dariusonica |
18.01.2010 20:44:01 |
Incredibil ce mesaj a putut sa dea omul asta !!!
Citat:
În prealabil postat de theodor
(Post 4427)
Ai dreptate, prietenii nu trebuie discriminati din punct de vedere religios, dar gresesti cand zici ca nasii sunt un fel de prieteni. Sunt mai mult decat prieteni, asa ca aici nu trebuie sa intervina vreo schimbare. Primus, cred ca nu iti dai seama de faptul ca prin aceasta schimbare s-ar produce o universalizare a religiei crestine, si de aici pana la o religie comuna tuturor, nu mai e mult. Mai multa atentie...
|
Mi-am facut cont numai din cauza revoltarii pe care o am fata de acest mesaj... Care ar fi problema daca s-ar produce o universalizare a religiei crestine? care ar fi problema daca ar fi o religie comuna tuturor ? Exact asta ar fi solutia care ne-ar elibera pe toti din inconstienta asta in care traim.Sa realizam ca Dumnezeu e unul singur si religia ar trebui sa fie tot una singura care sa il slaveasca pe El.Sincer , in parerea mea , a te inchina la o cruce reprezinta direct chip cioplit , ca si picturile de prin biserici , iar biserica .... a spune ca biserica e casa lui Dumnezeu este o totala utopie... Dumnezeu este pretutindeni , incepand din interiorul nostru pana la tot universul care ne inconjoara... de ce avem nevoie de o cladire din caramizi si ciment ca sa ne rugam sau sa avem o legatura cu El ? De ce avem nevoie de cuvinte scrise de oameni si obiceiuri facute de oameni ca sa ne rugam la El sau sa intram in conexiune cu El? Iisus a spus : crapa o bucata de lemn si voi fi acolo , ridica o piatra si ma vei gasi ... De ce trebuie sa imi spuna niste oameni unde ma pot intalni cu Dumnezeu ? sau cum sa cred in El cand El este pretutindeni si cred in el pentru ca simt asta nu pentru ca ma invata niste oameni care se cred mai oameni ca mine sa fac asta.Daca e sa vb de preoti... pana la urma si la coada cu ce ii ridica niste carti de teologie peste noi ? cu ce ii pun cartile alea la mijloc intre noi si Dumnezeu? Fiecare putem sa fim preoti cu sau fara teologia oamenilor... Preot adevarat este cel desemnat si decis de Dumnezeu si Dumnezeu ii desemneaza preoti pe cei care se pocaiesc cu adevarat in fata lui (a nu se intelege ca isi schimba religia doar ca isi marturisesc pacatele cu credinta ca vor fi iertate, si accepta in sufletul lor faptul ca Iisus s-a jertfit pe cruce pentru ca noi sa fim izbaviti de pacate.mentionez ... ca ortodox poti sa faci asta in biserica ortodoxa si sa ramai in continuare ortodox). IAR CU BOTEZUL ... fara suparare dar un preot mi-a spus ca la modul cum gandesc este un pacat sa botez un copil in fata lui Dumnezeu... pentru simplul fapt ca nu gandesc ca "biserica ortodoxa".Eu zic asa ... inainte ca "preotii" sa se apuce sa predice despre nasi ca nu ar trebui sa fie catolici sau oricum altfel fata de ortodoxi ... sa faca ei bine sa va explice tuturor cum botezul este egal cu zero cand copilul este mic gen regula cu intre 8 si 40 de zile.Pentru ca ceea ce face nasul este sa preia practic in fata lui Dumnezeu toate pacatele copilului ... pacate pe care copilul nu le are dar este pe cale sa le faca la viata lui si apoi sa raspunda pentru ele la judecata de apoi atata timp cat copilul nu s-a pocait pe parcursul vietii sau nu a simtit ca trebuie sa faca asta.Mai precis ma refer la preoti care nu citesc Biblia si nu stiu ca, un sflet ca sa fie cu adevarat botezat trebuie sa marturiseasca insusi in fata lui Dumnezeu ca se leapada de pacate si il accepta pe Iisus ca mantuitor.Cine nu ma crede sa caute cu ochisorii lui in Biblie , evanghelia dupa Petru 3,4 versetul 21.Cui ii e lene citez eu aici : "Icoana aceasta inchipuitoare va mantuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos". Mai precis , cuget curat este cel ce accepta , constientizeaza , recunoaste ca sa spun asa pacatele in fata lui Dumnezeu si cere iertare pentru ele crezand cu adevarat ca Dumnezeu i le va ierta si il va accepta ca preot in imparatia Lui - adica cel ce se pocaieste ca apoi sa marturiseasca in fata lui Dumnezeu si a preotului in cazul nostru al ortodoxilor , ca se boteaza in numele Domnului si il accepta pe Iisus ca mantuitor.Nu ne cere nimeni si nu rezolvam nimic daca preluam asupra noastra pacatele viitoare ale acelui copil.Copilul ala isi marutiseste credinta in momentul in care o sa o simta ... si normal se boteaza tot atunci.Ca degeaba il inveti de Dumnezeu cum il inveti matematica chiar si ca nas daca el o ia ca pe o simpla notiune si nu intelege de ce trebuie sa creada in Dumnezeu si de ce trebuie sa il simta pe Dumnezeu.Si niciunul din voi nu o sa credeti cu adevarat in Dumnezeu pana nu o sa Il simtiti cu adevarat in voi...Am cerut in moment de greutate un semn Domnului, un semn sa mai raman pe pamantul acesta , si nu au trecut cateva ore si o femeie care nu m-a cunoscut in viata ei m-a oprit pe strada si mi-a spus ca vrea neaparat sa ii botez fetitele... Ce doava mai mare vreti ca exista un Dumnezeu ? Si se gaseste un preot , simplu om mai citit cu cateva romane de teologie decat mine sa imi spuna ca nu am voie si ca e pacat sa botez copilul ala daca nu cred in Dumnezeu cum vrea religia ortodoxa sa cred in el atata timp cat semnul de la Dumnezeu au fost fix acele doua fetite ? Cu ce e el mai presus de credinta sa se puna invers fata de vointa Domnului ? Biserica a ajuns in ziua de azi un mijloc de control al maselor si cand veti avea ochi sa vedeti asta , cand veti avea ochi sa il vedeti pe Dumnezeu oriunde in jurul vostru si in interiorul vostru fara sa aveti nevoie de o biserica sa faceti asta veti fi cu adevarat mantuiti.... atunci biserica o sa cada , atunci preotii vor face slujbe gratis si vor predica gratis , fara sa scoata un profit din asta , atunci vom fi liberi cum ne-a lasat Dumnezeu pe pamant , atunci cu totii vom fi egali si cu adevarat copii iubitori de Dumnezeu ... cand veti vedea cat de liberi sunteti si cat de legati va tine biserica. Sa imi spuneti unde in Biblie se spune de pomana , colaci , lumanari , texte citite si alte alea la inmormantare de exemplu ... sa imi spuneti daca intrebati un om ce se sarbatoreste de boboteaza - daca stie sa faca diferenta intre ziua sfantului Ioan Botezatorul si mantuirea/botezul Domnului... Multi preoti nu citesc Biblia din pacate , citesc carti scrise de oameni si interpretate de oameni crezand ca textele alea citite la o slujba ii vor apropia de Dumnezeu... sa puna mana sa citeasca Biblia sa vada cate din textele alea se bat cap in cap .... cate dintre traditiile ortodoxe sunt doar in cartile oamenilor si nu sunt amintite in Biblie.Pana la urma oameni buni , si Biblia a fost scrisa tot de oameni , si au fost 12 apostoli fiecare cu viziunea lui asupra faptelor.Singurul lucru concret pe care puteti sa il faceti daca sunteti in stare nu ca va obliga cineva .... este sa il simtiti pe Dumnezeu in sufletul vostru , sa credeti in iertarea Lui , sa va pocaiti in fata Lui , sa va rugati Lui in felul vostru cu cuvintele voastre si veti fi mai aproape de El decat va va putea vreodata apropia un preot sau o biserica.Timpul trece si devenim din ce in ce mai pacatosi, mai indiferenti, mai ironici etc. ... Omeni care omoara oameni , cersetori care nu primesc decat priviri rautacioase, batrani care cara in public plase mai grele ca ei fara ca cineva sa ii ajute, copii care mor de cancer fara ca noi sa invatam ceva din asta,oameni care va arata calea si ii bagati in spitale de nebuni,animale impuscate- sacrificate pentru distractie, paduri taiate, medii poluate,mandrie, invidie , minciuna , rautate , dusmanie , batjocura ... vreti sa continui? priviti si voi unde a ajuns lumea in ziua de azi .... si asta pentru ca nu iubim nimic in jurul nostru , pentru ca nu ne pasa ... pentru ca Dumnezeu e doar o notiune si ne aducem aminte de El numai la greu.Asa lume credeti ca a dorit El sa creze ? pentru asa lume credeti ca s-a sacrificat Iisus Hristos ? unde o sa ajungem daca nu pretuim nimic din ce ni s-a dat ? ca de undeva ni s-a dat ... daca nu de la El atunci de unde ? daca miracolele nu sunt de la El atunci de unde ? daca nu e nimic de la El atunci de ce va mai rugati cand va regasiti in momente grele ? de forma ? ca asa v-au invatat parintii ?nasii? ca asa spune preotul ? ar trebui sa faceti asta pentru ca asa simtiti .... ar trebui sa iubiti totul in jurul vostru ... de ce ? va pun o intrebare ... cand Dumnezeu i-a facut pe Adam si pe Eva ... si i-a lasat sa aleaga .... Adam alegand pacatul .... Cand Dumnezeu i-a cerut lui Adam sa plece din Rai ... cine i-a cerut si Evei asta ? daca Eva nu il iubea si nu il urma ... mai exista omul in ziua de azi ? cine ii dadea nastere ? din uniunea cui cu cine se nastea ? Dumnezeu v-a lasat pe pamant liberi sa iubiti si sa alegeti cum vreti sa fiti .... sa iubiti ce a creat si sa il iubiti pe el ca sa puteti fi fericiti si sa va bucurati de tot ... ne aflam la granita dintre Rai si Iad ... si cel mai important lucru , cel mai important dar este ca suntem liberi sa alegem in ce directie o luam ... El ne sugereaza calea cea dreapta dar nu ne-o induce cu forta ... voi ce cale alegeti ? reflectati la asta ... ca de asta depinde viitorul vostru si al acestei lumi.., in scurt timp o sa ne autodistrugem cu atata rautate si nepasare ... o sa ne omoram intre noi pana nu o sa mai ramana nimeni... daca credeti ca totul se limiteaza la viata asta trecatoare ... atunci distrati-va la maxim si apelati la Dumnezeu cand va aduceti aminte .... sunt curios dupa ce viata asta se termina ce o sa faceti cand o sa fiti pusi in fata vesniciei ... cu portile Raiului inchise ...
|