![]() |
Citat:
|
Citat:
Si astfel de lucruri nu se cauta rational,ci doar prin intermediul sufletului. |
Iti dau dreptate in ceea ce priveste faptul ca suferinta ta e prelungita de faptul ca locuiesti intr-un oras mic. Orasul mare iti da avantajul de a te bucura de diversitate. Si simplul fapt ca schimbi peisajul si nimic nu iti mai aminteste de fosta relatie conteaza mult. Orasul mic pe langa faptul ca trezeste amintiri nu iti lasa posibilitatea sa ai prea multe activitati. Intr-un oras ca Clujul, sa zicem, sunt o multime de conferinte duhovnicesti, parcuri, supermarket-uri, organizatii crestine unde poti fi voluntar sau chiar sa lucrezi...
De ce nu iei decizia sa te muti intr-un oras mai mare daca asta te-ar ajuta. Poti sa iti cauti un job pe net si cand l-ai gasit sa te muti. Conteaza enorm intr-o depresie sa schimbi peisajul. Si nu te teme ca esti la capatul puterilor, e doar o inselaciune, sufletul tau mai are inca mult de luptat si de iubit. Cand esti daramat citeste "Vamile vazduhului" partea cu descrierea raiului, si invata-te sa te bucuri de starea de bine pe care ti-o da. Cum sa te gandesti la moarte cand Dumnezeu a pregatit un rai atat de frumos pentru noi? Ortodoxia este biruitoare deci sa luptam ca sa ne bucuram la sfarsitul luptei, iar daca vreodata Dumnezeu va hotari sa ingaduie ispite de genul acestora asupra mea o sa va cer eu sa fiti puternici si sa va rugati pentru mine. |
Citat:
Faptul ca te-ai casatorit fara sa iubesti nu e neaparat gresit, dar e periculos. Nu e gresit in ideea ca inainte casatoriile se aranjau de catre familie si in ciuda acestui fapt tinerii ajungeau sa se iubeasca... Esste insa periculos pentru ca in viata e incomparabil mai rau sa nu iubesti decat sa nu fii iubit. Citat:
Din cate am reusit eu sa pricep, tu i-ai putut oferi doar cadrul necesar pentru a-si baga mintile in cap, nu stiu si n ce masura ai lucrat in sensul revenirii ei... dar ea poate si mai rau a innebunit... Citat:
In casatorie trebuie sa intri cu capul sus, cu atat mai mult cu cat esti cap de familie. Parerea mea e ca tu trebuie in primul si primul rand sa-ti vindeci sufletul, abia apoi vei lua hotararea caii pe care vei merge. Chiar daca te vei calugari, chiar daca te vei casatori, inainte trebuie sa-ti vindeci ranile. Trebuie sa o ierti si mai ales ca te ierti pe tine. Oare e ceva ce nu iti ierti? |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Prin controlul gindurilor,nimic nu creaza ( nu ar trebui ) tulburari.Totusi,ele apar dar nu din ginduri ci din simtul TACTIL care prin practica,este permanent constient la nivelul intregului corp.Ca urmare a simtului,daca ceva se iveste la nivel tactil iar gindirea interpreteaza ca fiind dureros sau/si neplacut,doar atunci se iveste iritare sau suparare sau functie de interpretare,sentimentele negative. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
O carte ,e totusi o carte ,nu e obligatoriu ca ce scrie acolo sa fie si adevarat daca vrei carti pentru a te cunoaste mai bine ,citeste din sfintii parinti ,de ex.Patericul egiptean unde se vorbeste despre patimi si vindecarea lor. Aceasta carte e insuflata de sf.Duh care a vorbit prin sfintii parinti. Mai este si Filocalia ,mi se pare ca sf.Efrem Sirul are niste cuvantari despre patimi ,se gaseste si pe internet daca vrei sa nu o cumperi. |
Citat:
Unii sufera pentru pacatele parintilor ,bunicilor ,etc. ,altii pentru ale lor ,dar trebuie multa rugaciune pentru a ne cunoaste cu adevarat si a nu da vina pe altii. Slujba sf.Vasile se citeste ,dar cel pentru care se citeste trebuie sa fie pregatit ,sa posteasca.Tot sfatul duhovnicului e baza. Daca nu faci ascultare poti la nesfarsit sa cauti solutii ,sa dai verdicte ,oricum nu stii daca esti pe drumul cel bun. In postare anteriora mi-am amintit nu era sf.Efrem Sirul ci sf.Isac Sirul |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:15:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.