Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Alegeri prezidentiale? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7670)

AndruscaCIM 08.12.2009 15:52:38

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 188932)
Basescu a castigat cu 50,33 % . Un 3 repetat inseamna un mai bine pe care il asteptam cu multa speranta din partea presedintelui.

Geoana a pierdut cu 49,66 %. Cifra 6 arata suferinta lui Geoana si a PSDului, iar urmatorul 6 o subliniaza. Sau poate ne arata suferinta repetata pe care am fi indurat-o noi toti daca balaurul cu multe capete iesea invingator.

Doamne, ocroteste-i pe romani!

Doamne....tu vorbesti serios aici cu interpretarea numerelor astora??? Ce speranta, a cui...daca faci un calcul simplu...nu reise ca ar fi fost dorit Basescu decat de 50 % din populatie sau chiar mai putin, pentru ca nu romanii l-au votata neaparat, ci diaspora care a plecat de prin 90 in afara care a ramas cu o " frica in oase" numai la pronuntarea cuvantul comunism ( e de ajuns sa strige Base la TV-eu ca toti sunt comunisti si atunci creierele percep ca el e singurul democrat din lume) si basarabenii pentru ca au vize.:3:

P.S. Era sa uit de moguli...mogulii, spaima noastra a tuturor...insa ma intreb de ce mai exista, ca doar in cei 5 ani puteau sa nu fie moguli deloc!!! ;))

Florin-Ionut 08.12.2009 16:11:28

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 189013)
Ceea ce am observat, cu experienta mea cu care tu ma proslaveai mai sus, e ca omul nu are nevoie de libertate; omul are nevoie de certitudine, or pentru asta e nevoie purtarea unor limitari, dependinte si indoctrinari. Si aici se naste prostia umana. Sa accepti ortodoxia constient de ce este ea, as putea sa numesc asta virtute; insa sa "explici" unele lucruri, sa te pui pe "scaunul controlului" cu ajutorul religiei, sa fi sigur si cert in privinta unor lucruri de care religia in sine nu specifica clar (masoni, cipuri, new-age, apocalipsa, predestinare - "Base a fost ales de Dumnezeu") asta as putea sa numesc indoctrinare defectuoasa.

P.S. Ponegrirea ironica si inversa a ta si al altuia cu scopul de a-ti da altii dreptate si de a-i castiga de partea ta nu valoreaza nimic in ochii mei.

Nu pe tine te proslaveam mai sus. :)

Eu sunt unul dintre prostii care cred ca masonii se vor folosi de implantul cu cipuri si de [non]religia sincretista New Age in preajma Apocalipsei pentru a-i priva pe oameni de libertate si de dreapta credinta.

In predestinare personala nu cred, insa la modul foarte general, pot sa cred ca Dumnezeu il lasa sau nu pe Basescu sa fie presedinte, permite sau nu razboaiele mondiale, revolutiile, ridicarea si caderea imperiilor, lasa sau nu comunistii pentru jumatate de secol sa guverneze un stat samd. Sunt sigur ca majoritatea electoratului a votat dupa ureche si in felul asta libertatea fiecaruia nu este incalcata daca 0,33 % ajung unde trebuie.

Nu caut sa-mi dai tu sau altcineva dreptate in afirmatiile mele, ci imi expun pur si simplu parerea pe un forum. Fara sa-i clasific pe unii drept prosti sau incuiati "la modul general".

Florin-Ionut 08.12.2009 16:22:41

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189029)
Doamne....tu vorbesti serios aici cu interpretarea numerelor astora??? Ce speranta, a cui...daca faci un calcul simplu...nu reise ca ar fi fost dorit Basescu decat de 50 % din populatie sau chiar mai putin, pentru ca nu romanii l-au votata neaparat, ci diaspora care a plecat de prin 90 in afara care a ramas cu o " frica in oase" numai la pronuntarea cuvantul comunism ( e de ajuns sa strige Base la TV-eu ca toti sunt comunisti si atunci creierele percep ca el e singurul democrat din lume) si basarabenii pentru ca au vize.:3:

P.S. Era sa uit de moguli...mogulii, spaima noastra a tuturor...insa ma intreb de ce mai exista, ca doar in cei 5 ani puteau sa nu fie moguli deloc!!! ;))

In interpretarea numarului 3 nu am vorbit serios, am vrut sa vad ce raspundeti voi. :P

Cat despre numarul 6, semnifica intr-adevar suferinta daca citesti in NT:

- femeia cu problema la "san" a suferit 12 ani;
- femeia garbova s-a chinuit 18 ani;
- Iisus a suferit crunt pentru omenire de la ceasul al saselea pana la ceasul al doisprezecelea, adica 6 ore in mod continuu;
- numarul fiarei este 666, ceea ce inseamna 111x6 (dupa parerea mea si avand modelele de mai sus dezvaluite de Parintele Galeriu "ca este bine sa stiti si voi lucrurile acestea"), adica o suferinta extrema, care va pearea ca nu se va mai termina, cum nu a mai fost vreodata (este scris ca va fi asa si pentru cei care vor refuza pecetea, si pentru ceilalti dupa o vreme).

PS: Basescu nu e un magician care ridica bagheta si Romania devine instantaneu o tara civilizata, fara coruptie, saracie si celelalte rele.

Doriana 08.12.2009 16:24:14

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189029)
Doamne....tu vorbesti serios aici cu Ce daca faci un calcul simplu...nu reise ca ar fi fost dorit Basescu decat de 50 % din populatie sau chiar mai putin, pentru ca nu romanii l-au votata neaparat, ci diaspora care a plecat de prin 90 in afara care a ramas cu o " frica in oase" numai la pronuntarea cuvantul comunism

Impotriva lui Basescu au fost ; PSD + PC + PNL + UDMR + PRM + PNG + PIN + Alianta Minoritatilor + lideri sindicali + TVR + Antena 3 +Antena 1 + Realitatea + Jurnalul National + Cotidianul . Ar trebui sa spunem ca ei reprezinta majoritatea. Mai ales stim ca presa e a patra putere in stat si au o influenta foarte mare. Nu stiu daca asculti ce se spune pe la PSD-TV-uri, dar e o propaganda foarte ascutita contra Base. Si, desi aceste mass-media au facut tot ce au putut sa-l zugraveasca in negru, el totusi nu a pierdut majoritatea. Daca erau impartiale Base lua mai mult.

PD-L-ul are doar vreo 30% in parlament. Restul de 20% din voturi au fost de la partidele care il combat si de la omul normal. Cum explici ca si din coalitie au votat cu Base?
Macar acum stim cine conduce Romania ; cu Geoana nu s-ar fi stiut niciodata cine era de fapt in spatele lui. Imi pare rau insa de el ca e om in varsta si acum toate i se sparg in cap, dar, de, atat a putut face si el, iar sefii lui ii stiau capacitatea.

adrian010155 08.12.2009 16:26:56

Intr-o zi sfanta "romanii" au ales un om fara Dumnezeu. Cei care nu l-au votat sunt etichetati ca fiind comunisti, moguli, balauri etc. si nicidecum romani. Iarta-ne Doamne caci iata, suntem surzi si orbi si cadem prada vicleniilor unui sarlatan.

Doriana 08.12.2009 16:29:07

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 189047)
Intr-o zi sfanta "romanii" au ales un om fara Dumnezeu. .

Oamenii cu Dumnezeu nu candideaza sau considera politica ceva nedemn de ei; suntem deci nevoiti sa alegem intre ce avem si sa ne rugam pentru cel ales sa Il gaseasca pe Dumnezeu.

Florin-Ionut 08.12.2009 16:37:34

Citat:

Intr-o zi sfanta "romanii" au ales un om fara Dumnezeu. Cei care nu l-au votat sunt etichetati ca fiind comunisti, moguli, balauri etc. si nicidecum romani. Iarta-ne Doamne caci iata, suntem surzi si orbi si cadem prada vicleniilor unui sarlatan.

Geoana poate fi acuzat de simonie politica citand la tv din Ioan Gura de Aur si din Parintele Galeriu, ca poate-poate cateva babe neconvinse pe deplin de pesedeu sunt in dilema. A mai si jurat cu mana pe Biblie cand la Matei 5 scrie clar asa:

"33. Ați auzit ce s-a zis celor de demult: "Să nu juri strâmb, ci să ții înaintea Domnului jurămintele tale". 34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă jurați nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu, 35. Nici pe pământ, fiindcă este așternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat, 36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poți să faci un fir de păr alb sau negru. 37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este."

Halal crestin ortodox am ratat.

AndruscaCIM 08.12.2009 18:25:41

Citat:

Sa stii ca asta spune constant si mama...:1:

cristiboss56 08.12.2009 18:31:57

Citat:

În prealabil postat de florin-ionut (Post 189051)
geoana poate fi acuzat de simonie politica citand la tv din ioan gura de aur si din parintele galeriu, ca poate-poate cateva babe neconvinse pe deplin de pesedeu sunt in dilema. A mai si jurat cu mana pe biblie cand la matei 5 scrie clar asa:

"33. Ați auzit ce s-a zis celor de demult: "să nu juri strâmb, ci să ții înaintea domnului jurămintele tale". 34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă jurați nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui dumnezeu, 35. Nici pe pământ, fiindcă este așternut al picioarelor lui, nici pe ierusalim, fiindcă este cetate a marelui împărat, 36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poți să faci un fir de păr alb sau negru. 37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este."

halal crestin ortodox am ratat.

avva moise : " nu invinui pe nimeni , ci zi : Dumnezeu il stie pe fiecare " .:76:

moshu 08.12.2009 19:17:02

@Florin-Ionut: te rog sa observi ca asa cum ai scris in ultimul post adresat mie, "pot sa cred ca Dumnezeu il lasa sau nu pe Basescu sa fie presedinte, permite sau nu... " este in concordanta cu parerea mea. Tu... cu cine polemizezi? :4: Este exact ceea ce spuneam eu: Dumnezeu nu il alege, dar il lasa. Si privind exprimarea parerii pe forum, "fara sa ii clasific pe unii drept prosti sau incuiati "la modul general""... pai, nu chiar toti sunt toleranti si moderni si anticomunisti ca tine.

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189048)
Oamenii cu Dumnezeu nu candideaza sau considera politica ceva nedemn de ei; suntem deci nevoiti sa alegem intre ce avem si sa ne rugam pentru cel ales sa Il gaseasca pe Dumnezeu.

Bine spus! In sfarsit cineva ne aduce de-aminte unde suntem si ce scop comun este. Eu, personal, nu imi pot imagina un topic despre alegeri prezidentiale pe un forum crestin decat pentru punerea in discutie a:
- religiei si evlaviei candidatilor
- cine ar fi mai bun si ajutator spre mantuirea populatiei dintre candidati
- daca ar fi mai avantajos alegerea unuia "neutru", sa zic asa, ca sa nu zic ateist, pentru ca toti sunt grijulii cu afirmatii de gen; daca unul de gen probabil ar fi mai rational
-etc

Deci, ar trebui sa discutam despre presedinte in lumina ortodoxiei. A fost votat Basescu. Eu nu cred ca e crestin. Participarile la slujbe au fost jocuri politice.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:04:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.