andreicozia |
01.05.2009 17:07:34 |
Mi se pare foarte trist sa mergi la mare pentru a te bucura de natura, de comuniunea cu oamenii, asa cum sunt ei..., si altceva sa nu vezi decit draci si indraciti in jurul tau. Aceasta atitudine mi se pare contrarie spiritului crestin.
Eu din aceasta povestire, ca si cea cu muzica clasica dealtfel, eu unul , am simtit un suflet chinuit de propriile frustrari si neimpliniri, neliniste pe care o reflectam prin semenii nostrii
Gindul imi fuge imediat la frumoasele povestiri din Filocalie si alte povestiri ale sfintilor de la inceputul crestinismului.
Citind impresiile "de vacanta" lui Alin, mi-am aduc aminte de sfintul Simeon care, a preferat in loc de critica "de citi draci vede in jurul lui necontenit" ...a tacut,...si locuia intr-un grajd parasit cu o prostituata de care avea grija si-i ingrija ranile care le capata din activitatile ei nocturne, o spala, o hranea, o imbraca, si toate acestea le facea in liniste deplina, fara cuvinte de ocara sau conferinte scripturistice.
Alt sfint, nu-i mai tin minte numele, parca Antonie din Egipt, la fel, era tot timpul vazut in compania prostituatelor care umblau mai tot timpul dezbracate, si de care el avea grija, chiar ridea si se amuza cu ele, le ruga sa-i permita lui sa munceasca pentru intretinerea lor, lucru pe care-l realiza din greu, muncind la sapat de canale si in constructii, numai pentru a le opri de la a-si vinde corpul.
Din putinul pe care l-am inteloes eu din crestinism, cred ca cel mai bine este sa nu ne legam de oameni si ce fac ei, ci sa pasim linistiti mai departe chiar daca trecem prin multimi de femei goale si munti de sticle de bere si oameni care beau si se amuza cu manele.
Gindeste-te ca astfel Hristos te incearca pe TINE nu pe EI
|