Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Nevoia de ajutor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6873)

archanghel 10.08.2009 13:21:51

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 159377)
Descoperirea eului se poate realiza numai dupa multa rugaciune si mers la biserica.Dumnezeu ne descopera ce am gresit acolo unde noi credeam ca stam bine.
Vointa trebuie directionata intr-un sens pozitiv ,si fara smerenie nimic nu facem.
Doamne ajuta !

Ai raspuns corect,si-mi place cele scrise de tine aici,s-ar putea ca in continuare,sa nu mai impartasim aceasta idee,dar eu consider sa daca un referat publicat de un institut ma ajuta si el sa indentific ego-ul mai repede,atunci e bine sa-l citesc si sa invat si de acolo.

heaven 10.08.2009 15:43:35

Citat:

În prealabil postat de archanghel (Post 159364)
Faptul ca m-am casatorit cu o femeie ce nu o iubeam,s-a datorat suferintei.TOATA LUMEA se recasatoreste evitind suferinta.Daca o femeie/barbat care-si iubeste jumatatea este parasit/parasita,suferinta se arunca asupra lui/ei.Toti/toate vor evita suferinta printr-o noua legatura.La mine,tentativele de eliberare de suferinta s-au intins pe o durata de un an si ceva,in care NU am dorit sa fac o legatura.Finalul perioadei a devenit insuportabil,si cind am realizat ca NU MAI POT,m-am casatorit.Eroarea urmatoare a fost ca din cauza educatiei primite prin cei 7 ani de acasa (copile,nu-ti bate joc,fi drept inaintea lui Dumnezeu) nu m-am despartit la timpul potrivit,atunci cind am realizat ca ea e desfrinata intr-un grad avansat.Aceasta observatie a venit cam la 2 ani de la casatorie,cind eram linistit si nu-mi pasa ca se desfrina,caci NU MAI SUFEREAM,si ca atare,puteam sa-mi fac datoria fata de Dumnezeu si in fata lumii (si sa o aduc pe calea buna) Dar,prin concursul timpului,in mod progresiv s-a produs noul atasament si am luat decizia de despartire MULT prea tirziu.

Ideea este sa inveti din greselile trecutului si sa nu te legi de un alt om in viitor,doar pentru a nu mai fi singur.
Si astfel de lucruri nu se cauta rational,ci doar prin intermediul sufletului.

metanoia2 10.08.2009 17:00:33

Iti dau dreptate in ceea ce priveste faptul ca suferinta ta e prelungita de faptul ca locuiesti intr-un oras mic. Orasul mare iti da avantajul de a te bucura de diversitate. Si simplul fapt ca schimbi peisajul si nimic nu iti mai aminteste de fosta relatie conteaza mult. Orasul mic pe langa faptul ca trezeste amintiri nu iti lasa posibilitatea sa ai prea multe activitati. Intr-un oras ca Clujul, sa zicem, sunt o multime de conferinte duhovnicesti, parcuri, supermarket-uri, organizatii crestine unde poti fi voluntar sau chiar sa lucrezi...
De ce nu iei decizia sa te muti intr-un oras mai mare daca asta te-ar ajuta. Poti sa iti cauti un job pe net si cand l-ai gasit sa te muti.
Conteaza enorm intr-o depresie sa schimbi peisajul.
Si nu te teme ca esti la capatul puterilor, e doar o inselaciune, sufletul tau mai are inca mult de luptat si de iubit.
Cand esti daramat citeste "Vamile vazduhului" partea cu descrierea raiului, si invata-te sa te bucuri de starea de bine pe care ti-o da.
Cum sa te gandesti la moarte cand Dumnezeu a pregatit un rai atat de frumos pentru noi?
Ortodoxia este biruitoare deci sa luptam ca sa ne bucuram la sfarsitul luptei, iar daca vreodata Dumnezeu va hotari sa ingaduie ispite de genul acestora asupra mea o sa va cer eu sa fiti puternici si sa va rugati pentru mine.

cristina2012 10.08.2009 17:26:06

Citat:

Faptul ca m-am casatorit cu o femeie ce nu o iubeam,s-a datorat suferintei.TOATA LUMEA se recasatoreste evitind suferinta.Daca o femeie/barbat care-si iubeste jumatatea este parasit/parasita,suferinta se arunca asupra lui/ei.Toti/toate vor evita suferinta printr-o noua legatura.La mine,tentativele de eliberare de suferinta s-au intins pe o durata de un an si ceva,in care NU am dorit sa fac o legatura.Finalul perioadei a devenit insuportabil,si cind am realizat ca NU MAI POT,m-am casatorit.

Marea ta gresala a fost ca te-ai casatorit pentru a atenua suferinta. Adesea aceasta e o povara prea mare pentru celalalt care nu e pregatit sa poarte dintru inceput suferinta celuilalt, sau nu o intelege... naste multe angoase... Oare suferinta aceea unde isi avea radacina?
Faptul ca te-ai casatorit fara sa iubesti nu e neaparat gresit, dar e periculos. Nu e gresit in ideea ca inainte casatoriile se aranjau de catre familie si in ciuda acestui fapt tinerii ajungeau sa se iubeasca... Esste insa periculos pentru ca in viata e incomparabil mai rau sa nu iubesti decat sa nu fii iubit.

Citat:

Eroarea urmatoare a fost ca din cauza educatiei primite prin cei 7 ani de acasa (copile,nu-ti bate joc,fi drept inaintea lui Dumnezeu) nu m-am despartit la timpul potrivit,atunci cind am realizat ca ea e desfrinata intr-un grad avansat.Aceasta observatie a venit cam la 2 ani de la casatorie,cind eram linistit si nu-mi pasa ca se desfrina,caci NU MAI SUFEREAM,si ca atare,puteam sa-mi fac datoria fata de Dumnezeu si in fata lumii (si sa o aduc pe calea buna)

A doua mare gresala a fost resemnarea si detasarea, urmata de a treia acea de a ramane alaturi de ea, primind lovituri pana nu le-ai mai putut simti. Avea rost sa ramai cu sotia ta doar daca ea era inca parte din tine, daca luptai pentru ea si daca te durea fiecare pacat al ei, nu ca durere produsa tie, ci ca suferinta pentru ranile pe care singura si le produce, cam cum sufera o mama pentru copilul ei, cum suferea femeia cananeeanca pentru fiica ei, strigand Doamne miluieste-ma (pe mine) nu Doamne miluieste-o pe fiica mea, cum sufera Hristos pentru fiecare pacat al nostru...
Din cate am reusit eu sa pricep, tu i-ai putut oferi doar cadrul necesar pentru a-si baga mintile in cap, nu stiu si n ce masura ai lucrat in sensul revenirii ei... dar ea poate si mai rau a innebunit...

Citat:

Dar,prin concursul timpului,in mod progresiv s-a produs noul atasament si am luat decizia de despartire MULT prea tirziu.

De asta sa nu-ti para rau. Nu ai fi facut decat sa repeti oarecum greseala, dar de data asta riscai sa te arzi mult mai tare, pentru ca iubeai.
In casatorie trebuie sa intri cu capul sus, cu atat mai mult cu cat esti cap de familie.
Parerea mea e ca tu trebuie in primul si primul rand sa-ti vindeci sufletul, abia apoi vei lua hotararea caii pe care vei merge. Chiar daca te vei calugari, chiar daca te vei casatori, inainte trebuie sa-ti vindeci ranile. Trebuie sa o ierti si mai ales ca te ierti pe tine. Oare e ceva ce nu iti ierti?

mirelat 11.08.2009 07:15:32

Citat:

În prealabil postat de archanghel (Post 159347)
tulburare bi-polara nu stiu ce este

inseamna stari extreme, pozitive si negative - aparent justificate, si necontrolabile odata intrat in "vrie".

Citat:

În prealabil postat de archanghel
Problema ESTE ca am devenit constient si am invatat INVOLUNTAR,sa recunosc acel CEVA,ce m-a oprit sa merg la lucru.Axindu-ma pe acel CEVA,am descoperit ca fosta sotie nu este ceia ce credeam,am consultat 3 psihologi care au confirmat TOTI ca in multe cupluri,unul din parteneri poseda acel CEVA,un aspect al celui de-al 6-lea simt.

adica ce este ceva-ul asta? crezi ca tu simti cumva exact ceea ce simte si fosta ta sotie in acel moment??

Citat:

În prealabil postat de archanghel
Schimbarea contextului (locul unde traiesc) ajuta la schimbarea credintei mele ca sint ciudat,...etc. Schimbarea contextului ajuta la schimbarea atitudini mele care tinde sa-si sa se intareasca in subconstient.Ma rog..mai vad,deja a iesit soarele,citeva zile la riu ajuta.

in fine, ma bucur ca ti-ai mai revenit !:41: :67:

archanghel 11.08.2009 08:29:43

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 159549)
inseamna stari extreme, pozitive si negative - aparent justificate, si necontrolabile odata intrat in "vrie".

adica ce este ceva-ul asta? crezi ca tu simti cumva exact ceea ce simte si fosta ta sotie in acel moment??

in fine, ma bucur ca ti-ai mai revenit !:41: :67:

Da,am asemenea stari extreme,de fapt,extrem de extreme.Nu intra in ''vrie''daca sint atent.Ceva-ul acela de care vorbesc,Nu semnifica ca eu simt ce simte si fosta sotie,ci,asa cum mi-a fost explicat,si cum am constatat si eu de fapt,apare sub forma unei nelinisti,o agitatie usoara,un impuls de a suna/merge/tendinta de a merge alaturi de jumatatea ta si de multe ori,este insotit de,aparent inexplicabile,concentrari involuntare ale atentiei focalizate,la mine, de obicei pe mimica (fata) sau intre sini (stern).Nu e o regula generala,dar,exceptind focalizarile care pot aparea si in alte parti ale trupului sau pot SA NU APARA,la toate cuplurile exista aceste simptome (toti 3 psihologii au confirmat aceasta regula).Nota: nu am dorinte de nici un fel,nu-mi doresc nimic,nu descopar nimic care sa fie sursa de asemenea stari si ca atare,in mine nu mai este manie,suparare,apatie,regret,motiv de frica,etc.
Prin controlul gindurilor,nimic nu creaza ( nu ar trebui ) tulburari.Totusi,ele apar dar nu din ginduri ci din simtul TACTIL care prin practica,este permanent constient la nivelul intregului corp.Ca urmare a simtului,daca ceva se iveste la nivel tactil iar gindirea interpreteaza ca fiind dureros sau/si neplacut,doar atunci se iveste iritare sau suparare sau functie de interpretare,sentimentele negative.

archanghel 11.08.2009 09:09:57

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 159448)
Marea ta gresala a fost ca te-ai casatorit pentru a atenua suferinta. Adesea aceasta e o povara prea mare pentru celalalt care nu e pregatit sa poarte dintru inceput suferinta celuilalt, sau nu o intelege... naste multe angoase... Oare suferinta aceea unde isi avea radacina?
Faptul ca te-ai casatorit fara sa iubesti nu e neaparat gresit, dar e periculos. Nu e gresit in ideea ca inainte casatoriile se aranjau de catre familie si in ciuda acestui fapt tinerii ajungeau sa se iubeasca... Esste insa periculos pentru ca in viata e incomparabil mai rau sa nu iubesti decat sa nu fii iubit.

A doua mare gresala a fost resemnarea si detasarea, urmata de a treia acea de a ramane alaturi de ea, primind lovituri pana nu le-ai mai putut simti. Avea rost sa ramai cu sotia ta doar daca ea era inca parte din tine, daca luptai pentru ea si daca te durea fiecare pacat al ei, nu ca durere produsa tie, ci ca suferinta pentru ranile pe care singura si le produce, cam cum sufera o mama pentru copilul ei, cum suferea femeia cananeeanca pentru fiica ei, strigand Doamne miluieste-ma (pe mine) nu Doamne miluieste-o pe fiica mea, cum sufera Hristos pentru fiecare pacat al nostru...
Din cate am reusit eu sa pricep, tu i-ai putut oferi doar cadrul necesar pentru a-si baga mintile in cap, nu stiu si n ce masura ai lucrat in sensul revenirii ei... dar ea poate si mai rau a innebunit...

De asta sa nu-ti para rau. Nu ai fi facut decat sa repeti oarecum greseala, dar de data asta riscai sa te arzi mult mai tare, pentru ca iubeai.
In casatorie trebuie sa intri cu capul sus, cu atat mai mult cu cat esti cap de familie.
Parerea mea e ca tu trebuie in primul si primul rand sa-ti vindeci sufletul, abia apoi vei lua hotararea caii pe care vei merge. Chiar daca te vei calugari, chiar daca te vei casatori, inainte trebuie sa-ti vindeci ranile. Trebuie sa o ierti si mai ales ca te ierti pe tine. Oare e ceva ce nu iti ierti?

Cind m-am casatorit cu ea,ea insasi era intr-o stare proasta,lua pastile de calm/somn/psihicul ei era demolat,prezenta stari de isterie daca vroiam sa merg la mama,se punea in usa sa nu plec.Era o frica paranoica irationala,in mod sigur.Cam dupa un an si-a mai revenit.Si acum,in urma discutiei pe care am purtat-o pe messenger cu cineva,in cursul zilei de ieri,cred ca am mai inteles ceva care ,din nou,confirma invatatura Bibliei si imi intareste credinta,si-anume : Cind m-am despartit de fosta prietena,simptomele erau rele si-mi era rau si cum v-am scris,din cauza acelui rau,m-am casatorit.Acum,pe linga acel rau,am mai mostenit ceva,si descriu mai detaliat: Accelerari bruste de puls,modificari subite de respiratie si inca ceva maruntisuri care ,inainte de casatorie nu erau.Biblia graieste :sa nu te impreunezi cu desfrinate caci formezi un singur trup...si inca...stai/cauta doar pe cei de-o credinta cu tine (nu e mo-ta-mo).Deci,in mod cert,in trupul meu spiritual/energetic sau numiti-l cum vreti,s-au transmis,in timp,porcariile de care suferea,care,prin viata desfrinata ce a dus-o pina la mine,s-au acumulat,in ea.Dintr-un inteles timpit de a-mi face datoria am mostenit asa ceva.Pai Dumnezeu ma iubeste cu o asemenea gelozie ca-ci ma vrea numai pentru EL.TREBUIA sa UIT de datorie,pentru ca PRIMA DRAGOSTE ESTE DUMNEZEU.Si ea era o PIEDICA (nu merge la biserica,nici ea nici fosta soacra care mi-a facut ochi dulci) nu se roaga (ma rugam everyday).Eh,astea le trag ACUM.Dar tot binele din acest rau este intelepciunea.Si capacitatile care,in urma rugaciunilor,s-au dezvoltat si,zic eu,ma vor ajuta sa ma curatesc.Daca stie cineva de Slujba sfintului Vasile,si un loc unde se citesc CU PUTERE,ca de citit se pot citi oriunde,am nevoie de ajutor.

archanghel 11.08.2009 09:12:52

Citat:

În prealabil postat de metanoia2 (Post 159444)
Iti dau dreptate in ceea ce priveste faptul ca suferinta ta e prelungita de faptul ca locuiesti intr-un oras mic. Orasul mare iti da avantajul de a te bucura de diversitate. Si simplul fapt ca schimbi peisajul si nimic nu iti mai aminteste de fosta relatie conteaza mult. Orasul mic pe langa faptul ca trezeste amintiri nu iti lasa posibilitatea sa ai prea multe activitati. Intr-un oras ca Clujul, sa zicem, sunt o multime de conferinte duhovnicesti, parcuri, supermarket-uri, organizatii crestine unde poti fi voluntar sau chiar sa lucrezi...
De ce nu iei decizia sa te muti intr-un oras mai mare daca asta te-ar ajuta. Poti sa iti cauti un job pe net si cand l-ai gasit sa te muti.
Conteaza enorm intr-o depresie sa schimbi peisajul.
Si nu te teme ca esti la capatul puterilor, e doar o inselaciune, sufletul tau mai are inca mult de luptat si de iubit.
Cand esti daramat citeste "Vamile vazduhului" partea cu descrierea raiului, si invata-te sa te bucuri de starea de bine pe care ti-o da.
Cum sa te gandesti la moarte cand Dumnezeu a pregatit un rai atat de frumos pentru noi?
Ortodoxia este biruitoare deci sa luptam ca sa ne bucuram la sfarsitul luptei, iar daca vreodata Dumnezeu va hotari sa ingaduie ispite de genul acestora asupra mea o sa va cer eu sa fiti puternici si sa va rugati pentru mine.

Corect.Caut pe net,un oras unde sa ma duc pentru vre-un an de zile,nu sint interesat decit sa-mi platesc chiria si sa supravietuiesc,doar atit.Schimbarea contextului,implicit trebuie sa duca la vindecare.Chiar de azi.

anita 11.08.2009 11:39:05

Citat:

În prealabil postat de archanghel (Post 159403)
Ai raspuns corect,si-mi place cele scrise de tine aici,s-ar putea ca in continuare,sa nu mai impartasim aceasta idee,dar eu consider sa daca un referat publicat de un institut ma ajuta si el sa indentific ego-ul mai repede,atunci e bine sa-l citesc si sa invat si de acolo.

Sufletul nostru e de la Dumnezeu ,pentru vindecarea sufletului trebuie sa mergem catre Dumnezeu care ne cunoaste cel mai bine si sa cerem vindecare.
O carte ,e totusi o carte ,nu e obligatoriu ca ce scrie acolo sa fie si adevarat daca vrei carti pentru a te cunoaste mai bine ,citeste din sfintii parinti ,de ex.Patericul egiptean unde se vorbeste despre patimi si vindecarea lor.
Aceasta carte e insuflata de sf.Duh care a vorbit prin sfintii parinti.
Mai este si Filocalia ,mi se pare ca sf.Efrem Sirul are niste cuvantari despre patimi ,se gaseste si pe internet daca vrei sa nu o cumperi.

anita 11.08.2009 11:44:18

Citat:

În prealabil postat de archanghel (Post 159553)
Cind m-am casatorit cu ea,ea insasi era intr-o stare proasta,lua pastile de calm/somn/psihicul ei era demolat,prezenta stari de isterie daca vroiam sa merg la mama,se punea in usa sa nu plec.Era o frica paranoica irationala,in mod sigur.Cam dupa un an si-a mai revenit.Si acum,in urma discutiei pe care am purtat-o pe messenger cu cineva,in cursul zilei de ieri,cred ca am mai inteles ceva care ,din nou,confirma invatatura Bibliei si imi intareste credinta,si-anume : Cind m-am despartit de fosta prietena,simptomele erau rele si-mi era rau si cum v-am scris,din cauza acelui rau,m-am casatorit.Acum,pe linga acel rau,am mai mostenit ceva,si descriu mai detaliat: Accelerari bruste de puls,modificari subite de respiratie si inca ceva maruntisuri care ,inainte de casatorie nu erau.Biblia graieste :sa nu te impreunezi cu desfrinate caci formezi un singur trup...si inca...stai/cauta doar pe cei de-o credinta cu tine (nu e mo-ta-mo).Deci,in mod cert,in trupul meu spiritual/energetic sau numiti-l cum vreti,s-au transmis,in timp,porcariile de care suferea,care,prin viata desfrinata ce a dus-o pina la mine,s-au acumulat,in ea.Dintr-un inteles timpit de a-mi face datoria am mostenit asa ceva.Pai Dumnezeu ma iubeste cu o asemenea gelozie ca-ci ma vrea numai pentru EL.TREBUIA sa UIT de datorie,pentru ca PRIMA DRAGOSTE ESTE DUMNEZEU.Si ea era o PIEDICA (nu merge la biserica,nici ea nici fosta soacra care mi-a facut ochi dulci) nu se roaga (ma rugam everyday).Eh,astea le trag ACUM.Dar tot binele din acest rau este intelepciunea.Si capacitatile care,in urma rugaciunilor,s-au dezvoltat si,zic eu,ma vor ajuta sa ma curatesc.Daca stie cineva de Slujba sfintului Vasile,si un loc unde se citesc CU PUTERE,ca de citit se pot citi oriunde,am nevoie de ajutor.

Din ce spui tu aici ,vad ca incerci sa cauti explicatii pentru ce ai patimit ,dar astea sunt judecatile lui Dumnezeu ,care nu ne sunt date noua ,mirenilor sa le patrundem.
Unii sufera pentru pacatele parintilor ,bunicilor ,etc. ,altii pentru ale lor ,dar trebuie multa rugaciune pentru a ne cunoaste cu adevarat si a nu da vina pe altii.
Slujba sf.Vasile se citeste ,dar cel pentru care se citeste trebuie sa fie pregatit ,sa posteasca.Tot sfatul duhovnicului e baza.
Daca nu faci ascultare poti la nesfarsit sa cauti solutii ,sa dai verdicte ,oricum nu stii daca esti pe drumul cel bun.

In postare anteriora mi-am amintit nu era sf.Efrem Sirul ci sf.Isac Sirul

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:15:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.