Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Suferinta ne face mai buni sau mai rai? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6002)

dorinastoica14 08.04.2009 21:19:41

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 127427)
Dorina, cand ai o boala sau o suferinta de orice fel, spuneti: "am meritat cu prisosinta acest lucru, si chiar mai mult de atat", in loc sa te revolti. Repeta de multe ori si pana la urma devine modul tau de a privi lucrurile. Dar cred ca stii acest lucru...

Vreau dragă Anca să-ți amintesc că atunci când deschid un topic nu o fac pentru că aș avea eu personal nelămuriri legate de acel subiect(asta nu înseamnă că le știu pe toate) ci pur și simplu doresc să știu ce gândesc frați creștini mai sporiți sau mai puțin sporiți decât mine referitor la subiectul respectiv.
Săptămâna care urmează culminând cu ziua de joi ne pune înainte cele trei ipostaze ale suferinței.Iisus Hristos care este răstignit pentru păcatele noastre(sacrificiul suprem),tâlharul care în ultima clipă își câștigă mântuirea și tâlharul care rămâne același tâlhar și pe cruce.
Nu vreau să supăr pe cineva dar am văzut oameni care fiind bolnavi în faza terminală aveau o ură cumplită pe tot ce era viu în jurul lor.
Eu nu cunosc cât de tare sunt în credință dar mă rog bunului și milostivului Dumnezeu să mă întărească în momente de grea încercare căci încă sunt om și trăiesc printre oameni.

Anca-Miha 08.04.2009 21:37:10

Te rog sa ma ierti, Dorina draga, dar am presupus ca tu stii aceste lucruri; deci cele scrise de mine erau mai mult pentru cei, care inca deplang situatiile in care ajung sa sufere .

windorin 08.04.2009 21:40:42

Suferinta lui ION o face pe MARIA sa'l iubeasca si mai mult.
Si suferinta MARIEI o face si mai iubita si ascultata de catre copiii ei.

Deci, suferinta poate fi si o crestere in iubire, nu numai in rabdare.

silverstar 08.04.2009 21:42:45

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 127492)
... căci încă sunt om și trăiesc printre oameni.

[COLOR=green]Să-ți păstrezi latura umană, să nu uiți niciodată că ești OM.[/COLOR] :3:

dorinastoica14 08.04.2009 22:07:43

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 127505)
Te rog sa ma ierti, Dorina draga, dar am presupus ca tu stii aceste lucruri; deci cele scrise de mine erau mai mult pentru cei, care inca deplang situatiile in care ajung sa sufere .

Te rog să mă ierți dacă te-am supărat cu ceva:1: ai un suflet mare și vrei să zidești prin cele ce spui dar eu, încă mă lupt cu neputințele mele.Doamne ajută!

Anca-Miha 08.04.2009 23:12:32

Va multumesc ca m-ati luminat in privinta saptamanii luminate. Era si logic, dar eu cu logica vad ca stau cam rau.

heaven 09.04.2009 07:06:05

Suferinta cand ne este data este cu un scop precis si anume de a invata din lectiile care ne sunt servite prin intermediul ei.
Daca nu invatam,ba,mai mult,ne inraim,inseamna ca am suferit degeaba si cu siguranta lectiile se vor repeta pana vom reusi sa trecem la un alt nivel de intelegere al lucrurilor.

patinina34 09.04.2009 07:57:17

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 127560)
Suferinta cand ne este data este cu un scop precis si anume de a invata din lectiile care ne sunt servite prin intermediul ei.
Daca nu invatam,ba,mai mult,ne inraim,inseamna ca am suferit degeaba si cu siguranta lectiile se vor repeta pana vom reusi sa trecem la un alt nivel de intelegere al lucrurilor.

In cazul asta este vorba de pacatul repetat, spovedit si repetat, adica, va fii pina la urma...iertat sau neiertat?

Anca-Miha 09.04.2009 12:00:12

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 127560)

Problema e, ca aceste lectii devin tot mai grele, mai dureroase pe masura ce se repeta; facem pasi pe loc si nu stim de ce. De aceea e bine sa ne intrebam in fiecare zi de ce ni se intampla anumite lucruri.
Cunosc oameni, care ani dearandul s-au lovit de acelasi tip de probleme, au intalnit aceeasi oameni, care i-au dezamagit si nu au invatat nimic din aceste experiente, pentru ca au considerat ca doar celalalt e de vina, partea lor de vina ignorand-o total. Unii oameni nu sunt in stare sa-si vada partea lor de vina, fie ea cat de mica, pentru a putea invata ceva din evenimentele vietii personale.

Anca-Miha 09.04.2009 12:05:55

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 127567)
In cazul asta este vorba de pacatul repetat, spovedit si repetat, adica, va fii pina la urma...iertat sau neiertat?

Cand se repeta pacatul, cel spovedit se adauga, incarcandu-ne cu si mai mult pacat.
Poate nu intamplator omul sfarseste viata prin boala, caci atunci doar sufera, ispaseste din pacate si nu mai are posibilitatea sa adauge altele. Este putina noastra contributie la mantuire.
Ce-i drept, sunt unele exceptii, care si in ceasul mortii tot mai pacatuiesc. Dumnezeu sa-i ierte pe acestia.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:24:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.