Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Am fost la o adunare a NP (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6468)

tricesimusquintus 29.09.2009 19:17:47

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169791)
daca tot v-ati bagat in hora jucati ! adica dati informatii ,care este stilul de viata sanatos adoptat de fratii nostrii protestanti si neoprotestanti ? bunicul meu are 81 de ani ,fost farmacist ,dascal la biserica ,a trait un stil de viata sanatos ,aproape de D-zeu ,crestin ortodox ,si cu voia lui Doamne va mai trai ! deci ...nu inteleg ,sunt mai mototoala ,ma faci sa inteleg ,multumesc !

Când se face un studiu de acest fel, sunt importante concluziile bazate pe un eșantion apreciabil de subiecți, nu cazuri izolate. Și este vorba de zeci de mii de subiecți urmăriți pe parcursul a zeci de ani, nu doar la un moment dat...

elenavioletacocos 29.09.2009 19:20:56

in ce consta studiul ? fiti mai explicit scumpul meu frate crestin !

ovidiu-s 30.09.2009 19:14:26

Una din prostiuțele cu care sunt indobitociți adventistii este si aceea că secta lor ar fi "inițiat reforma in sanatate" in America, (de paracă până la ei, oamenii se spălau de două ori pe an, traiau in păduchi și nu aveau nici un fel de cunoștiințe de igienă).

Adevărul este că din patru copii câți a a adus pe lume fondatoarea sectei, Ellen White, doi au murit de mici, adică e vorba de o mortalitate infantilă de 50% la născuți vii in cazul ei, de aproape două ori mai mare decât era mortalitatea infantilă în America la mijlocul secolului 19.
Sotul Ellenei White, afaceristul James White nu a trăit decât 60 de ani. Fondatoarea sectei, adică soția lui, în schimb i-a supraviețuit mai mult de 20 de ani (neducând altă grijă decât să își indobitocească adepții din câteva țări).

tricesimusquintus 01.10.2009 00:24:10

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169806)
in ce consta studiul ? fiti mai explicit scumpul meu frate crestin !

Prestigioasa revista National Geographic a publicat un lung articol pe această temă. Pe scurt, aici:

http://ngm.nationalgeographic.com/ng...re1/learn.html

elenavioletacocos 01.10.2009 10:43:17

nu domnule eu nu vreau sa citesc pe site-ul dat de tine ,eu vreau sa imi exemplifici din secta ta ,din casa unde va duceti voi sa va tineti rugaciunile ,ce se intampla cu acolo !

tricesimusquintus 01.10.2009 13:42:27

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 170214)
nu domnule eu nu vreau sa citesc pe site-ul dat de tine ,eu vreau sa imi exemplifici din secta ta ,din casa unde va duceti voi sa va tineti rugaciunile ,ce se intampla cu acolo !

Nu înțeleg ce informație doriți mai concret.

elenavioletacocos 01.10.2009 16:27:03

voi nu mancati carne deloc ? pe ce se bazeaza stilul de viata sanatos adventist? ati auzit de grupele de sange ?
eu din cauza bolii mele cronice trebuie sa mananc in functie de ea ,dar si de grupa mea de sange,dc nu mananc porc este pt ca am colonul iritabil si nu am voie .nu stiu explica-mi in ce consta stilul de viata sanatos al casei adventiste pe care o frecventezi !

tricesimusquintus 01.10.2009 18:48:32

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 170349)
voi nu mancati carne deloc ? pe ce se bazeaza stilul de viata sanatos adventist? ati auzit de grupele de sange ?
eu din cauza bolii mele cronice trebuie sa mananc in functie de ea ,dar si de grupa mea de sange,dc nu mananc porc este pt ca am colonul iritabil si nu am voie .nu stiu explica-mi in ce consta stilul de viata sanatos al casei adventiste pe care o frecventezi !

Unii mânânca carne, alții nu, însă în general toți tind spre o dietă cât mai vegetariană. Însă stilul de viață cuprinde mai mult decât dieta, se are în vedere și abstinența totală de la alcool, tutun, droguri, evitarea exceselor de orice fel, mișcare în aer liber, etc. În general cam tot ce a descoperit în acest domeniu medicina modernă, lucruri pentru care am fost luați în bătaie de joc acum 140 de ani.

elenavioletacocos 02.10.2009 08:51:03

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 170385)
Unii mânânca carne, alții nu, însă în general toți tind spre o dietă cât mai vegetariană. Însă stilul de viață cuprinde mai mult decât dieta, se are în vedere și abstinența totală de la alcool, tutun, droguri, evitarea exceselor de orice fel, mișcare în aer liber, etc. În general cam tot ce a descoperit în acest domeniu medicina modernă, lucruri pentru care am fost luați în bătaie de joc acum 140 de ani.

... asa vrei tu sa crezi ! cafea aveti voie sa beti ? si nu inteleg : unii mananca carne ,altii nu ! pai nu trebuie sa fie o regula pt toti ? sau fiecare face ce vrea ...si chiar imi permit sa te contrazic ,nu doar voi duceti un stil de viata sanatos ,si unii dintre noi o fac,ca ex uite eu duc o viata cu dieta de cand mi s-a descoperit boala ,recunosc mai am momente cand mai mananc dulciuri in exces etc
dar mi se pare ca nu e dreapta convingerea ca doar voi duceti o viata sanatoasa !
eu stiu adv care ....

tricesimusquintus 02.10.2009 09:39:07

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 170475)
nu inteleg : unii mananca carne ,altii nu ! pai nu trebuie sa fie o regula pt toti ? sau fiecare face ce vrea

Nu este o "regulă" în această privință, calitatea de membru nefiind afectată de dieta carnată. Este doar o recomandare privind viața sănătoasă.

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 170475)
...si chiar imi permit sa te contrazic ,nu doar voi duceti un stil de viata sanatos ,si unii dintre noi o fac [...] dar mi se pare ca nu e dreapta convingerea ca doar voi duceti o viata sanatoasa!

Nu mă contrazici, deoarece nu am afirmat că suntem singurii ce ducem o viață sănătoasă. Este adevărat că tot mai multe persoane neadventiste descoperă avantajele unui asemenea stil de viață: fără tutun, alcool, carne, etc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:08:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.