Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Interzisa rugaciunea la Sfinti, ingeri,etc? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7346)

penticostalul 18.07.2011 21:08:53

Să aveți cântar drept și efă dreaptă și bat drept. Iezechiel 45:10

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 378877)
Domnule osutafaraunu, chiar nu va dati seama de ridicolul situatiei ? Dumneavoastra sunteti foarte revoltat ca administratorul unui forum apartinand unei religii pe care dumneavoastra o numiti spiritism va baneaza ?!

Fac un exercitiu de imaginatie si imi inchipui ca domnul osutafaraunu ar fi afirmat referitor la toti ortodocsii ca sunt „niste spiritisti”.
Ar fi fost un motiv suficient pentru a fi banat?

Eu nu cred.

Am intrat pe acest forum in urma citirii unei postari: „vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”.
Userul respectiv nu a fost banat in urma afirmatiei lui.

Chiar astazi userul bairstow a afirmat despre penticostali ca sunt „niste spiritisti”. Cu referire la toti penticostalii.
Ar trebui banat acest user?

Sau, dupa parerea dumneavoastra domnule Erethorn, singurul care merita banat este domnul osutafaraunu?
Sa avem un cantar drept in judecatile noastre!

Erethorn 19.07.2011 00:23:47

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 378895)
Fac un exercitiu de imaginatie si imi inchipui ca domnul osutafaraunu ar fi afirmat referitor la toti ortodocsii ca sunt „niste spiritisti”.
Ar fi fost un motiv suficient pentru a fi banat?

Eu nu cred.

Daca eu as intra in casa dumneavoastra si as afirma ca toate neamurile lui penticostalul sunt niste tampiti v-ati simti oare indemnat sa ma scoateti afara ?

Citat:

Am intrat pe acest forum in urma citirii unei postari: „vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”.

Chiar astazi userul bairstow a afirmat despre penticostali ca sunt „niste spiritisti”. Cu referire la toti penticostalii.

Da.

Citat:

Sau, dupa parerea dumneavoastra domnule Erethorn, singurul care merita banat este domnul osutafaraunu?

Domnul osutafaraunu este singurul care nu are bunul simt sa priceapa atunci cand nu este dorit.

In ce priveste cantarul, acesta este, mai intai de toate, reprezentat de regulile forumului, pe care domnul adventist a promis sa le respecte de cate ori si-a facut user, adica de osutafaraunu ori, si care prevad ca nu se admit atacuri la adresa Bisericii Ortodoxe.

AlinB 19.07.2011 15:26:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 378666)
Exact! Este cea mai eficientă metodă a diavolului de a se infiltra în creștinism sub această mască, ea fiind de fapt spiritism pur.

Dupa definitia general inteleasa a spiritismului sau definitia particulara a spiritismului data de neosaduchei ca adventistii pentru a le iesi pasienta?

osutafaraunu 19.07.2011 16:57:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 379226)
Dupa definitia general inteleasa a spiritismului sau definitia particulara a spiritismului data de neosaduchei ca adventistii pentru a le iesi pasienta?

Diavolul se ascunde în detalii, nu în definiții. Atunci când vrei să iei legătura cu un defunct, el își "ciulește" imediat urechile și e dispus să te ajute. Este acesta spiritism sau nu (făcând abstracție de orice definiție de dicționar)?

Erethorn 19.07.2011 22:54:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 379282)
Diavolul se ascunde în detalii, nu în definiții. Atunci când vrei să iei legătura cu un defunct, el își "ciulește" imediat urechile și e dispus să te ajute. Este acesta spiritism sau nu (făcând abstracție de orice definiție de dicționar)?

Domnule, dupa aceeasi logica stramba, ceea ce promite Domnul sa faca (in acceptiunea sectei adventiste) este voodoo, adica sa readuca la viata niste "hoituri" (am folosit eleganta exprimare a coreligionarului dumneavoastra).

Melissa 19.07.2011 23:53:37

Citat:

Aici nu suntem pe un FORUM COCTAIL RELIGIOS ci suntem pe un FORUM CRESTIN ORTODOX, ceea ce implica o unica regula: de a NU DENIGRA CREDINTA CRESTIN ORTODOXA. Deci userii care vorbesc despre posesii demonice si spiritism vis-a-vis de orice alta religie decat cea ortodoxa, NU TREBUIE BANATI atata timp cat nu practica atacuri la persoane ci discuta despre cultele respective la modul general.

penticostalul 20.07.2011 00:32:08

E normal,
e drept,
e OK,
am inteles,
iertare,
sa traiti!
Nici nu era cazul sa strigati asa, ca io pricep repede...:3:

Melissa 20.07.2011 09:08:48

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 379489)
Nici nu era cazul sa strigati asa,

Nu am strigat deloc, am vrut doar sa evidentiez esenta:-))

O zi buna!:-)

AlinB 20.07.2011 12:14:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 379282)

Daca sucesti destul de bine definitia, faci loc diavolului.
Asta este ce fac adventistii.

"Comunicarea spiritista" in adevaratul sens al cuvantului ignora pe Dumnezeu, pleaca de la presupunerea ca individul are in sine capacitatea de a contacta cealalta lume, indiferent de starea lui duhovniceasca si legatura cu Dumnezeu, se bazeaza pe ritualuri de natura magica (gesturi care au putere in sine).

Rugaciunea catre cei care nu mai fac momentan parte, fizic, din lumea aceasta, intru Hristos si prin Hristos nu este spiritism.

Desigur, adventistul sau alt soi de neoprotestant o sa-i zica spiritism, ca sa-i iasa pasienta.

osutafaraunu 20.07.2011 13:25:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 379552)
Daca sucesti destul de bine definitia, faci loc diavolului.
Asta este ce fac adventistii.

"Comunicarea spiritista" in adevaratul sens al cuvantului ignora pe Dumnezeu, pleaca de la presupunerea ca individul are in sine capacitatea de a contacta cealalta lume, indiferent de starea lui duhovniceasca si legatura cu Dumnezeu, se bazeaza pe ritualuri de natura magica (gesturi care au putere in sine).

Rugaciunea catre cei care nu mai fac momentan parte, fizic, din lumea aceasta, intru Hristos si prin Hristos nu este spiritism.

Desigur, adventistul sau alt soi de neoprotestant o sa-i zica spiritism, ca sa-i iasa pasienta.

Bineînțeles, cele două definiții propuse de dumneavoastră sunt din sursă ortodoxă. Nu credeți că era corect ca măcar una din ele să fie neutră? Ca să nu zic "obiectivă". De exemplu, definiția din DEX:

"spiritísm s. n. concepție și practicã misticã potrivit cãreia s–ar putea comunica cu spiritele morților."

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:02:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.