În prealabil postat de vsovi
(Post 144908)
poi daca shi pomii shi unele pietre au suflet cum spui dumneata ca animalele n-au suflet, cand este scris ca primul nascut al vacii, al oii shi primul ieshit din ou sau din tzarana al porumbului sunt sfintzi, dumneata spui ca n-au suflet? ba, iarta-ma ca te contrazic iarashi, facand pe pocoshul, cand shtiu ca eu sunt prostul shi orbul, dar de data asta te insheli, omul este cel fara suflet... omul necredincios shi rau shi mandru... caci un astfel de om este o boala grea... ne spunea CLD... candva. Deci draga domnule Traditzie, nu te amagi shi nu te mai inshela shi flata, ca ele n-au shi tu ai... suflet... caci pana una alta, ele asculta, rodesc, se inmultzesc, se hranesc, iubesc pe Dumnezeu, ii multzumesc, iar omul... omul ba... fiindca ii place mai mult sa se plimbe in pantece de balene pe toate marile shi oceanele pamantului chiar shi printre stele... dar sarmanul fara ochi, fara ochi, el n-are cum sa vada shi nu shtie cum sa vede... atunci cand nevazutul prinde putere mare shi apare... ca un vant, ca o boare, daca eshti pe carare shi tzi-e greu... ca la orice pas potzi sa cazi in hau... caci mereu apare shi-tzi da tarcoale shi cel rau... deci dragul meu vegan... nu fi "tzigan"... (de la tzigara shi ban unde liantul e injuratura shi hula furtul shi minciuna) deci ma iarta daca iarashi m-am mandrit shi iarashi te-am strunit.
|