Stefan1 |
29.06.2009 00:15:32 |
Citat:
În prealabil postat de C0rneliu
(Post 148799)
Una peste alta, atata vreme cat ei se tot chinuiesc prin diferite procedee chimice (fie ca e hidrogenare, fie ca e intersterificare) sa obtina un produs pe care sa-l mancam, mi-e nu-mi miroase decat a activitate negustoreasca in primul rand, si undeva in plan secund departat ca ar avea grija de noi. Hai sa fim seriosi, ceva ce incepe prost nu are cum sa continue bine!
Iata si o recenzie negativa la margarina obtinuta prin intersterificare:
http://www.ecomagazin.ro/grasime-sintetica-nonstop/
|
Inteleg ce zici, dar:
1. si untul, pana sa ajunga pe masa ta, trece prin procedee chimice
2. nu e indiferent daca e hidrogenare sau interesterificare - conteaza
3. si taranul din piata care iti vinde rosii sau branza umflata cu apa se gandeste intai la activitatea lui negustoreasca si abia apoi la binele clientilor lui
4. margarina incepe de la grasimi vegetale - unde e inceputul prost?
Referitor la articol:
1. nu vezi nici o contradictie in "grasimi vegetale artificiale"? Cum poate fi o grasime si vegetala, si artificiala?
2. cu tot respectul, dl. Mencinicopschi este biolog si chimist, nu este medic nutritionist, prin urmare nu este autorizat sa dea sfaturi privind alimentatia unei persoane. La modul serios, legislatia romana nu ii da voie daca nu este medic. In plus, informatiile mele vin de la Institutul Paulescu si de la Fundatia pentru o Alimentatie Sanatoasa, adica un institut national si un ONG, nu de la Institutul de Cercetari Alimentare, care, apropo, este o companie privata, nu un ONG sau un institut national.
|