Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Nasi ... de alta religie! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=662)

dariusonica 18.01.2010 20:44:01

Incredibil ce mesaj a putut sa dea omul asta !!!

Citat:

În prealabil postat de theodor (Post 4427)
Ai dreptate, prietenii nu trebuie discriminati din punct de vedere religios, dar gresesti cand zici ca nasii sunt un fel de prieteni. Sunt mai mult decat prieteni, asa ca aici nu trebuie sa intervina vreo schimbare. Primus, cred ca nu iti dai seama de faptul ca prin aceasta schimbare s-ar produce o universalizare a religiei crestine, si de aici pana la o religie comuna tuturor, nu mai e mult. Mai multa atentie...

Mi-am facut cont numai din cauza revoltarii pe care o am fata de acest mesaj... Care ar fi problema daca s-ar produce o universalizare a religiei crestine? care ar fi problema daca ar fi o religie comuna tuturor ? Exact asta ar fi solutia care ne-ar elibera pe toti din inconstienta asta in care traim.Sa realizam ca Dumnezeu e unul singur si religia ar trebui sa fie tot una singura care sa il slaveasca pe El.Sincer , in parerea mea , a te inchina la o cruce reprezinta direct chip cioplit , ca si picturile de prin biserici , iar biserica .... a spune ca biserica e casa lui Dumnezeu este o totala utopie... Dumnezeu este pretutindeni , incepand din interiorul nostru pana la tot universul care ne inconjoara... de ce avem nevoie de o cladire din caramizi si ciment ca sa ne rugam sau sa avem o legatura cu El ? De ce avem nevoie de cuvinte scrise de oameni si obiceiuri facute de oameni ca sa ne rugam la El sau sa intram in conexiune cu El? Iisus a spus : crapa o bucata de lemn si voi fi acolo , ridica o piatra si ma vei gasi ... De ce trebuie sa imi spuna niste oameni unde ma pot intalni cu Dumnezeu ? sau cum sa cred in El cand El este pretutindeni si cred in el pentru ca simt asta nu pentru ca ma invata niste oameni care se cred mai oameni ca mine sa fac asta.Daca e sa vb de preoti... pana la urma si la coada cu ce ii ridica niste carti de teologie peste noi ? cu ce ii pun cartile alea la mijloc intre noi si Dumnezeu? Fiecare putem sa fim preoti cu sau fara teologia oamenilor... Preot adevarat este cel desemnat si decis de Dumnezeu si Dumnezeu ii desemneaza preoti pe cei care se pocaiesc cu adevarat in fata lui (a nu se intelege ca isi schimba religia doar ca isi marturisesc pacatele cu credinta ca vor fi iertate, si accepta in sufletul lor faptul ca Iisus s-a jertfit pe cruce pentru ca noi sa fim izbaviti de pacate.mentionez ... ca ortodox poti sa faci asta in biserica ortodoxa si sa ramai in continuare ortodox). IAR CU BOTEZUL ... fara suparare dar un preot mi-a spus ca la modul cum gandesc este un pacat sa botez un copil in fata lui Dumnezeu... pentru simplul fapt ca nu gandesc ca "biserica ortodoxa".Eu zic asa ... inainte ca "preotii" sa se apuce sa predice despre nasi ca nu ar trebui sa fie catolici sau oricum altfel fata de ortodoxi ... sa faca ei bine sa va explice tuturor cum botezul este egal cu zero cand copilul este mic gen regula cu intre 8 si 40 de zile.Pentru ca ceea ce face nasul este sa preia practic in fata lui Dumnezeu toate pacatele copilului ... pacate pe care copilul nu le are dar este pe cale sa le faca la viata lui si apoi sa raspunda pentru ele la judecata de apoi atata timp cat copilul nu s-a pocait pe parcursul vietii sau nu a simtit ca trebuie sa faca asta.Mai precis ma refer la preoti care nu citesc Biblia si nu stiu ca, un sflet ca sa fie cu adevarat botezat trebuie sa marturiseasca insusi in fata lui Dumnezeu ca se leapada de pacate si il accepta pe Iisus ca mantuitor.Cine nu ma crede sa caute cu ochisorii lui in Biblie , evanghelia dupa Petru 3,4 versetul 21.Cui ii e lene citez eu aici : "Icoana aceasta inchipuitoare va mantuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos". Mai precis , cuget curat este cel ce accepta , constientizeaza , recunoaste ca sa spun asa pacatele in fata lui Dumnezeu si cere iertare pentru ele crezand cu adevarat ca Dumnezeu i le va ierta si il va accepta ca preot in imparatia Lui - adica cel ce se pocaieste ca apoi sa marturiseasca in fata lui Dumnezeu si a preotului in cazul nostru al ortodoxilor , ca se boteaza in numele Domnului si il accepta pe Iisus ca mantuitor.Nu ne cere nimeni si nu rezolvam nimic daca preluam asupra noastra pacatele viitoare ale acelui copil.Copilul ala isi marutiseste credinta in momentul in care o sa o simta ... si normal se boteaza tot atunci.Ca degeaba il inveti de Dumnezeu cum il inveti matematica chiar si ca nas daca el o ia ca pe o simpla notiune si nu intelege de ce trebuie sa creada in Dumnezeu si de ce trebuie sa il simta pe Dumnezeu.Si niciunul din voi nu o sa credeti cu adevarat in Dumnezeu pana nu o sa Il simtiti cu adevarat in voi...Am cerut in moment de greutate un semn Domnului, un semn sa mai raman pe pamantul acesta , si nu au trecut cateva ore si o femeie care nu m-a cunoscut in viata ei m-a oprit pe strada si mi-a spus ca vrea neaparat sa ii botez fetitele... Ce doava mai mare vreti ca exista un Dumnezeu ? Si se gaseste un preot , simplu om mai citit cu cateva romane de teologie decat mine sa imi spuna ca nu am voie si ca e pacat sa botez copilul ala daca nu cred in Dumnezeu cum vrea religia ortodoxa sa cred in el atata timp cat semnul de la Dumnezeu au fost fix acele doua fetite ? Cu ce e el mai presus de credinta sa se puna invers fata de vointa Domnului ? Biserica a ajuns in ziua de azi un mijloc de control al maselor si cand veti avea ochi sa vedeti asta , cand veti avea ochi sa il vedeti pe Dumnezeu oriunde in jurul vostru si in interiorul vostru fara sa aveti nevoie de o biserica sa faceti asta veti fi cu adevarat mantuiti.... atunci biserica o sa cada , atunci preotii vor face slujbe gratis si vor predica gratis , fara sa scoata un profit din asta , atunci vom fi liberi cum ne-a lasat Dumnezeu pe pamant , atunci cu totii vom fi egali si cu adevarat copii iubitori de Dumnezeu ... cand veti vedea cat de liberi sunteti si cat de legati va tine biserica. Sa imi spuneti unde in Biblie se spune de pomana , colaci , lumanari , texte citite si alte alea la inmormantare de exemplu ... sa imi spuneti daca intrebati un om ce se sarbatoreste de boboteaza - daca stie sa faca diferenta intre ziua sfantului Ioan Botezatorul si mantuirea/botezul Domnului... Multi preoti nu citesc Biblia din pacate , citesc carti scrise de oameni si interpretate de oameni crezand ca textele alea citite la o slujba ii vor apropia de Dumnezeu... sa puna mana sa citeasca Biblia sa vada cate din textele alea se bat cap in cap .... cate dintre traditiile ortodoxe sunt doar in cartile oamenilor si nu sunt amintite in Biblie.Pana la urma oameni buni , si Biblia a fost scrisa tot de oameni , si au fost 12 apostoli fiecare cu viziunea lui asupra faptelor.Singurul lucru concret pe care puteti sa il faceti daca sunteti in stare nu ca va obliga cineva .... este sa il simtiti pe Dumnezeu in sufletul vostru , sa credeti in iertarea Lui , sa va pocaiti in fata Lui , sa va rugati Lui in felul vostru cu cuvintele voastre si veti fi mai aproape de El decat va va putea vreodata apropia un preot sau o biserica.Timpul trece si devenim din ce in ce mai pacatosi, mai indiferenti, mai ironici etc. ... Omeni care omoara oameni , cersetori care nu primesc decat priviri rautacioase, batrani care cara in public plase mai grele ca ei fara ca cineva sa ii ajute, copii care mor de cancer fara ca noi sa invatam ceva din asta,oameni care va arata calea si ii bagati in spitale de nebuni,animale impuscate- sacrificate pentru distractie, paduri taiate, medii poluate,mandrie, invidie , minciuna , rautate , dusmanie , batjocura ... vreti sa continui? priviti si voi unde a ajuns lumea in ziua de azi .... si asta pentru ca nu iubim nimic in jurul nostru , pentru ca nu ne pasa ... pentru ca Dumnezeu e doar o notiune si ne aducem aminte de El numai la greu.Asa lume credeti ca a dorit El sa creze ? pentru asa lume credeti ca s-a sacrificat Iisus Hristos ? unde o sa ajungem daca nu pretuim nimic din ce ni s-a dat ? ca de undeva ni s-a dat ... daca nu de la El atunci de unde ? daca miracolele nu sunt de la El atunci de unde ? daca nu e nimic de la El atunci de ce va mai rugati cand va regasiti in momente grele ? de forma ? ca asa v-au invatat parintii ?nasii? ca asa spune preotul ? ar trebui sa faceti asta pentru ca asa simtiti .... ar trebui sa iubiti totul in jurul vostru ... de ce ? va pun o intrebare ... cand Dumnezeu i-a facut pe Adam si pe Eva ... si i-a lasat sa aleaga .... Adam alegand pacatul .... Cand Dumnezeu i-a cerut lui Adam sa plece din Rai ... cine i-a cerut si Evei asta ? daca Eva nu il iubea si nu il urma ... mai exista omul in ziua de azi ? cine ii dadea nastere ? din uniunea cui cu cine se nastea ? Dumnezeu v-a lasat pe pamant liberi sa iubiti si sa alegeti cum vreti sa fiti .... sa iubiti ce a creat si sa il iubiti pe el ca sa puteti fi fericiti si sa va bucurati de tot ... ne aflam la granita dintre Rai si Iad ... si cel mai important lucru , cel mai important dar este ca suntem liberi sa alegem in ce directie o luam ... El ne sugereaza calea cea dreapta dar nu ne-o induce cu forta ... voi ce cale alegeti ? reflectati la asta ... ca de asta depinde viitorul vostru si al acestei lumi.., in scurt timp o sa ne autodistrugem cu atata rautate si nepasare ... o sa ne omoram intre noi pana nu o sa mai ramana nimeni... daca credeti ca totul se limiteaza la viata asta trecatoare ... atunci distrati-va la maxim si apelati la Dumnezeu cand va aduceti aminte .... sunt curios dupa ce viata asta se termina ce o sa faceti cand o sa fiti pusi in fata vesniciei ... cu portile Raiului inchise ...

dariusonica 18.01.2010 20:44:50

Incredibil ce mesaj a putut sa dea omul asta !!! 2

Daca credeti ca asta merita El pentru ca ne-a dat viata si si-a sacrificat propriul fiu pentru mantuirea noastra atunci faceti oameni buni ce vreti voi ca sunteti liberi . Oare cate sacrificii mai asteptati sa faca pentru noi ? cata rabdare sa mai aiba cu noi ? nu ne-am batut joc de numele Lui destul oare ? in fine .... am terminat ... desprindeti ce vreti voi din ce am scris ! P.S. ... in biblie se scrie ca Iisus s-a asezat la dreapta Tatalui ... daca tot cand ne inchinam .... in forma crucii care sa zicem ca nu ar fi chip cioplit cum zic eu ... de ce spunem in numele Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Amin si culmea in loc sa pice Fiul in dreapta Tatalui pica Sfantul Duh ? Nu v-atin intrebat niciodata ? daca tot crucea e asa sfanta si simbolizeaza treimea si Iisus conform Bibliei s-a asezat la dreapta Tatalui .... Atunci de ce oare , mama lui de ortodoxism .... Fiul in semnul crucii e jos si nu in dreapta ? oricum ... ma bucur ca am realizat toate astea la 23 de ani si nu a trebuit sa irosesc o viata intreaga ca sa realizez defapt adevarul pe care il aveam in mine si pe care fiecare dintre noi il purtam cu noi in suflet dar nu vrem sa il cautam si sa il acceptam.Mare semn de alarma acest mesaj pentru cei ce se cred preoti , mai sus de lege si de omul de rand !!!

lore86 18.01.2010 21:03:33

incredibil ce mesaj a putut sa dea omul asta!

mai omule, la 23 de ani ti-ai creat un soi de credinta cu o aroma atat de puternic new-age-ista!
am stat si am spicuit ce ai scris. ma amuza, mi se parea infantil, dar in acelasi timp tragic. sa stau sa te combat in toate punctele tale e pierdere de vreme, ca oricum tu iti vei mentine ideile, ca vb aia ai 23 de ani si ai dobandit o experienta in toti anii astia.

pot sa iti zic doar un lucru, legat de interpretarea scripturii, cuvant pe care tu l-ai aratat cat se poate de adevarat:"in ele sunt lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc ca si pe celelalte scripturi, spre a lo pierzare"

.....no coment......

costel 18.01.2010 21:12:24

Draga Darius, Ortodoxia nu spune ca pe Dumnezeu il intalnesti doar in Biserica, insa ne atrage atentia ca este diferit de creatie, caci este Creator.

zaharia_2009 18.01.2010 21:20:21

Citat:

În prealabil postat de cdiasimi (Post 4158)
Intrebarea mea este daca nasii de casatorie pot fi de alta religie, decat ortodocsi.
Ca nasi, pot di acceptate persoane necasatorite?
Va multumesc. O zi buna in continuare.

Intrebarile tale , in traducere ortoodxa suna asa:
1. Poti face marematica analitica , in facultatea de matematica, cu un profesor de sport ?
2. Cu un manual transmisibil (de la o generatie la alta) dar incomplet poti parcurge un an scolar intreg ?

dariusonica 18.01.2010 21:23:50

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 202102)
mai omule, la 23 de ani ti-ai creat un soi de credinta cu o aroma atat de puternic new-age-ista!
am stat si am spicuit ce ai scris. ma amuza, mi se parea infantil, dar in acelasi timp tragic. sa stau sa te combat in toate punctele tale e pierdere de vreme, ca oricum tu iti vei mentine ideile, ca vb aia ai 23 de ani si ai dobandit o experienta in toti anii astia.

pot sa iti zic doar un lucru, legat de interpretarea scripturii, cuvant pe care tu l-ai aratat cat se poate de adevarat:"in ele sunt lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc ca si pe celelalte scripturi, spre a lo pierzare"

.....no coment......

dar chiar nu ma feresc de o discutie pe tema asta ... chiar te rog sa imi demonstrezi ca ma insel... omul cat traieste invata si raspunsurile totdeauna devin mai consistente si mai interesante pe masura ce cauti mai mult. Nu spun ca imi mentin ideile ca un calculator care la 2+2 nu are putea in veci sa dea rezultat 5 ... spun ca astept contraargumente puternice si logic ca daca ele vor exista le voi lua in seama. pana atunci ... tot ce vad este o interpretare in prea multe feluri a religiei atat timp cat exista un singur Dumnezeu si un singur cuvant al Lui si acela unul simplu. E dureros sa vezi cum se injura unuii pe altii ... ortodoxii spun ca evanghelistii sunti mincinosi si parsivi fara sa ii cunoasca , adventistii ca baptistii sunt nu stiu cum ... toti apoi despre catolici ca se schimba ca bataia vantului ... sunt curios cine se va opri din a arunca mingea dintr=un teren in altul si isi va face timp chiar sa se dedice Lui si sa creada in El. Nu sa se bata in obiceiuri si convingeri si atatea versiuni ale unui singur lucru desi e prost spus termenul lucru. Dimpotriva , nu ma percepe ca pe un om care aude numai ce vrea si vede numai ce vrea .... sunt deschis la orice fel de idei si afirmatii sau contra afirmatii atata timp cat exsita argumente clare... Banuiesc ca te-a deranjat f mult faptul ca m-am luat de cruce si de biserica ... ok ... pun problema in felul asta : in afara de vechiul testament unde existau biserici care sa il slaveasca pe Dumnezeu , biserici care au dat gres .... cand Iisus a venit pe pamant ca bisericile alea erau prea bune si au avut prea mult succes de ce biserica a avut nevoie ca sa predice despre Dumnezeu ?- in forma de cruce sau nu , pictata sau nu ... si apoi treaba cu crucea ... ca am zis ca e chip cioplit ... pana sa fie Iisus rastignit pe cruce , ce insemna crucea ? mai mult de un element de sustinere al corpului celui ce avea sa fie ucis ? si crucea era numai la romani... evreii avea moartea prin aruncare cu pietre... deci ... logica unde ne duce ? daca corpul uman era in forma de x .... astazi nu ne inchinam la o cruce ne inchinam la un x nu ? din 12 apostoli , 12 evanghelii .... ce informatii avem ca Iisus s-a inchinat macar o singura data in forma de cruce ? mi se pare logic ce spun .... dar ... un contraargument e binevenit oricand ... nu le stiu chiar pe toate ...

dariusonica 18.01.2010 21:40:38

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 202106)
Draga Darius, Ortodoxia nu spune ca pe Dumnezeu il intalnesti doar in Biserica, insa ne atrage atentia ca este diferit de creatie, caci este Creator.

Mai practic ceea ce mi-a starnit nemultumirea a fost reactia unui preot ... cand i-am spus ce pareri am si mi-a spus ca e cel mai mare pacat sa botez daca cred ceea ce cred. Ori mie asta mi s-a parut total aiurea ... Botez 2 fetite in numele lui Dumnezeu atat timp cat cred deplin in El... de ce imi cere biserica ortodoxa sa cred intr-un anume fel ? era mai bine sa nu cred ? dupa ce am scirs acolo am impresia ca e destul de clara credinta mea ... ideea este ca nu imi place sa fie alterata sau na ... condusa de niste reguli ale omului ... si nu imi place cand omul se crede mai presus decat ceilalti oameni in fata lui Dumnezeu.Fie el ortodox , catolic sau alta religie... Nu asa am crezut totdeauna ... toata revelatia asta ca sa ii spun asa a intervenit in ultimele saptamani in urma unor intrebari si unor evenimente inexplicabile... Dar ceea ce pot sa spun este ca m-am plimbat de mic , curios fiind prin mai multe religii sau hai sa le spun culte ... si am avut ocazia sa vad roboti venind la slujba din cauza ca era un obicei si am avut ocazia sa vad oameni care chiar se dedica Lui.Numai ca am realizat asta abia de curand.Sincer nu vreau sa atac pe nimeni ... vreau sa avem libertatea care ne-a fost data de Sus. Si toate legile astea si religiile separate nu fac decat sa ne priveze cumva de aceasta libertate ... Daca Dumnezeu nu s-a aratat in parte fiecarui om omul a inceput sa isi faca legile lui prin care el crede ca e bine sa il slaveasca pe El. Ok ... nici o problema ... dar in momentul in care incerci sa controlezi niste mase cu legile astea si spui unui om ca face un pacat doar ca nu crede litera cu litera ce spune religia ta sau ca nu urmeaza litera cu litera mi se pare exagerat si iesit din comun... pana la urma ce mai conteaza cum crezi atata timp cat crezi ? cum Ii multumesti atata timp cat Ii multimesti si asa mai departe ... de ce trebuie sa zici ca ceva e batut in cuie doar pentru ca s-a mentinut ? Sa luam evreii de exemplu ... in vechiul testament se spune ca Dumnezeu le-a spus ca vrea ca ei sa fie diferiti si sa fie poporul lui ... si ca atare sa se taie de jur imprejur in zona genitala in a 8-a zi ca semn distinctiv ... evreii si acum sunt poporul lui Dumnezeu , si acum au parte de toate cele bune si multi ar zice ca sunt favorizati de Dumnezeu .... dar sunt si cei mai bubuiti de nenorociri ... De ce ? pentru ca daca ai realizat ce faci , ai jurat credinta , si apoi ai facut ceva pe ea desi ma exprim gresit aici dar se intelege ... pedeapsa vine intreita... Si cu toate astea ? s-a mentinut pana in ziua de azi taietura in zona genitala ca semn distinctiv ? nu .... si totusi ... ei cred , ei sunt considerati peste , ei se roaga si asa mai departe ... Nu cred ca cer imposibilul ... cer ca lumea asta sa devina mai buna in toate sensurile pentru ca implicit o sa ne fie noua mai bine ... si cer libertate in exprimare si credinta .... preotul ar trebui sa fie mediatorul intre tine si Dumnezeu ( desi nu vad rostul unui mediator de parca ai fi handicapat si nu ai avea gura sa vorbesti , sa te rogi sau suflet sa crezi si sa simti si are numai preotul) nici de cum cel care iti interzice pe tema nu stiu caror legi sa te apropii sau sa apropii pe cineva de El sau cel care decide pe tema nu stiu caror legi facute de om ce e pacat si ce nu ... nu sunt imposibil si nici idiot cum ar spune unii ... doar ca cer bun simt in toata treaba asta

dariusonica 18.01.2010 21:58:57

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 202107)
Intrebarile tale , in traducere ortoodxa suna asa:
1. Poti face marematica analitica , in facultatea de matematica, cu un profesor de sport ?
2. Cu un manual transmisibil (de la o generatie la alta) dar incomplet poti parcurge un an scolar intreg ?

Eu as spune ca nu conteaza atata timp cat nasii se dedica spre apropierea copilului de Dumnezeu... pot sa fie si cazuti din copac nu numai de religie diferita ... atata timp cat recunosc un singur unic si adevarat Dumnezeu si invata copilul respectiv de ce e bine sa crezi in El si de ce trebuie sa aleaga sa se roage Lui si nu il invata sa se intoarca impotriva lui Dumnezeu .... nu vad o problema ... Dumnezeu e unul singur si botezul inseamna crestinarea copilului , angajamentu nasului/nasei ca il va apropia de Dumnezeu si integrarea lui in religie (desi oarecum nici pe asta nu o inteleg deoarece copiii sunt lasati de Dumnezeu si vin de la El ... de ce o mai fi nevoie sa ii botezam ca sa ii apropiem de el sau sa ia El cunostinta de existenta lor nu stiu, de ce religia ii considera panagi si pacatosi cand ei nici gura nu pot sa o deschida ... dar in fine .... poate aici deja aberez asa ca nu ma bag ).
Deci ca sa revin ... eu as spune ca nu conteaza ... dar ... logic ca se gasete f multa lume, produs al unei societati formate dupa niste legi , care sa ma contrazica ... si doar nu o sa ma crezi pe mine unu in fata celor multi ... ca asa e ... cand mesajul vine ... daca nu vine de la 20 in acelasi timp nu are credibilitate ... ca saracu Iisus nici el nu a avut.
As spune sa nu te iei nici dupa mine nici dupa ei ... sa faci ce te lasa inima si ce simti tu in sufletul tau ca e bine .
Ar trebui sa te pui in genunchi si sa te rogi la Dumnezeu sa iti solutioneze aceasta problema si sa iti dea intelepciunea sa vezi semnul Lui. Si cu siguranta o sa ii gasesti rezolvare mai repede decat crezi ... decat sa te pierzi intre noi care ne certam ca chiorii aici pe lucruri sfinte .... mai bine cere sfat intr-un loc de unde il primesti sigur si corect . Cere sfat lui Dumnezeu !

dariusonica 18.01.2010 22:08:31

Sincer acum ... oare cati dintre noi ne-am obosit vreodata sa nu cautam raspunsuri in oameni si sa nu le asteptam de la oameni cum facem chiar acum pe acest forum .... si sa cerem raspunsul si intelepciunea de la Dumnezeu ? Ii spunem doar cand gresim , ii cerem doar cand avem nevoie ... dar niciodata nu il intrebam direct cum e bine sa procedam ... noi intrebam oamenii si preotii ...
O singura data in cei 23 de ani pe care lore86 ii catalogheaza considerabil putini nu i-am cerut ajutorul ci am cerut o solutionare a problemei ... i am primit poate mai mult decat as fi putut sa duc ...
De ce oare nu incercati si voi ? va ia 5 min .... 10 max , cateva propozitii proprii intre voi si Dumnezeu , intim si personal ... Doamne am problema asta .........., ajuta-ma sa ii dau de cap , arata-mi Tu cum poti o solutie care sa fie pe placul Tau si ajuta-ma prin solutia asta sa fac vioa Ta ... ce e asa de greu si asa ce complicat si ia asa de mult timp oare ?

liviusinorchian 18.01.2010 23:09:20

Citat:

În prealabil postat de dariusonica (Post 202118)
... Nu cred ca cer imposibilul ... cer ca lumea asta sa devina mai buna in toate sensurile pentru ca implicit o sa ne fie noua mai bine ... si cer libertate in exprimare si credinta .... preotul ar trebui sa fie mediatorul intre tine si Dumnezeu ( desi nu vad rostul unui mediator de parca ai fi handicapat si nu ai avea gura sa vorbesti , sa te rogi sau suflet sa crezi si sa simti si are numai preotul) nici de cum cel care iti interzice pe tema nu stiu caror legi sa te apropii sau sa apropii pe cineva de El sau cel care decide pe tema nu stiu caror legi facute de om ce e pacat si ce nu ... nu sunt imposibil si nici idiot cum ar spune unii ... doar ca cer bun simt in toata treaba asta

Ai deviat de la tema "nasilor" si esti pe cale sa fi epuizat in cateva postari cam toate subiectele de pe forum.Energia debordanta cu care " ceri" nici mai mult nici mai putin decat schimbarea -chiar daca in bine- a intregii lumii , libertate ( ai uitat de egalitate si fraternitate) -ei bine,aceasta energie cred eu ca merita o dirijare mai buna. Si spre ce poate fi mai cu folos dirijata aceasta osteneala daca nu spre interiorul sinelui , persoanei ,iar aceasta nu de capul nostru razvratit ci sub supravegherea blanda, duhovniceasca a " batranului" nostru. Incearca sa schimbi cea mai mica imperfectiune a firii tale personale si vei intelege ca nu ajunge o viata pentru a atinge desavarsirea- darmite sa schimbi lumea ( ? !). Aceasta este " tema " pe care ne-a dat-o Dumnezeu fiecaruia dintre noi, in mod personal : "...precum trupul nostru, dupa ce s-a desavarsit in pantece trebuie sa se nasca, asa si sufletul dupa ce s-a plinit in trup,la masura hotarata de Dumnezeu trebuie sa iasa din trup" ( Sf.Antnie cel Mare). Pentru acesata este nevoie insa de ierarhie,rabdare,ascultare,smerenie, pe care sa le cerem in rugaciune ,folosind cu chibzuinta,spre inmultire talantzii personali.
DOAMNE AJUTA!
P.S. Am cazut si eu in "capcana" de a nu ma referi la tema topicului

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:38:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.