![]() |
Citat:
|
Citat:
De rugat, chiar nu s-au rguat de loc acolo? Ar fi interesant de citit actele sinodului. |
Citat:
In plus, cunosc personal oameni care l-au intalnit in Germania unde venea adesea la dialoguri teologice cu catolicii. Acest citat, dupa parerea mea, este un nonsens, indiferent de la cine provine, de altfel.. Imi rezerv responsaibilitatea parerii ;-) Citat:
Or exista calugari antiecumenisti, dar exista si proecumenici, cum ar fi parintele Teofil Paraianu. |
Citat:
|
parintele Staniloae - proecumenic
Postarea mea mai veche de care ziceam:
Citat:
|
parintele staniloae a fost intr-adevar ecumenist, dar spre sfarsitul vietii si-a schimbat parerea cu totul, dupa cum se poate vedea in acel interviu. cititi cartea "7 dimineti cu parintele staniloae" sa vedeti pozitia parintelui fata de catolicism si protestantism. interviurile din carte au fost luate tot in perioada celui care circula pe internet.
insa ce ne facem cu SFINTII din zilele noastre care au marturisit toate viata lor impotriva miscarii ecumenice. deja nu mai e vorba de primele secole crestine, cand nu exista aceasta miscare. despre sfantul ioan maximovici si sfantul iustin popovici ce parere aveti? sunt sfinti facatori de minuni, cu sfinte moaste. nu spun ca sunt infailibili, doar ca sa ne uitam putin si la parerea lor. |
Oamenii sfintiti pe care i-am cunoscut eu, insa, parintele Sofian Boghiu si parintele Teofil Paraianu, de ex., nu erau antiecumenici. Mai sunt si altii.
Parerile sunt deci impartite. Parintele Staniloae putea sa ii critice pe protestanti sau catolici, asta fac multi, asta nu inseamna insa ca considera intr-adevar dialogurile ecumenice ca un mare pericol. Asta pur si simplu contrazice tot ce a facut, a in,vatat si a scris in viata. Daca in acel interviu intr-adevar tot el vorbeste, atunci a avut un moment de ratacire, dupa parerea mea. Pe mine ma deranjeaza aceasta vehementa anti la ortodocsi, aceasta verva in a condamna si a striga 'erezie' la tot pasul. |
parintele teofil paraianu a spus intr-un interviu ca daca ne adunam cu un frate catolic sau protestant si spunem un "tatal nostru" impreuna nu e nimic gresit. de aici pana la miscarea ecumenica mai e mult de tot.. interviul i l-au luat cei de la trinitas si mai mult l-au tras de limba sa spuna asa.
|
Citat:
Daca e pe asa, si cei care i-au luat un interviu parintelui Stanilloae se poate spune ca l-au tras de limba s spuna asa, mai ales ca era si foarte in varsta. |
mie personal pozitia parintelui staniloae mi s-a parut destul de categorica in acel interviu. citeste viata sfantului ioan maximovici, despre minunile pe care le-a savarsit, despre nebunia lui pentru Hristos (si a fost un ierarh) si incearca sa te intrebi de ce a marturisit totusi impotriva ecumenismului?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:16:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.