, sa se simta impovarat ca si cum ar fii dus in spate o povara grea ( imaginara)?

silverstar 10.03.2009 19:06:01

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 121612)
Oare s-a mai intimplat cuiva sa ofteze fara motiv, sa respire greu fara motiv, sa se simta impovarat ca si cum ar fii dus in spate o povara grea ( imaginara)?

[COLOR=green]Subconștientul tău deja a primit semnale cu ceea ce urmează să se întâmple, bun sau mai puțin bun... Chiar subiectele deschise pe forum spun ceva... Gândește pozitiv și roagă-te![/COLOR] :5:

monica.miholca 10.03.2009 20:15:56

Citat:

Mie mi s-a intamplat; dar intotdeuna este un motiv, de obicei e ceva care ne doare si de care nu ne place sa ne amintim, ceva care ne deranjeaza in adancul nostru; ceva ce credem ca nu putem controla si refuzam sa traim...

ioan_si.atat 10.03.2009 20:27:47

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 121610)
[COLOR=green]Bună seara! [/COLOR]
[COLOR=green]Nu știu câtă dreptate am și nici nu vreau să oblig pe cineva să mă creadă. Dar asta e ceea ce am trăit... [/COLOR]
[COLOR=green]Sufletul doare, așa cum doare un genunchi lovit sau cum doare stomacul. Diferența e că pentru durerea sufletului nu există medicamente, decât voință proprie, implicare, luptă cu tine însuți. [/COLOR]
[COLOR=green]Primul lucru pe care l-am făcut a fost să accept ceea ce mi s-a întâmplat și apoi să mă resemnez... Este foarte greu să te resemnezi, să-ți accepți, să-ți recunoști neputința... De asta mi-a trebuit atâta timp.[/COLOR]

Da. Chiar inteleg. Cel mai greu este sa-ti recunosti neputinta. Mai ales daca esti obisnuit sa te ghidezi dupa propriile principii si sa nu depinzi, decat poate partial de altcineva. Resemnarea? Intr-adevar dureaza mult. Durerea sufletului ramane. Oare pana cand?

Doamne-ajuta!

silverstar 10.03.2009 20:42:00

Citat:

În prealabil postat de ioan_si.atat (Post 121640)
Da. Chiar inteleg. Cel mai greu este sa-ti recunosti neputinta. Mai ales daca esti obisnuit sa te ghidezi dupa propriile principii si sa nu depinzi, decat poate partial de altcineva. Resemnarea? Intr-adevar dureaza mult. Durerea sufletului ramane. Oare pana cand?

Doamne-ajuta!

[COLOR=green]Durerea sufletului poate fi atenuată, anulată, vindecată, cu eforturi mari și voință proprie... Cu multă tenacitate și consecvență. [/COLOR]
[COLOR=green]Rămân regretele, regretele de a nu putea mai mult... Întoarcerea în timp...[/COLOR] :29:

carmina 10.03.2009 20:42:33

Citat:

am folosit expresia "ma doare sufletul" in momente in care simteam o greutate imensa apasand asupra pieptului;cu fiecare dezamagire,nedreptate,simteam cum inima se pietrifica,mai corect spus,se ascunde in spatele unor ziduri grele,de piatra...de fiecare data..
pana am ajuns sa nu o mai simt;tot timpul am cautat sa respect legile moralitatii crestine,m-am lasat condusa de ratiune....
pana cand am aflat ce inseamna cu adevarat iubirea crestina...atunci lacrimile au inceput sa curga siroaie,fara a plange propriu-zis,zidurile grele care se ridicasera imprejurul inimii se prabuseau rand pe rand,simteam cum lumina,caldura si iubirea imi invadau sufletul....
si,Doamne,cata nevoie aveam...cu cat primeam mai multa iubire,caldura si lumina,cu atat nevoia de a reveni devenea tot mai mare...prezenta Domnului o simt si acum in fiece colt al manastirii......iar cu cat ma aproprii astfel mai mult de Dumnezeu,cu atat simt cum dimensiunile mele scad,uneori ma contopesc cu tot ceea ce ma inconjura,devin una cu natura,ma regasesc in fiece fir de iarba si arbore si adiere de vant si nor si strop de ploaie......
si totul se bucura si multumeste Creatorului.
nu cred ca ne putem apropia altfel de Ziditor decat prin rugaciune;insusi Duhul se va ruga pentru noi cu suspine negraite...
lacrimi de bucurie,lacrimi de neputinta,lacrimi de pocainta,toate se impletesc,iar Domnul le primeste pe toate,mangaie si alina,ia de pe umeri toate poverile,haina noua daruieste...
Doamne,ce-am facut ca sa merit dragostea Ta?

ioan_si.atat 10.03.2009 20:51:11

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 121644)
[COLOR=green]Durerea sufletului poate fi atenuată, anulată, vindecată, cu eforturi mari și voință proprie... Cu multă tenacitate și consecvență. [/COLOR]
[COLOR=green]Rămân regretele, regretele de a nu putea mai mult... Întoarcerea în timp...[/COLOR] :29:

Dar se poate? Chiar ai reusit s-o elimini? Imi doresc sa reusesc si eu candva.

Anca-Miha 10.03.2009 20:57:22

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 121548)
Eram ironic la adresa lui patinina34 :)

O ironie gratuita. Nina vorbea din punct de vedere religios si a indicat ca sursa Patericul; nu a fost o parere personala.

silverstar 10.03.2009 21:01:59

Citat:

În prealabil postat de ioan_si.atat (Post 121650)
Dar se poate? Chiar ai reusit s-o elimini? Imi doresc sa reusesc si eu candva.

[COLOR=green]Citește și recitește ce am scris eu dacă tu crezi că-ți poate fi de folos, și hotărăște momentul. Sigur că vei reuși.[/COLOR] :29:

carmina 10.03.2009 21:13:39

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 121644)

restul vine de la Dumnezeu;trebuie doar sa te decizi cand te vei lasa in mainile Lui cu totul...

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:45:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.