Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   lumea in care traim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6591)

zoridezi 24.06.2009 18:41:54

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 147906)
Eu sunt convinsă că nu ai vorbit serios căci,cineva preocupat de a fi [SIZE=3]om [/SIZE]nu poate vedea în ceilalți doar draci.

Nu, nu am glumit. Pana si un parinte, daca nu ma insel Paisie Aghioritul, a spus ca in vremurile de pe urma calugarii vor fi ca mirenii, iar mirenii ca dracii. Cand am zis asta mi-am adus aminte de vorba parintelui... asta nu inseamna ca nu mai sunt si 'ingeri' pe pamant!

cristiboss56 24.06.2009 18:45:31

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 147907)
Daca el da cu pumnul in masa si tu ii zambesti, nu stiu daca se va schimba. Probabil va prinde mai multa putere de a da cu pumnul.

Daca vei intoarce obrazul de fiecare data spre a fi palmuit, cel ce loveste nu cred ca-si va mai da seama de gestul pe care tu il faci. Cred ca el ajunge sa se creada indreptatit sa loveasca. Asa priveste omul fara Dumnezeu.

Si exemplificarile cu "daca" ar putea continua la nesfarsit.

Raspunsurile pot fi diverse: esti jignit, jigneste si tu, esti lovit, loveste si tu... Insa, nu aceasta e solutia.

Sa-ti spun ca e bine sa te rogi si vei fi ferita de rau si vei avea raspuns bun la orice situatie e un indemn pentru cel ce doreste sa fie bine placut lui Dumnezeu.

Acum tu alegi, a fi placut unora: ai injurat mai bine, ai lovit mai bine sau bine placut lui Dumnezeu rabdand toate. Stiu ne e mai la indemana omul care raspunde, dar cu acest om nu putem intra in Imparatia Cerurilor.

A fi placut unora inseamna a gasi o solutie pentru o situatie, a fi placut lui Dumnezeu inseamna a avea solutii pentru toate situatiile.

Îmi pare rău că nu e Florin Ionuț pe fir ! El spunea foarte direct și sincer, pe un alt topic, că dacă ar fi în situația ca cineva să se ia de soția lui prin parc , i-ar sparge dinții , și la rându-i mă întreba pe mine, că ce aș face eu în situația asta. Efectiv nu am știut să-i răspund, pentru că un răspuns ar fi fost poate o minciună, sau poate nu aș fi fost sincer. Deci frate Costel, ești în parc cu mama, sau sora , sau soția, și niște "specimene"cum spune giovana sau nu mai știu cum o cheamă, se reped la mama, sora sau soția ta, ce ai face ca un bun și adevărat creștin. Sincer ! ! !

giovaninnaa 24.06.2009 18:57:06

eu vreau sa ajung sa fiu bine placuta lui Dumnezeu, si tocmai de asta ma ingrijoreaza faptul ca nu sunt capabila sa abordez lumea in care traim dintr-o perspectiva crestina, ci dimpotriva, nu ca le raspund, dar ma enervez, ma supar, am resentimente, si nu vreau asta....

cristiboss56 24.06.2009 19:04:40

Citat:

În prealabil postat de giovaninnaa (Post 147919)
eu vreau sa ajung sa fiu bine placuta lui Dumnezeu, si tocmai de asta ma ingrijoreaza faptul ca nu sunt capabila sa abordez lumea in care traim dintr-o perspectiva crestina, ci dimpotriva, nu ca le raspund, dar ma enervez, ma supar, am resentimente, si nu vreau asta....

Nimeni, sau orice om cât de cât echilibrat și normal nu dorește așa ceva. Mândria, mânia. . . , am vorbit mult de ele la Topicul Pocăința. Teoria este mult mai simplă, decât practica, apoi Dumnezeu nu îngăduie, mai mult decât putem duce noi, și iată că iar ne întoarcem la dobândirea credinței prin multă rugăciune, răbdare și nu în ultimul rând voință. E greu, dar nu imposibil.

andreicozia 24.06.2009 19:09:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 147913)
Îmi pare rău că nu e Florin Ionuț pe fir ! El spunea foarte direct și sincer, pe un alt topic, că dacă ar fi în situația ca cineva să se ia de soția lui prin parc , i-ar sparge dinții , și la rându-i mă întreba pe mine, că ce aș face eu în situația asta. Efectiv nu am știut să-i răspund, pentru că un răspuns ar fi fost poate o minciună, sau poate nu aș fi fost sincer. Deci frate Costel, ești în parc cu mama, sau sora , sau soția, și niște "specimene"cum spune giovana sau nu mai știu cum o cheamă, se reped la mama, sora sau soția ta, ce ai face ca un bun și adevărat creștin. Sincer ! ! !

Cristi, in momentele descrise mai sus de tine Duhul Sfint imi duce mintea la Sf Ilie si cu cit calm le-a luat gitul la sute de Preoti a lui Baal, si cind te gindesti ca a facut-o cu rivna pentru Dumnezeu, si , Paradoxal, lui Dumnezeu in Iconomia Lui i-a placut acesta manevra, deoarece, se pare, dar nu mi-e inca clar de ce(inca mai sap), ca acei preoti au mai mult de cistigat fiind morti decit continuind in paginismul lor fiind vii.

Deci spargindu-i la dinti(in caz ca nu te sparg ei pe tine), se pare ca le faci un bine, ca doar o faci din dragoste, si in acelasi timp si comunitatii

cristiboss56 24.06.2009 19:13:26

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 147925)
Cristi, in momentele descrise mai sus de tine Duhul Sfint imi duce mintea la Sf Ilie si cu cit calm le-a luat gitul la sute de Preoti a lui Baal, si cind te gindesti ca a facut-o cu rivna pentru Dumnezeu, si , Paradoxal, lui Dumnezeu in Iconomia Lui i-a placut acesta manevra, deoarece, se pare, dar nu mi-e inca clar de ce(inca mai sap), ca acei preoti au mai mult de cistigat fiind morti decit continuind in paginismul lor fiind vii.

Deci spargindu-i la dinti(in caz ca nu te sparg ei pe tine), se pare ca le faci un bine, ca doar o faci din dragoste, si in acelasi timp si comunitatii

Bine le mai "manevrezi" ! ! ! Mda, ai dreptate 100% în chestia , cine sparge primul, în rest. . .

zoridezi 24.06.2009 19:56:21

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 147925)

Legea talionului se aplica numai in Vechiul Testament, dar Iisus a adus o lege noua, si anume Legea iubirii (daca cineva iti da o palma intoarce-i si obrazul celalalt).
Deci atitudinea "las' ca te rezolv eu" nu e una tocmai potrivita, din punct de vede crestinesc.

cristiboss56 24.06.2009 19:59:43

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 147943)
Legea talionului se aplica numai in Vechiul Testament, dar Iisus a adus o lege noua, si anume Legea iubirii (daca cineva iti da o palma intoarce-i si obrazul celalalt).
Deci atitudinea "las' ca te rezolv eu" nu e una tocmai potrivita, din punct de vede crestinesc.

Bun, corect, deci practic la cele spuse ceva mai sus. Soluția ta !

andreicozia 24.06.2009 20:09:17

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 147943)

Bun, si in cazul descris de Cristian mai sus, cel cu femeile care sunt atacate in vederea violului sau a batjocurii ce faci, practic?
Oare folosesti Legea Noua si-i spui, mai violeaza-ma o data?
Vezi tu, nu este asa de simplu

zoridezi 24.06.2009 20:32:35

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 147946)
Bun, si in cazul descris de Cristian mai sus, cel cu femeile care sunt atacate in vederea violului sau a batjocurii ce faci, practic?
Oare folosesti Legea Noua si-i spui, mai violeaza-ma o data?
Vezi tu, nu este asa de simplu

Cu batjocura se mai rezolva, daca e sa vorbeasca urat, pur si simplu ii ignori. Cu violurile nu stiu ce sa mai spun, poate ca si unele femeile sunt vinovate ca uneori apar cam dezbracate pe strada...
Uite ca de exemplu erau niste tigani intr-un tramvai, si o fata statea jos, si au inceput sa se ia de ea, cu toate ca mama ei era de fata.... si copila le-a spus ceva care nu le-a convenit. Si ghici ce au facut? Au luat-o la bataie in vazul lumii si cu maica-sa de fata si nimeni nu s-a bagat. De ce? Eu zic ca lumea e unita la rele... nu cred ca era vorba de frica, se mai gasea unul solid prin tramvai care sa potoleasca spiritele.

In cazul de fata o solutie ar fi ignorarea, orice ar zice cineva sa taci si sa inghiti. N-ai incotro. Lumea a ajuns un loc nesigur. Daca incurajezi violenta iar nu-i bine... ca pacatuiesti si tu.
Oricum Dumnezeu sa ne fereasca de dementi din astia, ca sunt pline drumurile de ei!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:21:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.