![]() |
Citat:
|
fratilor, iubirea inseamna sa iti ajuti fratele care se afla in inselare. Toleranta e exact opusul - inseamna sa inchizi ochii, din ignoranta!
|
Citat:
|
asa este din pacate... si ar mai fi ceva... in zilele noastre asistam la o pervertire a conceptului de dragoste. folosim acest cuvant pentru multe caderi umane. multi tineri isi justifica pacatele trupesti, spunand ca le fac "din dragoste". ajungem sa imbratisam toate invataturile si religiile ratacite, spunand ca o facem "din dragoste fata de aproapele". De fapt, dragostea este "scrisa pe toate gardurile" intr-un veac in care nu mai exista dragoste. Cuvantul acesta e pe buzele tuturor, dar mai stim noi oare cat au patimit parintii pustiei in nevointele lor, pentru a gusta macar putin din adevarata dragoste daruita de Dumnezeu? ceva asemanator intalnim la sectari, unde toti spun "l-am primit pe Iisus in inima mea", "inima mea" in sus, "inima mea" in jos. Dar ce greu ajugem sa ne despatimim si sa ajungem cu adevarat la cunoasterea cu inima. Ce greu se ajunge la rugaciunea inimii....
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
"Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu"
Despre cati spune Sf. apostol Pavel ca trebuie sa fim in pace? Cu toti, fara nici o exceptie Cati dintre cei care exclud pe unul sau pe altul vor vedea pe Dumnezeu? Niciunul, nimeni Dragii mei, ne pregatim sa mergem intr-un loc in care domneste dragostea si in care cei care nu inteleg acest principiu nu vor putea merge acolo. Domnul sa ne ajute pe toti sa avem puterea sa iubim si sa acceptam pe toti oamenii, daca Mantuitorul a facut asa, noi nu putem proceda altfel, fireste raportat la starea noastra limitata de oameni pacatosi Sa nu ramanem copii in credinta ci sa crestem mereu. "Cand eram copil gandeam ca un copil, cand m-am facut om mare, am lepadat tot ce era copilaresc" Poate ca unii dintre noi inca mai sunt copii in credinta, de fapt toti suntem mai mult sau mai putin, de aceea trebuie sa ne acceptam chiar daca uneori este greu sau am fost invatati altfel. |
Citat:
"Esti cea ce faci" Pr Teofil Paraian (Dumnzeu sa-l odihneasca in pace!) |
[quote=andrei_im;194917]asa este din pacate... si ar mai fi ceva... in zilele noastre asistam la o pervertire a conceptului de dragoste. folosim acest cuvant pentru multe caderi umane. multi tineri isi justifica pacatele trupesti, spunand ca le fac "din dragoste". ajungem sa imbratisam toate invataturile si religiile ratacite, spunand ca o facem "din dragoste fata de aproapele". De fapt, dragostea este "scrisa pe toate gardurile" intr-un veac in care nu mai exista dragoste. Cuvantul acesta e pe buzele tuturor, dar mai stim noi oare cat au patimit parintii pustiei in nevointele lor, pentru a gusta macar putin din adevarata dragoste daruita de Dumnezeu? ceva asemanator intalnim la sectari, unde toti spun "l-am primit pe Iisus in inima mea", "inima mea" in sus, "inima mea" in jos. Dar ce greu ajugem sa ne despatimim si sa ajungem cu adevarat la cunoasterea cu inima. Ce greu se ajunge la rugaciunea inimii....[/QUOTE
Permite-mi o interventie: dragostea e atat de simpla, incat toti copii o simt, doar adultii o uita, din pacate... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:43:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.