Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Tacerea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6259)

eduardd 19.05.2009 13:29:33

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 139243)
Daca ai sa intelegi sensul cuvintelor, aceasta este o comunicare. Dar daca ai sa intelegi si sensul tacerilor, aceasta este o comuniune.

Minunat cuvant Marius! Pur si simplu, m-i-n-u-n-a-t!!! Mi-a bucurat inima, multumesc! :6:

costel 19.05.2009 16:06:49

Cel care tace este pentru omul de azi expresia omului lipsit de raspuns. Mai indraznet spus, e chipul omului prost, neinformat.

Se spune ca e indicat sa tipi, sa argumentezi, sa te justifici, ... ca sa reusesti, sa ai rezolvari.

Cred ca atunci cand va invata omul sa asculte, sa faca ascultare, va cunoaste si importanta tacerii.

adrian010155 19.05.2009 18:05:18

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 135988)
Părintele Iuatin Pârvu spunea
[SIZE=3]"[COLOR=darkred]Trebuie să știi când să taci și când să vorbești"[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]"Dacă nu ai trăire ortodoxă nici să nu îndrăznești să spui ceva[/SIZE].Dar chiar și atunci când ai mai puțin și te temi să nu pierzi dreapta credință,îți dă Dumnezeu și putere și înțelepciune să mărturisești și curaj și spirit de jertfă,cel mai important este să fii acolo,pe calea cea strâmtă"

Cuvintele parintelui sunt adevarate. Dupa marimea scrisului inteleg ca nu esti de acord cu ce am spus eu. Nici nu am aceasta pretentie. Am exprimat doar convingerea mea. Eu m-am referit la cuvant, nu la clevetire.

adrian010155 19.05.2009 18:15:34

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 136413)
Este o mare diferenta intre cuvant si rostire. Tacerea nu presupune absenta cuvantului, ci dimpotriva.

Este adevarat dar tacerea poate fi asimilata si locului unde si-a ascuns slujitorul banutul primit de la stapan si pe care i l-a dat intact la intoarcere, drept pentru care a fost numit "sluga netregnica". Nu sint adeptul clevetirii dar nici al tacerii. Trebuie sa existe un echilibru. Tacerea poate sa presupna prezenta cuvantului dar poate sa ascunda si absenta cuvantului.

dorinastoica14 19.05.2009 20:53:10

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 139297)
Cuvintele parintelui sunt adevarate. Dupa marimea scrisului inteleg ca nu esti de acord cu ce am spus eu. Nici nu am aceasta pretentie. Am exprimat doar convingerea mea. Eu m-am referit la cuvant, nu la clevetire.

Nicidecum Adrian! Este doar un alt punct de vedere.Am scris ceva mai mare căci m-am regăsit în aceste cuvine și poate...pentrucă în acele zile ar fi trebuit să dau niște replici la o provocare și am ales să tac.
Îți citesc cu interes postările.:6:

adrian010155 19.05.2009 22:04:10

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 139352)
Nicidecum Adrian! Este doar un alt punct de vedere.Am scris ceva mai mare căci m-am regăsit în aceste cuvine și poate...pentrucă în acele zile ar fi trebuit să dau niște replici la o provocare și am ales să tac.
Îți citesc cu interes postările.:6:

Ma bucur si iti multumesc, Dorina :6: :6: :6:

heaven 20.05.2009 07:32:02

Tacerea are rostul ei la momentul ei.
Dar cum s-ar fi raspandit invatatura in lume doar prin tacere?
Adrian010155,ai spus ceva intelept: trebuie sa existe echilibru!

Citat:

Părintele Iuatin Pârvu spunea
"Trebuie să știi când să taci și când să vorbești"
-perfect de acord!

Citat:

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, de a avea curajul sa schimb ceea ce pot si de a face diferenta intre cele doua.
- e valabil si in acest caz.

monica.miholca 20.05.2009 13:13:29

Rugaciuni pe malul lacului, Sf Nicolae Velimirovici

Un cuvant minunat!

XII
[...]
"Ah, daca macar ati sti cat e de mare dulceata si largimea si taria cand ajungi la capatul tuturor povestirilor, acolo unde incep istorisirile si acolo unde ele se sfarsesc. Acolo unde limba tace si unde totul se spune dintr-o suflare!
Cat de plictisitoare devin atunci toate indelungile si obositoarele povestiri ale creaturilor! Cu adevarat ele sunt tot atat de plictisitoare ca pentru cel obisnuit sa vada fulgerul si caruia ii spui povestiri despre fulger.
Primeste-ma in Tine, o Unule Nascut Fiule, asa incat sa pot fi unul cu Tine asa precum am fost inainte de creatie si de Cadere.
Fie ca lunga si plictisitoarea mea poveste despre Tine sa se sfarseasca cu vederea Ta, fie si de o clipa. Fie sa moara inselarea mea in privinta Ta, care m-ar putea face sa cred ca sunt ceva fara de Tine, ca sunt altceva inafara Ta.
Urechile-mi sunt pline de povesti. Ochii mei nu mai cauta sa vada nimic inafara de Tine, esenta mea, Cel plin de povestiri. "

LapetiteMoc 21.05.2009 16:08:22

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 139300)
Este adevarat dar tacerea poate fi asimilata si locului unde si-a ascuns slujitorul banutul primit de la stapan si pe care i l-a dat intact la intoarcere, drept pentru care a fost numit "sluga netregnica".

Asocierea mi se pare nepotrivită. Ceea ce a făcut slujitorul cu talantul este ignoranță, lipsă de credință, de nădejde, de pricepere spirituală. Nu văd nicio legătură cu tăcerea.

LapetiteMoc 21.05.2009 16:12:45

La mulți ani !

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 139277)
Cel care tace este pentru omul de azi expresia omului lipsit de raspuns. Mai indraznet spus, e chipul omului prost, neinformat.

Se spune ca e indicat sa tipi, sa argumentezi, sa te justifici, ... ca sa reusesti, sa ai rezolvari.

Cred ca atunci cand va invata omul sa asculte, sa faca ascultare, va cunoaste si importanta tacerii.

La mulți ani, Costel! Sfinții Împărați să vă apere toate cele duhovnicești !

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:25:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.