![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
A spune ca nu crezi ca o asemenea initiativa ar avea efect bun, inseamna a nega invierea lui Hristos, iar a afirma invierea lui Hristos inseamna a spune ca o constitutie bazata pe Legea lui Hristos va functiona extraordinar, fara nici o urma de indoiala. |
Citat:
Sunt de acord cu tine in multe privinte. INTERZICEREA de care vorbesti insa, acest proces dificil si delicat, trebuie sa fie facut cu mult tact. Trebuie sa cintarim bine CU CE INLOCUIM ceea ce interzicem fara sa fortam pe nimeni. Copiilor cind le spunem de nenumarate ori, NU FACE ASTA! Oare este de ajuns sa ne limitam la aceasta fraza, nu! ci trebuie sa-i oferim expunere la altceva mai bun, sa-i incarcam cu treburi folositoare( ca altfel nu a inteles nimic si NU INVATA NIMIC BUN ci ramine doar cu interdictia) In cazul Ortodoxiei si promovarii valorilor ei solide in conditii de tara plina de lupi rapitori care se simt ca acasa este foarte greu, dar DIN PACATE am ales am ales la nivel de popor aceasta cale. In schimb libertatea absoluta de a alege IN GENERAL este o utopie, insa la ce faceam eu referire aici pe forumul crestin era strict libertatea de a alege sa traiesti prin religia ortodoxa care trebuie sa vina in mod natural NU FORTAT |
Citat:
o constitutie trebuie sa aiba la baza respectarea drepturilor tuturor cetatenilor indiferent de religie, etnie, sex, orientare sexuala etc. moralitatea crestina, desi are si multe parti bune este deficitara in multe capitole - discriminare sexuala, homofobie, intoleranta religioasa, sustinerea sclaviei (am postat niste exemple pe topicul cu morala). toate aceste probleme se regasesc in NT, in VT sunt idei si fapte cu adevarat infioratoare pentru secolul 21. la urma urmei nu inteleg dorinta vosatra de a obliga pe altii sa va urmeze, credinta si moralitatea. daca Dumnezeu exista in varianta biblica atunci ne va pedepsi dupa moarte. cum ramane cu liberul arbitru atat de mult indragit de religia ortodoxa? |
Citat:
Orice forma de fortare a omului catre duhovnicie nu duce decit la dezastru. Ce smerenie mai este cea fortata din teroare ca iti zboara capul? aaaaa, nu-ti zboara si exagerez? atunci lasa-ma tata sa ajung eu cu viteza mea de insusire a credintei nu mi-o impune tu pe a ta. Esteeee greu! |
Dex, diferenta intre mine si tine, e ca eu cred si intr-o viata dincolo de cea pe care o traiesti acum. Pentru mine, toate faptele imorale isi pun amprenta asupra omului. As putea spune ca il "murdaresc". Si pe cat de "murdar" va fi omul, pe atat de mult va suferi.
Sigur, nu putem impune cu forta un anumit mod de viata, dar nici nu pot sta linistit ca prostitutia e legalizata. A sta linistit, inseamna a nu ma interesa de soarta celui de langa mine. Si te rog sa ma crezi, orice crestin adevarat e interesat si de ceilalti, nu doar de sine. Asa ca retinerea omului de a accepta de ex: homosexualitatea, nu se datoreaza lipsei de intelegere a libertatii. El e impotriva nu pentru a ingradi libertatea omului, ci pentru a-l face liber cu adevarat. Pentru un crestin a fi liber inseamna a fi un om care nu este purtat de diverse patimi, nu e robit de ele. Nu stiu daca m-am facut inteles, insa, nu doresc sa ne vezi pe noi crestinii ca fiind niste oameni din pestera, doar pentru ca nu suntem de acord cu legalizarea unor asa zise drepturi. Nu sunt pentru o constitutie crestina. Cred ca misiunea Bisericii nu e de a da legi, ci de a-l sfinti pe om. Iar omul nu se sfinteste prin legi. Dar nu sunt nici pentru o constitutie in care totul e permis ca invocare a drepturilor omului. Si asta pentru ca privesc si dincolo de chipul acestei lumi si stiu ca nu orice mod de vietuire te face "locuitor al raiului". |
Citat:
sunt de acord ca ai idei si credinte diferite de ale mele si ti le respect. problema apare cand incercati sa le impuneti aproapelui. sa presupunem de dragul conversatiei, ca morala crestina este o varianta foarte buna. chiar si asa nu poti impune binele cu forta. stim cum este cu dragostea cu de-a sila... Citat:
Religia de orice fel trebuie sa aiba libertate si sa incerce atragerea de noi adepti, insa nu trebuie sa se implice in politica si in guvernarea tarii. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:09:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.